Päävalikko

Steamin toimintaa mahdollisesti häiritsevät ohjelmat

On mahdollista, että koneessasi käytössä olevat sovellukset vaikuttavat negatiivisesti Steamin peleihin tai Steam-ohjelmaan. Tietyt sovellukset voivat jopa johtaa vakavampiin ongelmiin, kuten sovelluksen kaatumiseen tai yhteyden katkeamiseen. Jos huomaat, että suorituskyky on huono, saattaa olla tarpeen tutkia muita koneesi sovelluksia ja mahdollisesti kokeilumielessä ottaa ne pois päältä.

On hyvä idea kysyä neuvoa asiantuntijalta. Hän voi auttaa päättelemään kuinka nämä sovellukset on asennettu koneeseesi ja varmistaa, ettei mikään häiritse konetta.

Ongelman tunnistaminen

Käyttämäsi sovellukset vaikuttavat koneeseesi eri tavoin riippuen niiden käyttötarkoituksesta. Seuraava luettelo selventää muutamia yleisimpiä sovellustyyppejä ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota koneen toimintaan puuttuvana menettelynä.

Viruksentorjuntaohjelmat

Virustentorjuntaohjelmat pureutuvat syvälle järjestelmiin ja voivat aiheuttaa Steamin kanssa ongelmia. Jotkut pelit käyttävät myös kopionsuojausteknologiaa, joka voi näyttäytyä haittaohjelmistoina virusten torjunnassa ja aiheuttaa mahdollisesti vääriä hälytyksiä.

Haluat varmistaa, etteivät virustentorjuntaohjelmat puutu Steamin toimintaan. Sinun täytyy mahdollisesti lisätä virustentorjuntasi asetuksiin Steamiä varten poikkeuksia.

Reitittimen suojaussovellukset (VPN)

VPN-ohjelma saattaa estää Steam-ohjelmalta verkkoyhteyden. Jos pelisi käyttää verkkoyhteyttä, saattaa verkkoyhteydessä esiintyä häiriöitä.

Varmista, että verkkoyhteytesi on määritelty siten, että Steamin pelit ja liikenne toimivat pelin aikana.

Vakoiluntorjuntaohjelmat

Aktiiviset vakoiluntorjuntaohjelmat saattavat estää Steam-ohjelmalta yhteyden Steamin sisältöpalvelimiin tai estää Steam-ohjelmiston päivitykset.

Tietyt Steamin nettiominaisuudet eivät välttämättä toimi, jos aktiiviset vakoiluntorjuntaohjelmat tai muut turvallisuussovellukset tarkkailevat liikennettä.

Palomuurit ja turvallisuussovellukset

Tietyt palomuurit ja niiden asetukset voivat estää Steamiä keskustelemasta palvelintensa kanssa. Sinun täytyy mahdollisesti lisätä palomuuriesi asetuksiin poikkeuksia Steamiä varten, jos havaitset, että ongelmat johtuvat tästä.

Vertaisverkon (P2P) ohjelmistot ja tiedoston jakoon tarkoitetut ohjelmat

Jos vertaisverkon ohjelmistojen asetukset eivät ole oikein, ne saattavat kuluttaa suuren osan kaistanleveydestäsi tai järjestelmäresursseistasi. Tämä voi estää Steamin vaatimaa yhteyttä ja yhteyksiä samalla, kuin se häiritsee pelin vaatimia resursseja. Vertaisverkon sovellusten käyttöä ei suositella samaan aikaan Steamin käytön kanssa.

FTP- ja verkkopalvelinten sovellukset

Kuten vertaisverkon ohjelmissa, nämä ohjelmat vaativat suurta kaistaleveyttä ja saattavat aiheuttaa ongelmia Steamin käytössä. Esimerkkeinä mainittakoon tietokanta-, HTTP- ja monet muut palvelinten sovellusohjelmistot.

IP-filtteröinnin/ohjelmien estäminen

Tällaiset ohjelmat on nimenomaan suunniteltu rajoittamaan, minkälaista liikennettä verkossasi kulkee. Näitä tyypillisesti esiintyy julkisen- ja yksityisen sektorin verkoissa, mutta niitä voidaan käyttää myös yksityisihmisten tietokoneissa. Näiden ohjelmien tiedetään Steamin pelien ja niiden yhteyksien kanssa aiheuttavan haasteita .

Lataustiedostojen kiihdyttimet ja lataustiedostojen hallintaohjelmat

Nämä ohjelmat tarkkailevat verkon käyttöäsi, joka saattaa johtaa siihen, että Steamin ja pelin liikenne estyvät. Lataustiedostojen kiihdyttimet pitää ottaa pois käytöstä, kun käytät Steamiä.

Ohjelmien sulkeminen ja testaus

Tällaisiin ohjelmiin liittyvät ongelmat voidaan ratkaista sulkemalla ohjelmat/ottamalla ne pois käytöstä ja käynnistämällä Steam uudestaan. Tietyt sovellukset saattavat vaatia sulkemisen tai poiston jälkeen järjestelmän käynnistämisen uudelleen.

Piiloprosessit

Useiden sovellusasetusten mukaisesti sovellukset käynnistyvät tietokoneen käynnistyessä. Näitä ei välttämättä näy Windowsin tehtäväpalkissa, mutta ne voivat olla osana päällä olevia prosesseja, jotka käyttävät järjestelmäsi resursseja.

Johtuen järjestelmien monimutkaisuudesta ja järjestelmämuutosten vaatimasta taitotiedosta, suosittelemme, että otat yhteyttä asiantuntijaan. Näin voit varmistaa, ettet vahingoita tietokonettasi; ja ristirootojen aiheuttamisen sijaan sovellus-, turvallisuus ja verkkoasetukset toimivat.

Ongelma Steamin kanssa?

Haluan apua ongelmaani
Liittyviä artikkeleita
Steamin toimintaa mahdollisesti häiritsevät ohjelmat Vakoilu-, haitta-, mainosohjelma tai virus häiritsee Steamin toimintaa