Hoofdmenu

Programma's die Steam kunnen verstoren

Er is altijd een kans dat toepassingen op een apparaat de prestaties van Steam-spellen of de Steam-client negatief beïnvloeden. Bepaalde toepassingen kunnen zelfs leiden tot serieuzere problemen zoals het verliezen van de verbinding en het crashen van toepassingen. Als je slechte prestaties ondervindt, kan het nodig zijn om andere toepassingen op je apparaat na te lopen en ze mogelijk uit te schakelen om te testen of er iets verandert.

Het is altijd een goed idee om met een specialist te werken om te helpen bepalen hoe deze toepassingen op je apparaat zijn ingesteld, waarbij je er tevens voor zorgt dat niets stoort.

Belangrijk:

De volgende lijst omvat niet elke firewall applicatie die mogelijk een probleem kan veroorzaken, noch omvat het virussen/spyware. A.u.b. lees het artikel Using a Firewall with Steam en het artikel Spyware, Adware, and Viruses Interfering with Steam voor verdere instructies als het probleem zich blijft voordoen na het controleren van de onderstaande programma\'s.

Iedere applicatie die op de achtergrond draait kan je games of Steam zelf negatief beïnvloeden. Bepaalde applicaties kunnen leiden tot meer serieuze problemen zoals beperkte connectiviteit en game crashes. Het wordt sterk aanbevolen om alle applicaties af te sluiten voor het opstarten van Steam om de beste prestaties en stabiliteit te waarborgen. Na het spelen kan je deze applicaties opnieuw starten.

Van de onderstaande applicaties is bekend dat deze effect hebben op Steam en Steam games:

Verborgen Processen

Bepaalde applicaties starten mogelijk tijdens het opstarten van Windows en zijn niet duidelijk aangegeven. Mogelijk verschijnen ze bijvoorbeeld niet in de taakbalk van Windows maar tussen je actieve processen, gebruik makend van je systeembronnen. Deze programmas kunnen mogelijk crashes en andere problemen veroorzaken tijdens het gebruik van Steam of het spelen van games.

Zie a.u.b. het artikel How to Disable Background Applications voor instructies om niet-essentiele achtergrond applicaties uit te schakelen en het voorkomen van achtergrond applicaties ongemerkt starten tijdens het opstarten van Windows.

Software om te Controleren

Van de onderstaande applicaties is bekend dat deze effect hebben op Steam en Steam games:

Anti-Virus Applicaties - Elk Anti-Virus programma kan mogelijk toegang tot Steam en Steam games blokkeren, in het bijzonder wanneer deze niet zijn geconfigureerd om goed met Steam te werken. Zorg ervoor dat Steam en alle Steam games als uitzondering in deze programma\'s zijn opgenomen. Probeer het programma uit te schakelen of tijdelijk te verwijderen, wanneer het probleem zich blijft voordoen, om het probleem te testen.

• Avast!
  • AVG Anti-virus *
  • BitDefender
  • F-Secure
  • Iobit Advanced System Care *
  • Kaspersky Anti-virus
  • McAfee Anti-virus
  • Nod32 Anti-virus *
  • Norton/Symantec Anti-virus
  • Panda Anti-virus
  • Threatfire
  • Trend Micro
  • VIGuard Anti-virus

Anti-Spyware Applicaties

• Ad Aware
  • CA Pest Patrol
  • PC Tools Spyware Doctor with AntiVirus (het is mogelijk nodig Full-Screen detectie uit te schakelen onder Geavanceerde Instellingen)
  • Spybot Search & Destroy
  • Spycatcher Express
  • Spyware Doctor
  • Spyware Terminator
  • Webroot Spy Sweeper *

Firewall/Security Applicaties

• CA Internet Security Suite
  • Comodo (Het instellen van de firewall in Defense+ in training modus laat de Portal 2 draaien)
  • CYBERsitter
  • ESET Smart Security
  • Netlimiter
  • McAfee Personal Firewall
  • Nvidia Network Access Manager/Firewall *
  • Nvidia ForceWare Intelligent Application Manager
  • Outpost Firewall (Het uitschakelen van System Guard onder Proactive Protection laat Portal 2 draaien)
  • Panda Internet Security
  • Peer Guardian
  • PeerBlock
  • Tiny Personal Firewall
  • Verizon Internet Security Suite
  • Zone Alarm
  • Constant Guard by Comcast
  • Online Armor

Overige Applicaties

• IOBit Advance System Care
  • Airfoil
  • Alcohol 120%
  • AMD External Event Utility
  • AOLacsd.exe (AOL connection driver)
  • ATI Hotkey Poller
  • ATI Tray Tools
  • BitTorrent/uTorrent (all programma\'s)
  • Creative Software (Alchemy, MediaSource 5 op Asus G60VX modellen)
  • Catalyst AI
  • Daemon Tools
  • Download Accelerators (alle programma\'s)
  • EVGA Precision
  • Garfield Daily Desktop Comic
  • GhostSurf 2007
  • Google Toolbar, Google Updater
  • GSC
  • Hamachi
  • HotSpot Shield
  • iZ3D DirectX injection
  • K-Lite Codec Pack
  • LimeWire, BearShare of andere Peer 2 Peer applicaties
  • LogMeIn
  • Microsoft Screen Magnifier in Windows 7 (magnify.exe - kan problemen veroorzaken met de in-game cursor)
  • MSI Afterburner
  • nProtect GameGuard *
  • PC Time Limit
  • Skype
  • Slysoft AnyDVD
  • StarDock KeepSafe
  • SteamWatch
  • iolo System Mechanic
  • TeamSpeak (kan leiden tot problemen met de microfoon)
  • Total Recorder
  • Tuneup WinStyler Theme Service
  • UPEK Protector Suite
  • Ventrilo (kan leiden tot problemen met de microfoon)
  • VirtuaGirl 2
  • Western Digital Backup Anywhere
  • Whitesmoke Translator (kan leiden tot het crashen van de Source engine)
  • WindowBlinds
  • Xfire

* We raden aan om dikgedrukte applicaties ( * ) symbool van je systeem te verwijderen wanneer uitschakelen van de applicatie het probleem niet oplost

Details

Problemen gerelateerd aan de onderstaande programma\'s kunnen mogelijk worden opgelost door het afsluiten en/of uitschakelen van het programma en vervolgens het afsluiten en opnieuw opstarten van Steam. Voor bepaalde applicaties kan nodig zijn om het systeem opnieuw op te starten na het afsluiten of uitschakelen van de applicatie.

• Antivirus Software

Fout geconfigureerde antivirus software kan een goede werking van Steam en Steam games tegengaan.

• VIGuard anti-virus software kan conflicten met Steam games veroorzaken - een foutmelding "Failed to duplicate pipe handle" wordt getoond bij het starten van de game. Voeg de inhoud van je Steam installatie map toe aan VIGuard\'s geauthoriseerde map uitzonderingen lijst om dit probleem op te lossen.
    • AVG 7.5, Norton/Symantec and Nod 32 software kan game crashes veroorzaken. AVG 7.5 moet volledig van je systeem worden verwijderd om deze crashes te voorkomen.
    • F-Secure\'s "DeepGuard" feature kan Error Code 51 veroorzaken tijdens het starten van Steam games.
  • Anti-Spyware Software

Aggressieve spyware detectie software kan de normale werking van Steam blokkeren. We hebben meldingen ontvangen dat Spycatcher Express, Webroot Spy Sweeper en CA Pest Patrol (gebundeld met AOL\'s Security Center) Steam updates en het verbinden met game servers kunnen voorkomen.

PC Tools ThreatFire software (welke ook is inbegrepen bij PC Tools Spyware Doctor) kan de normale werking van het laden van Steam games voorkomen, inclusief gewone fouten zoals Unable to load filesystem_steam.dll en Engine Error: Could not load library client. Wanneer je Steam fouten ervaart en ThreatFire of Spyware Doctor hebt geïnstalleerd, doe dan het volgende:

• Schakel Behavior Guard via PC Tools My Account service uit. Het uitschakelen van de service in Intelli-Guard lost het probleem niet op.
    • Als dit het probleem niet oplost, dan kan het nodig zijn om ThreatFire of Spyware Doctor volledig uit te schakelen of te verwijderen.
  • Peer-to-Peer (P2P) Programma\'s

P2P programma\'s zoals Kazaa, LimeWire, BitTorrent, E-mule, en Exeem kunnen een groot deel van je bandbreedte in beslag nemen, wat kan voorkomen dat Steam verbinding kan maken. Schakel file sharing applicaties uit tijdens het gebruik van Steam.

• Firewalls

Nieuwere versies van COMODO Internet Security bevatten een sandbox feature die mogelijk diensten uitschakelt die Steam nodig heeft om te werken. Zorg ervoor dat belangrijke diensten niet in de sandbox modus draaien.

• FTP en Web Server Applicaties

Net als P2P programma\'s gebruiken deze programma\'s over het algemeen veel bandbreedte en kunnen fouten in Steam veroorzaken. Voorbeelden zijn IIS services voor Windows, Apache web server en MySQL servers.

• IP Filter Programma\'s

Peer Guardian, CYBERsitter, en Netlimiter kunnen connectie problemen met Steam veroorzaken. Deze programma\'s zijn niet compitabel met Steam en moeten worden uitgeschakeld of permanent van de computer verwijderd worden om conflicten te voorkomen.

• IP Maskerings Programma\'s

Programs die je IP maskeren (GhostSurf 2007, Anonymizer, etc) hebben effect op de mogelijkheden van Steam\'s om data te verzenden en ontvangen.

• Download "Accelerator" en Download Manager Programma\'s

Deze programs kunnen het downloaden en installeren van games via Steam beïnvloeden. Download accelerator programma\'s moeten uitgeschakeld zijn tijdens het gebruik van Steam.

Aanvullend kan Internet Download Manager crashes veroorzaken wanneer de Steam Storefront is geladen.

• Windows Theme Editors

Tuneup WinStyler Theme Service kan een crash veroorzaken met de Steam applicatie en WindowBlinds kan crashes met Source games veroorzaken.

• Virtual Private Network (VPN) Software

VPN software voorkomt dat de Steam applicatie verbinding kan maken met het Steam netwerk.

• Overige Applicaties
    • Look\'n\'Stop kan problemen met Steam veroorzaken wanneer de "Unknown UDP Packet" filter is ingeschakeld.
    • PowerStrip custom display modes software kan problemen met laadtijden en crashes in games veroorzaken - het is aanbevolen de "Restore to default" instelling in PowerStrip te selecteren voor het spelen (ja kan PowerStrip normaal gebruiken wanneer je klaar bent).
    • De nVidia Network Access Manager kan problemen veroorzaken zoals omschreven in het artikel Nothing appears on the Storefront screen in Steam.
    • Airfoil veroorzaakt de fout "Game name failed to start (error code 51)." als "Instant Hijack" is ingeschakeld. Je moet "Instant Hijack" uitschakelen (je hoeft de computer niet opnieuw op te starten wanneer daarom wordt gevraagd) of Steam en alle Steam games toevoegen aan de uitgesloten programma\'s.

In-Game Overlay Applicatie Incompatibiliteit Lijst

• X-Fire

De in-game overlay werkt mogelijk niet als X-Fire wordt uitgevoerd en de in-game chat interface wordt geopend van de game die je hebt gestart.

Oplossing:

Sluit X-Fire af, of stel het in zodat deze zijn in-game deel niet probeert te openen op games die niet zijn gestart via X-Fire.

• Windows Blinds

Voorkomt mogelijk de werking van de in-game overlay in sommige games.

Oplossing:

We zijn momenteel op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Gebruik zolang Window Blinds niet in combinatie met Steam.

• Ventrilo

Mogelijk stopt de werking van in-game hot-key verbindingen voor Ventrilo met de overlay.

Oplossing:

Dit is een Vista probleem, het Uitvoeren als Administrator van de betrokken programma\'s lost het probleem op.

Verwante artikels
Programma's die Steam kunnen verstoren Spyware, Malware, Adware, or Virus Interfering with Steam