Főmenü

Steam Guard mobilhitelesítő

 

Ha nehézségeid vannak a Steam Guard mobilhitelesítővel való belépéssel, kérjük, használd segítő oldalunkat (help.steampowered.com) fiókod visszaszerzéséhez.

 

Mi az a Steam Guard mobilhitelesítő?

 

Hibaelhárítás

 

Általános kérdések

Mi az a Steam Guard mobilhitelesítő?

A Steam Guard mobilhitelesítő a Steam mobilalkalmazás egyik funkciója, mely további biztonsági szintet ad Steam fiókodnak. A hitelesítő kódot generál, amit minden alkalommal meg kell adnod, amikor bejelentkezel Steam fiókodba. A kód 30 másodpercenként változik, csak egyszer használható, és nem kitalálható.

Ez a rendszer (melyet gyakran kétlépcsős hitelesítésnek neveznek) erősebb, mint pusztán a felhasználóneved és jelszavad.

A Valve azt is erősen ajánlja, hogy adj telefonszámot a fiókodhoz, ami igencsak megkönnyíti fiókod visszaszerzését, ha elvesztenéd a hozzáférést.

A telefonodnak nem kell az internethez kapcsolódnia, hogy a hitelesítő működjön (a pontos időt azonban tudnia kell).

Miért kellene telefonszámot adnom a Steam fiókomhoz?

A telefonszám hozzáadása fiókodhoz több lehetőséget ad fiókod visszaszerzésére, ha elfelejted a jelszavad, vagy ha fiókodat ellopják. SMS üzenetküldéssel visszaállíthatod jelszavad, vagy átteheted Steam Guard mobilhitelesítődet egyik telefonról egy másikra.

Hogyan tudok telefonszámot adni Steam fiókomhoz?

Telefonszám fiókodhoz adásához vagy egy korábban hozzáadott telefonszám kezeléséhez:

 • Jelentkezz be a Steambe (az alkalmazás vagy webböngésző használatával) és kattints a jobb felső sarokban található profilnevedre.
 • A lenyíló menüből válaszd a „Fiók részleteit”.
 • Az „Elérhetőség” alatt válaszd a „Telefonszám hozzáadását”. Ha már lett telefonszám adva a fiókhoz, „Telefonszámod kezelése” lesz látható helyette.
 • Írd be a telefonszámod és kattints a „Következőre”. Küldeni fogunk egy, a megerősítő kódodat tartalmazó SMS üzenetet: írd be ezt a kódot annak megerősítésére, hogy helyes információt kaptunk.
 • Készen vagy!

Mostantól SMS segítségével képes leszel jelszavad visszaállításra vagy Steam Guard hitelesítőd áttételére egy telefonról egy másikra.

Vedd figyelembe, hogy egy Steam fiókhoz egyszerre csak egy telefonszám társítható.

Hogyan tudok Steam Guard mobilhitelesítőt beállítani?

Nézd meg itt a lépésenkénti beállítási útmutatót.

Hogyan lépek be a hitelesítőt használva?

Ha a fiókodon be van kapcsolva a hitelesítő, felhasználóneved és jelszavad megadása után meg kell adnod jelenlegi kódodat.

 • Indítsd el a Steam mobilalkalmazást. Ha be vagy bejelentkezve a telefonodon, nyisd meg a Steam Guard menüt (a legfelső lehetőség) a jelenlegi kód megnézéséhez. (Ha nem vagy bejelentkezve a telefonodon a Steambe, a jelenlegi kódod a bejelentkezési oldalon van megjelenítve.)
 • Add meg a kódot, amikor szükséges. Ne aggódj, ha a kód a telefonodon piros színű lesz és megváltozik; egy kis időd még maradt a régi kód beírására.

Egy kódot nem használhatsz egynél többször, és nem használhatsz régi kódokat. Így ha épp az imént használtál egy kódot, meg kell várnod, hogy megváltozzon, mielőtt újabbat használnál.

Soha ne oszd meg hitelesítő kódjaidat senkivel, és ne írd be olyan weboldalon, amit nem a Valve üzemeltet. A Steam Támogatás soha semmilyen kódodat nem kéri.

Hol van a mobilhitelesítő kódom?

Fiókod jelenlegi hitelesítőkódját a Steam mobilalkalmazás adja.

 • Indítsd el a Steam mobilalkalmazást.
 • Ha nem vagy bejelentkezve, látni fogod a jelenlegi kódodat a bejelentkezési oldalon.
 • Ha be vagy jelentkezve, menj a Steam Guard menübe, ahol megjelenik a jelenlegi kódod.

Nincs telefonom. Így is használatom a mobilhitelesítőt?

Jelenleg nem. Támogatott telefon szükséges.

Mi a kétlépcsős hitelesítés használatának legjobb módja?

Először is, tisztában kell lenned azzal, hogy csak mert jobb védelmet kapcsoltál be a fiókodon, még nem lett szupererőd.

 • Soha ne oszd meg senkivel a jelszavadat vagy mobilhitelesítőd kódját.
 • Ne írd be a felhasználóneved, jelszavadat, vagy hitelesítőd kódját olyan weboldalon, melyet nem a Valve üzemeltet. Gondosan ellenőrizd a hivatkozásokat. A rosszfiúk gyakran ügyes elírásokkal próbálják olyan kinézetűvé tenni a hivatkozásokat, mintha a Valve-hoz tartoznának. Ha kételyeid vannak, ne kattints rájuk.
 • Soha ne mondd meg senkinek a jelszavadat, vagy hitelesítőd kódját. A Steam Támogatás soha nem kéri ezeket (sem bármelyik másik Valve alkalmazott).
 • Soha ne tölts le és futtass olyan programot, amit valaki e-mailben vagy csevegésben javasolt: az szinte biztosan csaló- vagy rosszindulatú program.
 • Soha ne tölts le és futtass olyan programot, ami azt állítja, hogy „megtisztítja”, „optimalizálja” vagy más módon „megjavítja” a Steamet (a program a fiókod ellopására való rosszindulatú program lehet).

Jó ötlet kinyomtatni egy sor tartalék kódot, melyeket szükséghelyzetben használhatsz.

Hogyan tudom kikapcsolni a Steam Guard mobilhitelesítőt?

A kétlépcsős hitelesítést eltávolíthatod a fiókodról, ha megnyitod a Steam mobilalkalmazást, belépsz a Steam Guard menübe, és a „Hitelesítő eltávolítását” választod. Ez egy megerősítő ablakba visz majd, ahol megerősítheted választásodat ismételten kiválasztva a „Hitelesítő eltávolítását”.

Milyen eszközökön működik a Steam Guard mobilhitelesítő?

A Steam Guard mobilhitelesítő iOS 6.1-et vagy újabbat futtató Apple iOS eszközökön, 2.2 (Froyo) vagy újabbat futtató Android eszközökön és Windows Phone 8.1-et vagy újabb verziót futtató eszközökön működik.

Hibaelhárítás

Ha nehézségeid vannak a Steam Guard mobilhitelesítővel való belépéssel, kérjük, használd segítő oldalunkat (help.steampowered.com) fiókod visszaszerzéséhez.

 

Miért vannak várakoztatva a tárgyaim?

Bármely csere vagy piaci ajánlat, mely mobilhitelesítő hozzáadása előtt, vagy a hozzáadás utáni első hét napban lett létrehozva, 15 napig várakoztatva lesz. A mobilhitelesítő hozzáadása után több mint 7 nappal létrehozott cseréket és piaci ajánlatokat a Steam nem fogja várakoztatni. A mobilhitelesítő hozzáadása nem fogja csökkenteni a már meglévő tételvisszatartások hosszát.

Olvass többet a Csere- és piaci várakoztatásokról, azaz hogy miért várakoztatja a tárgyakat a Steam.

Olvass többet a Csere- és piaci korlátozásokról, azaz hogy esetlegesen miért nem tudsz cserélni vagy a piacot használni.

Váratlanul kijelentkeztetésre kerültem a Steam mobilalkalmazásból, és nem látok hitelesítő kódokat, mit tegyek?

Győződj meg róla, hogy a telefonodon levő alkalmazás naprakész és indítsd újra az alkalmazást. Ez ritka probléma, ami az alkalmazás újraindításával gyakran megoldódik. Ne töröld le és telepítsd újra az alkalmazást. Ha törlöd a mobilalkalmazást a telefonodról, vissza kell állítanod mobilhitelesítődet a https://help.steampowered.com oldal használatával.

Segítség, elvesztettem (vagy eladtam) a telefonom, így nem tudok belépni! Mit tegyek?

Ha lehetséges, lépj kapcsolatba mobiltelefon-szolgáltatóddal ugyanazzal a számmal rendelkező cseretelefon beszerzéséhez. A Steam SMS üzeneteket fog tudni küldeni a cseretelefonodra, és az alább leírt módon vissza fogod tudni szerezni a fiókodat.

Ha már nincs hozzáférésed telefonodhoz és nincs meg a helyreállító kódod, a Steam Támogatás segítségére lesz szükséged. Használd az ezen oldal jobb felső sarkában levő „Kapcsolatfelvétel a Steam Támogatással” gombot, hogy segítséget kapj hitelesítőd eltávolításához. Ha nem férsz hozzá ahhoz az e-mail-címhez, amely jelenleg a Steam fiókodhoz van társítva, kérjük, adj fióktulajdonosi bizonyítékot a jegyedhez.

A hitelesítő kódjaim nem működnek!

Ha nem tudsz belépni a hitelesítő kódokat használva:

 • Ellenőrizd az időt a telefonodon, és győződj meg róla, hogy az pontos. A hitelesítő kódok a telefon óráját használva kerülnek létrehozásra, és ha az idő pontatlan, a kódok helytelenek lesznek.
 • Ha egynél több hitelesítős fiókod van, győződj meg róla, hogy a megfelelő fiók kódjait írod be.

Eltávolíthatod a hitelesítőt a fiókról: nézd meg alább a hitelesítő-helyreállítás szakaszt.

Átvihetem a hitelesítőmet az új telefonomra?

Igen, átviheted.

Ahhoz, hogy átvihesd hitelesítődet egy új telefonra, hozzáférésre lesz szükséged a fiókodhoz társított telefonszámhoz (hogy küldhessünk egy szöveges üzenetet azonosságod megerősítésére).

Az új telefonodon lévő Steam mobilalkalmazásból próbálj meg belépni a fiókodba. Amikor az alkalmazás kéri a hitelesítő kódod, válaszd a „Már nincs hozzáférésem a mobilhitelesítő-kódjaimhoz” lehetőséget. Kövesd az alkalmazás által biztosított lépéseket és a következők egyikét teheted: átviheted hitelesítődet az új eszközre, vagy eltávolíthatod azt az előző eszközről.

A hitelesítő áthelyezése után bármely új cserét vagy piaci ajánlatot vissza fogunk tartani pár napig, hogy megvédjük tárgyaidat azon esetben, ha hitelesítődet rossz szándékú személy helyezné át. További információkért a visszatartásokról nézd meg a Steam csere- és piacvárakoztatások című GyIK-et.

Hamarosan új telefonom lesz. Mit kell tennem?

Ha megtartod a telefonszámodat, akkor semmit nem kell tenned előzetes előkészületként. Miután megkaptad az új telefonod, átviheted rá a hitelesítőt a fenti kérdés válaszában levő lépésekkel.

Ha be van kapcsolva a kétlépcsős hitelesítés és el fogod veszteni a hozzáférést régi telefonszámodhoz, akkor:

 • Kapcsold ki a hitelesítőt (menj a Steam Guard menübe, és válaszd a „Hitelesítő eltávolítását”). Vedd figyelembe, hogy ez 15 napra meg fogja akadályozni a cserét és a Közösségi Piac használatát. Javasoljuk, hogy amikor csak lehet, inkább helyezd át a hitelesítőt.
 • Lépj ki a fiókodból (iOS-en menj a Kijelentkezés menübe, az Android alkalmazásban pedig a Beállítások / Kijelentkezés menübe).

Mielőtt eladod, vagy odaadod valakinek a telefonod, javasoljuk gyári alaphelyzetbe állítás végrehajtását és minden személyes információ eltávolítását.

Hogyan tudom eltávolítani a telefonszámot a fiókomról?

Jelentkezz be az Áruházba böngészővel, majd:

 • Menj a Fiókrészleteidhez (a profilneved alatt, a weboldal felső részén találod).
 • Kattints a Telefonszámod kezelése lehetőségre.
 • Kattints a Telefonszám eltávolítása lehetőségre.
 • A telefont eltávolíthatod a hitelesítőd jelenlegi kódjának beírásával, vagy SMS kód küldésével telefonodra. Válaszd a lehetőségek egyikét, és kövesd az utasításokat.

Lehet tartalék kódokat szerezni arra az esetre, ha elvesztem a telefonomat?

Igen, könnyen létre tudsz hozni szükség esetén használható tartalék kódokat:

 • Jelentkezz be a Steam Áruházba.
 • Az oldal jobb felső sarkában levő fiók-lenyílólistából válaszd a Fiók részleteit.
 • Válaszd a jobb oldalon a Steam Guard kezelését.
 • Válaszd a Tartalék Steam Guard kódok kérése lehetőséget.
 • Meg kell adnod a telefonszámodra küldött SMS-kódot.
 • Látni fogsz egy oldalt egy sor kóddal, melyeket a telefonod által generáltak helyett használhatsz. A Steam e-mailt is fog küldeni, valahányszor új kódokat hozol létre, és valahányszor e kódok egyike felhasználásra kerül.

Jó ötlet kinyomtatni ezeket a kódokat ahelyett, hogy a számítógépedre mentenéd őket. Ne készíts róluk képernyőmentést.

Nem őriztem meg a helyreállító kódomat, hol találom meg?

Jelentkezz be a Steam mobilalkalmazásba, a főmenüből válaszd a Steam Guardot, és a Steam Guard oldalon látni fogsz egy „Helyreállító kódom” menüpontot. Biztonsági okból, ha nem tudsz bejelentkezni a Steam mobilalkalmazásba, nem fogod tudni megnézni a helyreállító kódodat.

Nem kapok SMS üzeneteket!

Ha nem tudsz SMS üzeneteket fogadni a Steamtől, nézz utána mobiltelefon-szolgáltatódnál, hogy előfizetéseddel fogadhatók-e. Szöveges üzeneteink jöhetnek hat jegyű telefonszámról, győződj meg róla, hogy szolgáltatód támogatja ezt. A Steam abbahagyja az SMS üzenetek küldését, ha túl sok került neked kiküldésre, így várva néhány percet, legfeljebb egy órát, lehetővé teheted, hogy az üzenetek újból átjussanak. Arról is érdemes meggyőződnöd, hogy telefonod üzenettárolója nem telt-e meg.

Miért nem működik a telefonszámom?

Először is, győződj meg róla, hogy nemzetközi formában adod meg a telefonszámod (először „+” és az országkódod).

Győződj meg róla, hogy országkódod helyes (a Steam megpróbálja kitalálni, a világ melyik részén vagy, de te is kiválaszthatod földrajzi helyed a telefonszámod alatti menüből).

A Valve bizonyos számokat nem engedélyez, mint a VoIP számok, vagy olyanok, amelyek nem tudnak szöveges üzenetet fogadni. Ha telefonszámod visszautasításra kerül, és szerinted hibás okból, lépj kapcsolatba a Támogatással a „Kapcsolatfelvétel a Steam Támogatással” gombra kattintva.

Általános kérdések

Miért van blokkolva a telefonszámom azzal, hogy VoIP számnak tekintett?

Nem tudunk új VoIP telefonszámokat elfogadni a Steamen, mivel nem felelnek meg biztonsági követelményeinknek. Ha telefonszámod blokkolva van, mert VoIP számnak tekintett, keresned kell egy mobil vagy előre fizetett telefonszámot a Steamen való használatra. Egyes szolgáltatók VoIP technológiát használnak mobiltelefon-előfizetéseiknél, és ezeket nem tudjuk támogatni. Rendszerünk értesíteni fog, amikor beírod a telefonszámod, ha azt VoIP számnak tekintjük.

Használhatok több telefont Steam fiókom hitelesítésére?

Nem, egy fiókon egy időben csak egy hitelesítő lehet aktív.

Megoszthatom a telefonszámom több fiók között?

Igen. Használhatod ugyanazt a telefonszámot több fiókon. A Steam Guard mobilhitelesítőt több fiókra is bekapcsolhatod ugyanazon a telefonon, bejelentkezve minden fiókba az alkalmazásban és mindegyiknél követve a hitelesítő bekapcsolási folyamatát. Az alkalmazás kódokat fog adni az összes fiókhoz attól függetlenül, melyik fiókkal vagy jelenleg bejelentkezve az alkalmazásban. Az azonos telefonszámmal rendelkező fiókok esetlegesen azonos személyként kerülnek kezelésre a Steam előfizetői szerződés, irányelvek vagy korlátozások tekintetében.

Kerülnek nekem valamibe a Steam által küldött SMS üzenetek?

Szokványos üzenetdíjak felmerülhetnek, ennek ellenőrzéséhez nézd meg mobiltelefon-szerződésed.

Miért nem kér tőlem kódot a Steam, mikor mentettem a bejelentkezési adataimat?

Hogy gyorsabbá tegyük a bejelentkezést a fiókodba, nem kérünk kódot, amikor el vannak mentve a Steam kliensbe a bejelentkezési adataid. Dönthetsz úgy, hogy nem mented az adataidat, így minden belépés kódot igényel. Ezt a Steam kliens beállításaiban változtathatod meg bármikor, a Fiók kategóriában, bejelölve a „Ne mentse a fiókadatokat erre a számítógépre” lehetőséget.

A VAC- és a játékkitiltások az egy telefonszámon lévő összes fiókra vonatkoznak?

Ha olyan fiók kap VAC- vagy játékkitiltást, amihez telefonszám van regisztrálva, az összes többi fiók is kitiltást kap, amelyek a kihágás idején ugyanazt a telefonszámot használták. A többi fiók akkor is megkapja a kitiltást, ha nem rendelkeznek az adott játékkal, és megvásárolni sem fogják tudni a játékot az adott fiókokon.

Ez a funkció nincs bekapcsolva minden játékban, és használata a fejlesztők döntésére van bízva.

Kapcsolódó cikkek
Steam Guard mobilhitelesítő Steam Guard: Hogyan kell Steam Guard mobilhitelesítőt beállítani