Päävalikko

Valve Anti-Cheat -järjestelmä (VAC)

VAC-kiellot ovat pysyviä, peruuttamattomia, eikä Steamin tuki voi poistaa niitä.

Jos VAC-kielto on annettu aiheetta, se poistetaan automaattisesti. Jos haluat keskustella Valven huijauksenestosta yhteisön kanssa, tee se täällä.

Usein kysytyt kysymykset:

Mikä on VAC?

VAC (Valve Anti-Cheat eli Valven huijauksenesto) on automatisoitu järjestelmä, joka on suunniteltu havaitsemaan käyttäjien tietokoneille asentamia huijausohjelmia. Jos käyttäjä liittyy VAC-suojatulle palvelimelle tietokoneella, johon on asennettu tunnistettu huijausohjelma, VAC-järjestelmä antaa hänelle pelikiellon, joka estää häntä pelaamasta VAC-suojatuilla palvelimilla vastaisuudessa.

VAC-järjestelmä tunnistaa huijausohjelmia niiden käyttämien huijaustietojen avulla. Mikä tahansa peliin luotu kolmannen osapuolen muunnos, joka antaa yhdelle pelaajalle ylivoiman, luokitellaan huijaukseksi ja aiheuttaa VAC-kiellon. Tällaisiin muunnoksiin kuuluvat muutokset pelin ydintiedostoihin sekä dynaamisten linkkien luetteloihin.

Palvelimien ylläpitäjät voivat antaa pelikieltoja yksittäisille pelaajille, mutta he eivät voi antaa VAC-kieltoja.

Seuraavista ei aiheudu VAC-kieltoa:

• Keskusteluohjelmien, kuten X-Firen tai Overwolfin, käyttäminen
  • Järjestelmän osien muutokset
  • Päivitetyt järjestelmäajurit esimerkiksi näytönohjaimelle

Miten voin varmistaa, etten saa VAC-kieltoa?

Varmistaaksesi, ettei tilisi saa VAC-kieltoa, käytä vain luotettavia koneita, kun pelaat VAC-suojatuilla palvelimilla. Jos et ole varma, onko käyttämällesi koneelle asennettu huijausohjelmia, älä yhdistä sillä VAC-suojatuille palvelimille.

Ole varovainen asentaessasi pelimuokkauksia kuten skriptejä tai muokattuja ulkomuotoja. Lataa lisäsisältöä vain luotettavista lähteistä. Hakkerit voivat toisinaan naamioida huijauksia aiheuttaakseen muille kieltoja.

Lisätietoja tilisi suojaamisesta voit lukea tästä artikkelista: Tilin turvallisuussuositukset.

Lisätietoja Valven käytännöistä voit lukea Steam-tilaussopimuksesta.

Mitä tililleni tapahtuu, jos saan VAC-kiellon?

Voit lukea VAC-kiellon vaikutuksista tiliisi Minulla on VAC-kielto -UKK:sta.

Miten ilmoitan uudesta huijausohjelmasta?

Jos tiedät uudesta huijausohjelmasta, etenkin yksityisestä huijausohjelmasta (eli tietoa ei jaella julkisesti jollakin nettisivulla), ja pystyt antamaan siihen linkin tai ohjelman varsinaisia tietoja, lähetä asiaankuuluvat tiedot seuraavaan sähköpostiosoitteeseen:

vacreview@valvesoftware.com

VAC-kehittäjätiimi lukee ja arvioi kaikki yllä olevaan sähköpostiin lähetetyt viestit.

Miten ilmoitan huijarista?

Jos uskot kohdanneesi pelihuijarin, seuraa Epäiltyjen huijareiden ilmiantaminen -ohjetta.

Huom! VAC-kieltoja ei anneta pelkkien ilmiantojen perusteella. Myös muut tekijät otetaan huomioon ennen kuin VAC-kielto määrätään.

Mitkä pelit käyttävät VAC-järjestelmää?

Näet listan VAC-suojatuista peleistä Steamin kauppasivuilta klikkaamalla tästä.

Voinko pelata suojaamattomilla palvelimilla, jos saan VAC-kiellon?

Kyllä, jos pelissä on suojaamattomia palvelimia.

Jotkin VAC-suojatut pelit sallivat suojaamattomat palvelimet. VAC-kiellon saaneet käyttäjät pystyvät edelleen pelaamaan näillä palvelimilla, vaikka he ovat saaneet kyseiseen peliin kiellon. Huomioi, ettei kaikissa peleissä ole suojaamattomia palvelimia.

Rangaistaanko minua, jos kokoelmani lainaaja huijaa?

Oikeutesi Lainaamon käyttöön voidaan estää ja käyttäjällesi voidaan jopa asettaa VAC-kielto, jos lainaaja käyttää kokoelmaasi huijaamiseen. Lisäksi et voi jakaa VAC-suojattuja pelejä. Suosittelemmekin, että annat lainaoikeuden ainoastaan tietokoneille, joiden käyttäjiin voit luottaa. Älä koskaan anna salasanaasi kenellekään.

Mitä eroa on VAC-kiellolla ja yksittäisen palvelimen pelikiellolla?

VAC-kielto estää sinua pelaamasta kaikilla Steamin suojatuilla palvelimilla. Yksittäisten palvelimien ylläpitäjät voivat antaa palvelimen sisäisen kiellon, joka ei ole yhtä vakava kuin VAC-kielto. Valve ei voi estää palvelinkieltoja; palvelimen omistaja voi antaa pelikiellon mistä tahansa syystä.

Jos olet saanut kiellon usealta yhteisöpalvelimelta, on kiellon antanut todennäköisesti kolmannen osapuolen huijauksenesto-ohjelma kuten Steambans tai Punkbuster. Näitä ohjelmia käyttävät useat palvelimet, joilla on jaettu tietokanta kiellon saaneista ID:istä. Nämä ohjelmat eivät ole yhteydessä Steamiin, emmekä me voi auttaa sinua niihin liittyvien ongelmien korjaamisessa.

Et saa VAC-järjestelmältä kieltoa, ellet kirjaudu VAC-suojatulle palvelimelle, kun tietokoneellesi on asennettu huijausohjelma.

Ongelma Steamin kanssa?

Haluan apua ongelmaani
Liittyviä artikkeleita
Valve Anti-Cheat -järjestelmä (VAC) Suojattu yhteys epäonnistui, kirjautumista Steamiin ei ole tai VAC-palvelimiin ei voitu muodostaa yhteyttä
Valve Anti-Cheat -järjestelmä (VAC) Minulla on VAC-kielto
Valve Anti-Cheat -järjestelmä (VAC) Loukkaavat ylläpitäjät, uudet huijaukset, ja uudet huijaussivustot
Valve Anti-Cheat -järjestelmä (VAC) Huijaus havaittu Modern Warfare 2:ssa