Hoofdmenu

Valve Anti-Cheat Systeem (VAC)

VAC-verbanningen zijn permanent, er kan niet over worden onderhandeld en ze kunnen niet worden verwijderd door Steam Support.

Als wordt bepaald dat een VAC-verbanning onjuist is toegepast, zal deze automatisch worden verwijderd. Als je Valve Anti-Cheat met de community wilt bespreken, kun je dat hier doen.

Veelgestelde vragen:

Belangrijk:

Alle VAC-bans zijn permanent - Valve hanteert een zerotolerancebeleid tegen cheaten en zal VAC-bans onder geen enkele omstandigheid opheffen.

Wat is VAC?

Als een gebruiker verbindt met een VAC-beveiligde server vanaf een computer met herkenbare cheats geïnstalleerd, zal het VAC-systeem de gebruiker verbannen van het spelen op VAC-beveiligde servers in de toekomst.

Hoewel serveradmins specifieke spelers kunnen verbannen, kunnen ze spelers geen VAC-ban geven. Het VAC-systeem is geautomatiseerd - het is niet nodig contact op te nemen met Steam Support om cheaters te rapporteren, en Steam Support zal ook geen actie ondernemen naar aanleiding van binnengekregen informatie.

Het VAC-systeem detecteert cheates op een betrouwbare manier via de sporen die ze achterlaten. Elke modificatie van een derde aan een game, die is ontworpen om een speler voordeel te geven boven een andere speler, wordt beschouwt als een cheat of hack en zal een VAC-ban tot gevolg hebben. Hieronder vallen modificaties aan de uitvoerbare bestanden van een spel en DLL-bestanden.

Het volgende heeft geen VAC-ban tot gevolg:
  • Chatprogramma\'s zoals X-Fire gebruiken
  • Hardwareconfiguraties van het systeem
  • Bijgewerkte systeemdrivers, zoals drivers voor videokaarten

Gebruik alleen vertrouwde computers om op VAC-beveiligde servers te spelen - ben je er niet zeker van of de computer die je gebruikt cheats geïnstalleerd heeft, speel dan niet op VAC-beveiligde servers.

Pas op bij het installeren van gamemodificaties, zoals scripts of aangepaste skins. Download aangepaste content alleen van betrouwbare bronnen. Hackers vermommen soms bewust hun hacks om ervoor te zorgen dat anderen verbannen worden.

Kijk in dit FAQ-artikel voor meer informatie over hoe je jezelf kan beschermen:
Beveiligingsaanradingen voor accounts

Lees voor meer informatie over het beleid van Valve de Steam Subscriber Agreement en de Rules of Steam Online Conduct.

Steam Subscriber Agreement

Steam Subscriber Agreement

Rules of Steam Online Conduct

Rules of Steam Online Conduct

Cheaters rapporteren

Als je van een nieuwe cheat gehoord hebt, met name privécheats (cheats die niet op een publieke website staan), en ons kan voorzien van links of de daadwerkelijke binaries, bezoek dan de SteamPowered Forums en stuur een PM (private mail) naar een moderator aldaar, en het zal aan het VAC-team gerapporteerd worden.

Games die gebruik maken van VAC

Bekijk de Steam Store Valve Anti-Cheat actief zoekoptie

Games van Valve

Het Valve Anti-Cheat systeem is geactiveerd op servers met het Beveiligd schild. Gebruik maken van aangepaste skins, geluiden of kaarten en het spelen van multi-player modificaties die geen .EXE en .DLL bestanden aanpassen zal geen VAC-ban opleveren

Cheaten in een game met de Source Engine die vóór Left 4 Dead was uitgebracht zal een VAC-ban opleveren in Counter-Strike: Source, Half-Life 2: Deathmatch, Day of Defeat: Source en Team Fortress 2.

Cheaten in een game met de Gold Source Engine zal een VAC-ban opleveren op Counter-Strike, Condition Zero, Ricochet, Day of Defeat, Team Fortress Classic, Half-Life: Deathmatch en Deathmatch Classic.

Call of Duty: Modern Warfare 2

VAC is geactiveerd op alle multiplayer servers, publiek en privé. Alle modificaties aan het spel, behalve het aanpassen van configuratiebestanden, kan resulteren in een VAC-ban. Voorbeelden van die modificaties zijn (maar niet uitsluitend) console-enablers, VAC disablers, en mods om servers te hosten.

Een VAC-ban in Modern Warfare 2 heeft alleen invloed op Modern Warfare 2.

VAC-bans versus serverbans

De beste indicatie dat je verbannen bent door VAC, is wanneer je dit bericht krijgt wanneer je probeert te verbinden met een VAC-beveiligde server:

"Your connection to this secure server has been rejected. Because of past cheating violations, you have been banned from playing on all secure servers"

Als je een foutmelding ontvangt met de tekst "STEAMID IS BANNED" (of een soortgelijke boodschap) wanneer je probeert te verbinden met een server, is je account niet verbannen door VAC - serveradministrators kunnen je van een afzonderlijke server verbannen (we kunnen dit niet voorkomen - diegene die de server beheert kan spelers voor welke reden dan ook verbannen).

Als je van een groot aantal servers bent verbannen, maar je VAC-status is goed, dan ben je waarschijnlijk verbannen door een bantool van een derde, zoals Steambans of Punkbuster. Deze tools van derden worden door een groot aantal servers gebruikt die een database delen met verbannen ID\'s. Deze tools zijn niet verwant aan Steam en we kunnen je niet helpen om dit probleem op te lossen.

Je wordt niet verbannen door het VAC-systeem tenzij je ingelogd op een VAC-beveiligde server met een cheat geïnstalleerd op je computer.

Verwante artikels
Valve Anti-Cheat Systeem (VAC) 'Beveiligde verbinding mislukt', 'Niet ingelogd op Steam' of 'Er kon geen verbinding gemaakt worden met de VAC-servers'
Valve Anti-Cheat Systeem (VAC) I've been VAC banned
Valve Anti-Cheat Systeem (VAC) Beheerders die hun rechten misbruiken, nieuwe cheats en cheat-websites.
Valve Anti-Cheat Systeem (VAC) 'Cheat Detected' in Modern Warfare 2