Hovedmenu

Valve Anti-Cheat-systemet (VAC)

VAC-udelukkelser er permanente, kan ikke forhandles og kan ikke fjernes af Steam Support.

Hvis det afgøres, at en VAC-udelukkelse fejlagtigt er blevet udstedt, så fjernes den automatisk. Hvis du ønsker at diskutere Valve Anti-Cheat med fællesskabet, kan du gøre det her.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er VAC?

VAC står for Valve Anti-Cheat, et automatisk system skabt til at registrere snydeprogrammer installeret på brugeres computere. Hvis en bruger slutter sig til en VAC-sikret server fra en computer, der har genkendelige snydeprogrammer installeret, vil VAC-systemet udelukke brugeren fra fremover at spille på VAC-sikrede servere.

VAC-systemet registrerer snydeprogrammer pålideligt ved at bruge deres snydesignaturer. Enhver tredjepartsmodifikation af et spil, der har henblik på at give en spiller en fordel over andre, klassificeres som et snydeprogram eller hack og resulterer en VAC-udelukkelse. Dette inkluderer også modifikationer til et spils kerneeksekverbare filer og dynamiske linkbiblioteker.

Selvom serveradministratorer kan vælge at udelukke spillere fra deres servere, kan de ikke VAC-udelukke spillere.

Følgende resulterer ikke i en VAC-udelukkelse:

• Brug af chat-programmer såsom X-Fire eller Overwolf
  • System-hardwarekonfigurationer
  • Opdaterede systemdrivere såsom grafikkortdrivere

Hvordan sikrer jeg mig, at jeg ikke bliver VAC-udelukket?

For at sikre at din konto ikke bliver VAC-udelukket, så sørg for, at du kun bruger betroede maskiner til at spille på VAC-sikrede servere. Hvis du ikke er sikker på, om maskinen, du bruger til at forbinde til Steam, har snydeprogrammer installeret eller ej, så undlad at spille på VAC-sikrede servere.

Vær forsigtig, når du installerer spilmodifikationer såsom scripts eller tilpassede skins, og download kun brugerindhold fra pålidelige kilder. Hackere kan skjule deres snydeprogrammer med den onde hensigt at få andre brugere udelukket.

For mere information om hvordan du beskytter dig selv og din konto, bedes du læse vores ofte stillede spørgsmål om kontosikkerhedsanbefalinger.

Flere oplysninger om Valves politik er tilgængelig i Steam-abonnentaftalen.

Hvad betyder det for min konto, hvis jeg er VAC-udelukket?

For detaljerede oplysninger om hvordan VAC-udelukkelser påvirker din konto, bedes du læse de ofte stillede spørgsmål i artiklen Jeg er blevet VAC-udelukket.

Hvordan rapporterer jeg nye snydeprogrammer?

Hvis du kender til nye snydeprogrammer, især private snydeprogrammer (dem der ikke er tilgængelige på offentlige websider), og kan sende os links eller snydeprogrammets binære filer, bedes du sende en e-mail med relevante oplysninger til følgende e-mailadresse:

vacreview@valvesoftware.com

Alle e-mails læses og gennemgås af VAC-udviklingsholdet.

Hvordan rapporterer jeg en snyder?

Hvis du mener, du har spillet med eller mod en snyder, bedes du følge instruktionerne i de ofte stillede spørgsmål om rapportering af formodede snydere for at rapportere vedkommende.

Bemærk: Brugere VAC-udelukkes ikke udelukkende fra rapporteringer. Andre forhold tages også i betragtning, før der udstedes VAC-udelukkelser.

Hvilke spil har VAC slået til?

Du kan se en liste over spil med VAC slået til på Steam-butikssiden ved at klikke her.

Kan jeg spille på ikke-sikrede servere, hvis jeg er VAC-udelukket?

Ja, hvis spillet tilbyder ikke-sikrede servere.

Nogle VAC-beskyttede spil tillader servere, der ikke er beskyttet af VAC. VAC-udelukkede brugere kan stadig spille på ikke-sikrede servere i spillet, de er VAC-udelukket i.

Bliver jeg straffet, hvis jeg deler mit bibliotek med en anden bruger, og vedkommende snyder?

Dine familiedelingsrettigheder bliver muligvis fjernet, og din konto bliver muligvis også VAC-udelukket, hvis dit bibliotek bruges af andre til at snyde. Derudover kan VAC-udelukkede spil ikke deles mellem konti. Vi anbefaler, du kun godkender Steam-konti og computere, du ved er sikre, og, som altid, aldrig deler din adgangskode eller konto med nogen.

Hvad er forskellen på en VAC-udelukkelse og en server-udelukkelse?

VAC-udelukkelser forhindrer dig i at spille på sikrede servere på Steam. Serveradministratorer kan tildele server-udelukkelser, men disse er ikke lige så alvorlige som en VAC-udelukkelse. Valve kan ikke forhindre server-udelukkelser - ejeren af serveren må udelukke spillere fra sin server af en hvilken som helst årsag.

Hvis du er blevet udelukket fra et stort antal fællesskabsservere, er du højst sandsynligt blevet udelukket af et tredjepartsværktøj til udelukkelser, såsom Steambans eller Punkbuster. Disse tredjepartsværktøjer bruges af et stort antal servere og deler en fælles database over udelukkede ID'er. Disse værktøjer er ikke tilknyttet Steam, og vi kan ikke hjælpe med problemer, du har med dem.

Du bliver ikke udelukket af VAC-systemet, medmindre du logger på en VAC-sikret server med et snydeprogram installeret på din computer.

Problem med Steam?

Hjælp mig med mit problem