Főmenü

Játékfejlesztő által kitiltva (Játékkitiltás)

A játék legyen szórakozás! A lehető legjobb online többjátékos játékélmény biztosítására a Valve megengedi a fejlesztőknek, hogy beépítsék saját rendszerüket, ami érzékeli, és véglegesen kitiltja a zavaró játékosokat, mint például a csalást használók.

A játékfejlesztők értesítik a Valve-et, amikor egy zavaró játékost azonosítanak a játékukban, és a Valve érvényesíti a játékkitiltást a fiókon. Kizárólag a játékfejlesztő felelős a játékkitiltási döntésért. A Valve csak érvénybe lépteti a játékkitiltást, a játékfejlesztő rendelkezése szerint.

További információért egy játékkitiltásról, kérjük vedd fel a kapcsolatot a játék fejlesztőjével.

Miért lett ez bevezetve?

A játékkitiltás eredetileg azért lett bevezetve, hogy lehetőséget adjon külső fejlesztőknek saját, a Valve Anti-Cheat (VAC) rendszerrel összhangban használandó csalás elleni rendszerük beépítésére. A CS:GO is játékkitiltásokat használ az Őrség rendszerében. A játékkitiltás lehetővé teszi a fejlesztőknek a Valve kitiltó-infrastruktúrájának használatát saját kitiltáskövető rendszer implementálása helyett.

Nemrégiben a játékkitiltások hozzáadásra kerültek a felhasználók Steam profiloldalához. Erre két okból került sor. Az első ok, hogy segítsen a kitiltott játékosoknak megtudni, miért nem tudnak csatlakozni egy konkrét védett meccskereső szerverhez. Sok játékost zavarba ejtett, amikor egy meccskereső szerverhez próbálva csatlakozni hibaüzenetet kaptak, mégse láttak semmilyen kitiltást a fiókjukon. A második ok, hogy más felhasználók láthassák, a fiók, amelyről azt gyanítják, csal, valóban ki van-e tiltva. Csalóval egy játékban játszani bosszantó lehet, és segít annak ismerete, ha egy ilyen játékos el van távolítva a meccskereső rendszerből.

Ha egy fejlesztő kitiltáskérelemmel fordul a Valve-hez, a szabályszegő játékos annak a játéknak az elindításától van eltiltva, vagy a teljes Steam használatától? És mennyi időre?

A játékkitiltás hatását a játékfejlesztő határozza meg, és egy VAC-kitiltással kell összhangban lennie, például más játékosokkal való online játék tiltása, illetve abból a játékból való tárgyak cseréjének tiltása. Nem tudja meggátolni, hogy a játékos elindítsa és offline játssza a játékot. Nem tudja meggátolni a játékost a Steam használatában.

A játékkitiltás időtartamát a fejlesztő határozza meg. Csak a végleges játékkitiltások jelennek meg a felhasználó profilján. Az átmeneti kitiltások, vagy felfüggesztések nincsenek megjelenítve.

Ez azt jelenti, a fejlesztők elvehetik tőlem a játékaimat?

Nem. A fejlesztő csak a VAC-val összhangban álló korlátozást vezethet be, mint az online játék akadályozása, illetve a játékhoz tartozó tárgyak cseréjének akadályozása.

Felülvizsgálja a Valve bármilyen módon a fejlesztők kitiltási kérelmeit?

A fejlesztőket jóvá kell hagyni e rendszer használatára, és a Valve fenntartja a jogot a rendszerhez való hozzáférés megvonására, ha a fejlesztő visszaél vele.

Ez minden játékomra vonatkozik? A kitiltott játékosok csak konkrét játékokból vannak kitiltva, vagy a fiókjuk teljesen ki van tiltva a Steamről?

Ez csak azokra a játékokra vonatkozik, amelyekre a Valve jóváhagyta ezt a funkciót, és a játékkitiltás csak arra a konkrét játékra vonatkozik.

A végleges kitiltás rendszere csak az online többjátékos játékokra vonatkozik, vagy bármilyen játéktípusra?

A kitiltási rendszer csak többjátékos játékokra vonatkozik. Így a Steam profilokon a kitiltásokat megjelenítő új funkció is csak többjátékos játékokra vonatkozik.

Van lehetőségük a játékosoknak a kitiltások megfellebbezésére?

A játékosoknak a játékfejlesztővel érdemes felvenni a kapcsolatot, ha játékkitiltást akarnak megfellebbezni, mivel a fejlesztőnek vannak meg a kitiltás okát leíró adatok.

Kapcsolódó cikkek
Játékfejlesztő által kitiltva (Játékkitiltás) A Valve Anti-Cheat Rendszer (VAC)