Päävalikko

Pelin kehittäjän asettamassa porttikiellossa (pelikielto)

Pelien pelaamisen pitäisi olla hauskaa. Jotta pelaajille jäisi mahdollisimman hyvä kokemus moninpelaamisesta netissä, antaa Valve kehittäjien käyttää peleissään omia järjestelmiään, jotka tunnistavat muita häiritsevät pelaajat ja estävät heidän pääsyn peleihin. Esimerkki tällaisesta häiritsevästä pelaamisesta on huijausohjelmien käyttö.

Pelien kehittäjät kertovat näin tunnistamistaan pelaajista Valvelle, ja Valve asettaa kyseisen henkilön tilin pelikieltoon. Pelin kehittäjä on täysin vastuussa päätöksestä asettaa tilille tällainen kielto. Valve ainoastaan asettaa kiellon pelin kehittäjän ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja tiettyjen pelien pelikielloista saat ottamalla yhteyttä kyseisen pelin kehittäjään.

Miksi tämä järjestelmä otettiin käyttöön?

Pelikiellot otettiin käyttöön alun perin, jotta muut pelikehittäjät voisivat käyttää Valven huijauksenestojärjestelmän (VAC) rinnalla omia huijauksenestoja. CS:GO:ssa käytetään myös Valvomon antamia pelikieltoja. Kehittäjät pystyvät hyödyntämään Valven infraa pelikielloissa sen sijaan, että heillä olisi oma kieltoseurantajärjestelmä.

Äskettäin pelikiellot lisättiin käyttäjien Steam-profiilisivuille. Tämä tehtiin kahdesta syystä. Ensinnäkin tämä auttoi pelikiellossa olevia käyttäjiä ymmärtämään, miksi he eivät voineet pelata suojatulla pelihakupalvelimella. Useat käyttäjistä hämmentyivät, kun pelihakupalvelimelle yhdistäminen epäonnistui, vaikkei heidän tileillänsä ollut pelikieltoja. Toiseksi muut käyttäjät pystyivät näkemään, oliko tileillä, joita he olivat epäilleet huijaamisesta pelikieltoja. Huijareiden kanssa pelaaminen voi olla turhauttavaa. Tieto siitä, että huijaava pelaaja on poistettu pelaajahakujärjestelmästä, auttaa muita pelaajia.

Estetäänkö käyttäjältä pelin käynnistys tai Steamin käyttö kokonaan, jos kehittäjä ilmoittaa pelikiellosta Valvelle? Kuinka pitkäksi aikaa?

Pelikiellosta koituvat rajoitukset ovat kehittäjän päätettävissä, ja niiden täytyy olla VAC-eston kanssa yhdenmukaisia, kuten muiden kanssa pelaamisen ja/ tai pelin esinevaihtojen estäminen. Kuitenkaan käyttäjää ei voida estää käynnistämästä ja pelaamasta peliä offline-tilassa eikä käyttämästä Steamiä.

Pelikehittäjä päättää kiellon kestosta. Ainoastaan pysyvät pelikiellot näkyvät pelaajan profiilissa. Väliaikaiset pelikiellot tai jäähyt eivät näy muille.

Tarkoittaako tämä, että kehittäjät voivat ottaa pelini pois minulta?

Ei. Kehittäjä voi asettaa ainoastaan VAC-kiellon kanssa yhdenmukaisia rajoituksia, kuten estää verkkopelaamisen ja/ tai esinevaihdot pelissä.

Tarkistaako Valve millään tavalla kehittäjien pyytämiä pelikieltoja?

Valve antaa kehittäjille oikeuden käyttää tätä järjestelmää ja pidättää itsellään oikeuden kehittäjän käyttöoikeuden peruuttamiseen, jos he käyttävät järjestelmää väärin.

Sovelletaanko tätä kaikkiin peleihini? Onko pelikiellossa olevilta pelaajilta estetty vain tietyn pelin pelaaminen vai Steamin käyttö kokonaan?

Tätä sovelletaan vain peleihin, joihin Valve on antanut pelikieltojen asettamisluvan. Pelikieltoa sovelletaan vain tiettyyn peliin.

Sovelletaanko pysyvän kiellon järjestelmää verkkomoninpeleihin vai kaikkiin peleihin?

Porttikieltojärjestelmää sovelletaan vain moninpeleihin. Steam-profiileissa näkyvät pelikiellot kohdistuvat vain moninpeleihin.

Voivatko pelaajat valittaa kielloista?

Pelaajien tulisi ottaa yhteyttä pelikehittäjään, jos he haluavat valittaa pelikiellosta. Kehittäjällä on nimittäin tiedot siitä, miksi kielto on olemassa.

Ongelma Steamin kanssa?

Haluan apua ongelmaani
Liittyviä artikkeleita
Pelin kehittäjän asettamassa porttikiellossa (pelikielto) Valve Anti-Cheat -järjestelmä (VAC)