Hovedmenu

Udelukket af spiludvikler (spiludelukkelse)

Det skal være sjovt at spille spil. For at sikre den bedst mulige online multiplayer-oplevelse, lader Valve udviklere implementere deres egne systemer, der registrerer og permanent udelukker enhver forstyrrende spiller, såsom dem, der benytter snydeprogrammer.

Spiludviklere informerer Valve, når de har opdaget en forstyrrende bruger i deres spil, og Valve påfører derefter spiludelukkelsen på kontoen. Spiludvikleren er alene ansvarlig for beslutningen om at påføre en spiludelukkelse. Valve påfører blot spiludelukkelsen som instrueret af spiludvikleren.

For mere information om en spiludelukkelse i et specifikt spil så kontakt venligst udvikleren af spillet.

Hvorfor blev dette introduceret?

Spiludelukkelser blev oprindeligt introduceret for at give tredjepartsudviklere evnen til at implementere deres egen anti-snyd, som skulle bruges i sideløbende med Valve Anti-Cheat-systemet (VAC). CS:GO bruger også spiludelukkelser i sit Overwatch-system. Spiludelukkelser tillader udviklere at anvende Valves udelukkelsesinfrastruktur, foruden at implementere deres egen.

Som en senere tilføjelse blev spiludelukkelser tilføjet til spillerens Steam-profilsider. Dette blev gjort af to årsager. Den første årsag var for at hjælpe udelukkede spillere med at finde ud af, hvorfor de ikke kan slutte sig til en beskyttet matchmaking-server. Mange spillere var forvirrede over, at de modtog en fejl, når de prøvede at tilslutte en beskyttet matchmaking-server, og ikke kunne se nogen udelukkelser på kontoen. Den anden årsag var for at tillade andre brugere at se, om kontoer de mistænkte for snyd, rent faktisk snød. Det kan være frustrerende at spille med en snyder, og det hjælper at vide, at snyderen er blevet fjernet fra matchmaking-systemet.

Hvis udvikleren videregiver en udelukkelsesforespørgsel til Valve, er den anklagede spiller da udelukket fra at starte spillet – eller fra at bruge Steam overhovedet? Og i så fald, hvor længe?

Virkningen af spiludelukkelser bestemmes af udvikleren, og skal være i overensstemmelse med en VAC-udelukkelse, såsom at blive forhindret i at spille online med andre spillere og/eller bytning af genstande fra spillet. En sådan udelukkelse kan ikke forhindre brugeren i at starte og spille spillet offline. Det kan ikke forhindre spilleren i at bruge Steam.

Varigheden af udelukkelsen bestemmes af udvikleren. Kun permanente spiludelukkelser vises på spillerens profil. Midlertidige spiludelukkelser, eller suspensioner, vises ikke.

Betyder dette, at udvikleren kan tage mit spil fra mig?

Nej. Udvikleren kan kun pålægge begrænsninger i overensstemmelse med VAC, såsom at forhindre online spil og/eller forhindre bytning med genstande fra spillet.

Gennemgår Valve forespørgsler om udelukkelse på nogen måde?

Udvikleren skal godkendes for at anvende systemet, og Valve forbeholder sig rettighederne til at tilbagetrække adgang til systemet, hvis udvikleren misbruger det.

Gælder det for alle mine spil? Er udelukkede spillere kun udelukkede fra ét bestemt spil, eller er deres konti udelukkede fra hele Steam?

Dette gælder kun spil, som er blevet godkendt af Valve, og en spiludelukkelse gælder kun det bestemte spil.

Anvendes systemet for permanent udelukkelse kun i multiplayer-spil, eller ethvert slags spil?

Udelukkelsessystemet anvendes kun i multiplayer-spil. Den nye funktion, der viser udelukkelser på Steam-profiler, bruges derfor også kun til multiplayer-spil.

Kan spillere appellere udelukkelser?

Spillere bør kontakte spiludviklerne, hvis de ønsker at modsige en spiludelukkelse, da udvikleren har information om hvorfor udelukkelsen skete.

Problem med Steam?

Hjælp mig med mit problem