Főmenü

Hogyan tudok cserélni?

Csereajánlatot két helyen tudsz létrehozni és küldeni: Raktárad Csereajánlatok oldaláról, vagy egy barát profiljáról.

Ajánlat küldéséhez Csereajánlatok oldaladról:

 1. Nyisd meg a Steamet (akár a klienst, akár a webes felületet).
 2. Vidd az egeret Steames neved fölé fent.
 3. Kattints a Raktárra.
 4. Kattints a Csereajánlatokra.
 5. Kattints az Új csereajánlatra.
 6. Válaszd ki a barátot, akinek csereajánlatot szeretnél tenni.
 7. Húzd az elcserélni kívánt tárgyakat mindkét raktárból a cseredobozokba.
 8. Jelöld be a jelölőnégyzetet a csere tartalmának megerősítéséhez.
 9. Kattints az Ajánlattételre.

 

Ajánlat küldéséhez egy barát profiljáról:

 1. Nyisd meg a Steamet (akár a klienst, akár a webes felületet).
 2. Vidd az egeret Steames neved fölé fent.
 3. Kattints a Barátokra.
 4. Kattints egy barátra, akinek csereajánlatot szeretnél küldeni.
 5. Kattints az Egyebekre.
 6. Kattints a Csereajánlat... lehetőségre.
 7. Húzd az elcserélni kívánt tárgyakat mindkét raktárból a cseredobozokba.
 8. Jelöld be a jelölőnégyzetet a csere tartalmának megerősítéséhez.
 9. Kattints az Ajánlattételre.

Ezt követően meg kell majd erősítened a csereajánlatot. Ha a Steam mobilalkalmazás mobilhitelesítőjét használod okostelefonon fiókod védelmére, megerősítheted az alkalmazáson keresztül. Egyébként e-mailben fogsz megerősítési kérést kapni.

Mit tudok cserélni?

A Steames tárgyak, játékbeli tárgyak és a játékok plusz példányai (melyekre Steam ajándékként hivatkozunk) cserélhetők. Hogy meggyőződj róla, egy tétel cserélhető-e, menj a Raktáradba, válaszd ki a tételt és olvasd el a részleteit. A „Címkék” rész jelezni fogja, cserélhető-e vagy sem.

 

Hogyan nézhetem meg raktáramat a Steam Közösségben?

Miután bejelentkeztél fiókodba, vidd az egeret a profilneved fölé a Steam ablak felső-középső részén, majd válaszd a Raktárt a legördülő menüből. A profiloldalad jobb oldali menüjében is találsz hozzá hivatkozást.

 

Ki láthatja a tárgyaimat?

Raktárad adatvédelmi beállításainál szabályozhatod, ki látja a tárgyaidat. A lehetőségek: nyilvános, csak barátok vagy privát. Ezt a beállítást módosíthatod Raktáradból, vagy az általános profilbeállításaidnál.

 

Hogyan értendő a Steames ajándékok cseréje? Tudok Steames játékokat cserélni?

A plusz példányként kapott játékok elcserélhetők a többi felhasználóval más ajándékokra, vagy tárgyakra a Steam Cserét támogató játékokban. Néhány régebben vásárolt Steames ajándék szintén elcserélhető.

 

A Steam Csere azt jelenti, eladhatom használt játékaimat?

Nem, csak a plusz példányként kapott, és így még sosem játszott játékokat lehet cserélni. Miután kibontottál egy Steames ajándékot és hozzáadtad a Könyvtáradhoz, többé nem fogod tudni elcserélni.

 

Hogyan tudok egy csere során kapott játékot a Könyvtáramhoz adni?

Keresd meg a játékot a Steam Raktáradban, és a Könyvtáradhoz való hozzáadáshoz kattints az „Ajándék kicsomagolása…” lehetőségre.

 

Mi van, ha egy játékot, amit csere során kaptam, visszaélés során vásároltak?

További információért nézd meg a Visszavont ajándékok cikket.

 

Szerintem tárgyakat vesztettem csere során! Mit tegyek?

A Steam Támogatás nem juttat vissza semmilyen tárgyat vagy ajándékot, amiről úgy érzed, tisztességtelen cserében adtad oda. Ezen irányelv alól nincs kivétel.

Annak biztosítására, hogy a csalók megfelelő elbánásban részesüljenek, és hogy ne húzhassanak hasznot a mostani vagy jövőbeni csalásaikból, ne feledd jelenteni őket a Steam Közösségben:

Hogyan jelents csalót, fióktolvajt vagy adathalászt

A csalók jelentése a Steam Közösségen keresztül mindig jobb, mint jelentésed Steam Támogatás jegyen keresztüli benyújtása. A közösségi jelentés tartalmazza a legjobb információt a fiókok közötti interakcióról, és gyorsabban át lehet nézni és reagálni rá.

 

Hogy többet tudj meg a csalásokról és a cseréről, nézd meg a Csalás GYIK és a Javasolt cserélési gyakorlatok cikkeket.

 

Mi a különbség a csalás és az eltérítés között?

A csalás az, amikor egy felhasználó félrevezetéssel rávesz egy másikat, hogy az (az eset idején) önként cserét, piaci tranzakciót vagy ajándékküldést hajtson végre. A csere végrehajtása után az, aki a csalás áldozata lett, vagy meg sem kapja, amit ígértek neki, vagy a kapott tétel nem az, amiben megegyeztek.

Az eltérítés az, amikor egy fiókot vagy számítógépet valaki az irányítása alá von a fiók tulajdonosának engedélye nélkül. Ezt gyakran rosszindulatú programmal vagy vírussal teszik meg. Egyes esetekben az eltérítő meggyőzi a felhasználót, hogy adja át bejelentkezési adatait, hamis Steames, vagy Steamen kívüli csereoldalt mutatva neki. Az eltérítők leggyakrabban tárgyak vagy játékok megszerzésére lopnak fiókokat, néha pedig visszaélés elkövetésére. Az eltérítők gyakran lopott fiókokat használnak további eltérítések végrehajtására. Ebben az esetben zároljuk a fiókot, míg a jogos tulajdonos fel nem veszi velünk a kapcsolatot az eltérítés miatt.

További információért eltérített fiókokról nézd meg az Ellopott Steam fiók visszaszerzése cikket és a Steam tárgy-helyreállítási irányelveket.

További információért csalásokról olvasd el a Csalás GYIK-et, a Javasolt cserélési gyakorlatok cikket és a Steam tárgy-helyreállítási irányelveket.

 

Mi történik a csalókkal?

Ha bizonyíték van rá, hogy a Steam felhasználó csaló, a Steam Támogatás el fogja tiltani a fiókot a Steam Közösség használatától, beleértve a cserét és a Közösségi Piac használatát. Az eltiltás hossza a csalások súlyosságától és mennyiségétől függ. Egyes esetekben a csaló véglegesen kitiltásra kerül. Ha egy csalónak több fiókja van, az összes többi fiókja is a kitiltás hatálya alá kerülhet.

Egyes esetekben a csalók eltérítenek egy fiókot, és azt használják csalások, visszaélések vagy további eltérítések végrehajtására. Ilyen esetekben zároljuk a fiókot, míg a jogos tulajdonos fel nem veszi velünk a kapcsolatot az eltérítés miatt.

 

Mi a legjobb mód a csalások elkerülésére?

 • Ne törődj a sürgetéssel és ne siess a cserével. A csalók gyakori taktikája, hogy gyors cserélésre kényszerítenek, hogy másra cserélhessék a cserében szereplő tárgyakat / ajándékokat anélkül, hogy észrevennéd.
 • Ne törődj a felszólítással, hogy bízz meg a másik felhasználóban. Ha olyan felhasználóval cserélsz, aki bizonygatja, hogy megbízhatsz benne, valószínűleg becsapni próbál. Kérjük, ne feledd, hogy rosszindulatú csoportok könnyedén hozhatnak létre „+Rep” megjegyzéseket.
 • Vidd az egeret minden tétel fölé, hogy meggyőződj róla, a tárgy / ajándék jellemzői megfelelőek. Itt meg fognak jelenni olyan információk a tárgyról, mint minősége, neve, leírása és bármilyen hatása.
 • Figyelj oda a cserenaplóra a csere végrehajtása közben. Minden változtatás, hozzáadás, eltávolítás és egyéb művelet rögzítésre kerül ebben az ablakban. A cserélővel való kommunikációra is használhatod.
 • Győződj meg róla, hogy a megfelelő felhasználóval cserélsz. A csalók megpróbálhatják barátodnak vagy más megbízható cserélőnek kiadni magukat. A te felelősséged tudni, kivel cserélsz.

 

Milyen cseréket érdemes elkerülnöm?

 • Ne cserélj olyasmiért, amit nem lehet magához a csereajánlathoz adni. Az ilyen helyzetek leggyakoribb példái a következők:
 • Tárgyak / ajándékok cseréje pénzért a Steam Közösségi Piacon kívül. A csereajánlathoz nem lehet Pénztárca-összeget, PayPal-összeget, ajándékkártyát vagy bármiféle formában pénzt adni.
 • Tárgyak / ajándékok cseréje CD-kulcsokért. A csereajánlathoz nem lehet CD-kulcsot adni. A felajánlott CD-kulcsok tartozhatnak egy másik játékhoz, lehetnek hamisak, felhasználtak vagy régiókorlátosak.
 • Tárgyak / ajándékok cseréje semmiért az első cserében, azt várva, hogy majd egy későbbi cserében kapsz tárgyat vagy ajándékot. Nincs ok nem mindent egyetlen cserében elcserélni. Egyetlen cseréhez korlátlan számú tárgyat / ajándékot adhatsz. Ennek egy gyakori példája, amikor közvetítőt használnak egy egyoldalú csere lebonyolítására.

 

Mit tegyek, ha csalás áldozata lettem?

Ha csalás áldozata lettél, használd a Steambe épített jelentő funkciót:

 • Menj az elkövető felhasználó profiljára.
 • Kattints az oldal jobb felső részében levő „egyebek” lenyíló menüre.
 • Válaszd a „Szabálysértés jelentése” lehetőséget.
 • Válaszd ki a szabálysértést (például „Cserecsalás kísérlete”), majd kattints a „Jelentés elküldése” gombra.

 

Miért nem juttat vissza a Steam kicsalt tárgyakat?

Közösségünk a tárgyaknak legalábbis részben azok ritkasága alapján megállapított értéket tulajdonít. Ha a tárgy további példánya kerülne be a gazdaságba tárgyvisszajuttatások formájában, a kérdéses tárgy összes többi példányának értéke csökkenne.

Együttérzünk azokkal, akik csalás áldozatai lettek, de elég információt biztosítunk weboldalunkon és a csere-rendszerünkben ahhoz, hogy segítsük a felhasználókat jó cseredöntéseket hozni. Minden cserecsalás elkerülhető.

 

Mi az a csere-eltiltás?

A csere-eltiltás megakadályoz egy Steam fiókot a Steam Közösség használatában, beleértve a cserét és a Közösségi Piac használatát. Csere-eltiltást csak Steam alkalmazott adhat. A csere-eltiltások főleg csalásokat végrehajtó fiókokkal kapcsolatosak.

 

Mi az a csere-próbaidő?

Csere-eltiltást kapva a vétkes egyúttal próbaidőre is kerül. A próbaidős állapot lehetővé teszi más felhasználóknak annak megállapítását, hogy a felhasználó csalásokat követett el a múltban, hogy jobb döntéseket hozhassanak arról, akarnak-e egy korábbi csalóval cserélni vagy sem. A próbaidős állapot nem akadályozza a felhasználókat a cserében.

 

Miért nem ad a Steam Támogatás információt arról, miért tiltott el vagy zárolt egy fiókot?

A nyújtott adatok korlátozásával a Steam Támogatás azt akadályozza meg, hogy a rosszindulatú felhasználók megtudják, a jövőben hogyan kerüljék el a lebukást. A Steam Támogatás számos adatelemre hagyatkozva hozza meg egy fiók eltiltásának vagy zárolásának döntését. A főleg más felhasználók elleni rosszindulatú cselekmények elkövetését tervező felhasználók folyamatosan igyekeznek megszerezni ezen adatokat, hogy jövőbeni csalásokhoz, visszaélésekhez és eltérítésekhez használják azokat.

 

Nem tudok cserélni! Miért?

Különféle okok lehetnek, amiért nem tudsz cserélni vagy a Piacot használni. További információért nézd meg a Csere- és piaci korlátozások cikket.

 

Eszembe jutottak más Steames dolgok, amiket lehetne cserélni. Hogyan küldhetek erről visszajelzést?

Visszajelzésed vagy javaslatod közzéteheted Suggestions/Ideas fórumunkon, mivel fejlesztőink rendszeresen olvassák azt.