Főmenü

Chaperone

Chaperone

SteamVR Chaperone GYIK

Mi az a Chaperone?

A Chaperone olyan műszaki megoldás, ami jelzi a játékterületed határait. Ezeket a határokat az előkészítési folyamat során adod meg, játékvezérlőiddel kijelölve a játékterületet. A Chaperone alapértelmezetten egy rácsmintát jelenít meg, amikor megközelíted a határokat.

Mutatja a Chaperone a tárgyakat a játékterületen?

Nem. A Chaperone csak az általad kijelölt határokat jelzi. Nem jelzi a fizikai tárgyakat a játékterületen, mint például egy asztal vagy egy háziállat, és nem mutatja a padlót, a plafont vagy a fej fölötti akadályokat.

Érdemes eltávolítani minden fizikai tárgyat a játékterület padlójáról, hogy megelőzd a megbotlást vagy elesést. Jegyezz meg bármely tárgyat, ami benyúlhat a játékterületre (mint például ventilátorok vagy lámpák), és kerüld el őket.

Mindig látni fogom a Chaperone határokat a játékterületen?

Nem. A határok csak akkor válnak láthatóvá, amikor megközelíted a beállított határokat. Ekkor egy rácsmintát fogsz látni, ami a határokat jelöli. Ezenkívül, a Chaperone esetlegesen nem jeleníti meg elég hamar a határokat, ha gyorsan mozogsz, például, ha szaladsz vagy hirtelen vetődsz. A Chaperone nem helyettesíti a biztonságos játékterület megtervezését vagy egy segítő jelenlétét.

További információkért nézd meg Biztonsági útmutatónkat.

Megváltoztathatom a Chaperone beállításait?

Igen. Míg az alapértelmezett Chaperone beállítás a leginkább látható határokat nyújtja, a beállításokat személyre is szabhatod. Amikor rajtad van a fejszett, és fut a VR, nyomd meg a System gombot a játékvezérlődön, hogy hozzáférj a beállításokhoz, és a különböző VR-élményekhez igazítsd őket. Amikor VR-élményt váltasz, vagy egy másik játékos használja a játékteredet, győződj meg róla, hogy a beállítások megfelelőek ahhoz a használathoz. Mutasd meg az új játékosoknak, hogyan működik a Chaperone, és hogyan változtathatnak a beállításain.