Päävalikko

Mitä ovat Steam-lahjaostokset?

Kun ostat tuotteen Steamin kautta, voit ostaa esineen “lahjaksi” kenelle tahansa kaverilistaltasi. Vastaanottaja saa lahjastaan viestin lumoavana sähköpostikorttina, jossa on henkilökohtainen viestisi ja pelin lunastusohjeet.

Steam-lahjaostoksen voi siirtää toiselle käyttäjälle kerran. Kun vastaanottaja on lunastanut ja asentanut pelin, on se osa hänen Steam-peliensä kokoelmaa. Huomaathan, että voit lähettää vain uusia ostoksia muttet pelejä, jotka jo omistat. Käytetyt pelit ovat verrattavissa vuoden vanhaan ja käytettyyn leivänpaahtimeen, jonka paketoisit ja antaisit uudelleen lahjaksi.

Miten voin ostaa Steam-lahjoja eri Steamin käyttäjille?

Antaaksesi lahjan kaverille tai perheenjäsenelle hae pelilahja Steamin kauppasivulta ja klikkaa "Lisää koriin" -painiketta. Poistuessasi valitse  "Osta lahjana" -vaihtoehto, jotta voit ostaa korisi esineet kaverille.

Lahjan vastaanottajan valitseminen

Valitessasi vaihtoehdon "Osta lahjaksi", näet listan Steam-kavereistasi. Sieltä voit valita lahjasi vastaanottajan. Jos haluat lähettää lahjan listan ulkopuoliselle henkilölle, sinun tulee lisätä vastaanottaja kaveriksesi. Tämä auttaa varmistamaan, että lahja menee oikealle henkilölle.

Kuinka voin toimittaa lahjan myöhemmin?

Valittuasi lahjan vastaanottajan klikkaa "Ajasta toimitus..." -painiketta, jotta voit ajoittaa lahjalähetyksen automaattisen toimituksen tulevaisuudessa. Kun aika on käsillä, lähetämme automaattisesti lahjan kaverillesi ja sähköpostivahvistuksen sinulle lahjan toimituksesta.

Liitä erityisviesti lahjan mukaan

Pohdi erityisviestiä lahjan vastaanottajalle. Saadessaan lahjan hän näkee viestisi Steamissä ja saa lahjaviestisi sähköpostilla.

Gift Example

Maksutavat

Steamissä voi tällä hetkellä käyttää maksutapoja . Kun ostoksesi on valmis, tulosta kuittisi ja laita paperikopio talteen. Saat Steamiltä myös sähköpostiviestin ostovahvistuksena.

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olen ostanut lahjan?

Kaverisi saa lahjasta sähköpostiviestin, jonka mukana tulee henkilökohtainen lahjaviestisi ilmoittaen hänelle, että hänelle on lahja. Kaverisi saa lahjaviestin myös Steam-sovellukseensa.

Mistä tiedän, että kaveri on saanut lahjansa?

Voit tarkistaa lahjaostoksiesi tilan tavaraluettelo-sivulta. Pääset tänne myös Steam-ohjelmasta. Steamissä klikkaa kokoelmasta"Pelit" ja valitse sen jälkeen "Lahjojen ja vierailulupien hallinta...".

Kun lahjasi on lähetetty kaverillesi, hänellä on mahdollisuus hyväksyä tai hylätä se. Tämän jälkeen lähetämme sinulle tiedon sähköpostitse. Jos kaverisi ei lunasta lahjaasi, peruutamme lahjan automaattisesti ja hyvitämme 30 päivän jälkeen.

Miten aktivoin saadun Steam-lahjan?

Jos sinulla ei vielä ole Steamiä, lataa ja asenna Steam täältä. Kun Steam on asennettuna, kehoteikkunassa pyydetään sinua luomaan tili tai kirjautumaan olemassa olevalle tilille. Jos sinulla ei ole tiliä, tee se.

1. Saat sähköpostiviestin, jonka mukana tulee linkki, jolla voit avata Steamin lunastaaksesi lahjan. Steam-ohjelmassa saat oikeasta yläkulmasta ilmoituksen, joka kertoo sinun saaneen lahjan alla olevan mukaisesti:

New gift notification

2. Klikkaamalla ilmoitusta "1 uusi lahja", pääset seuraavalle ruudulle, jolla sinun tulee klikkaamalla valita Hyväksy lahja tai Kieltäydy lahjasta. Kun klikkaat Hyväksy lahja, se lisätään suoraan kokoelmaasi.

Gift received

Jos klikkaat Kieltäydy lahjasta, hyvitämme lahjan alkuperäiselle lähettäjälle. Voit valinnaisesti liittää mukaan viestin, kun kieltäytyt lahjasta. Toimitko näin tai et, lähetämme sähköpöostin lähettäjälle kertoaksemme, että lahjasta on kieltäydytty.

3. Kun lisäät pelin kokoelmaasi, se luetteloidaan Kokoelman peleihin Steamissä, ja peli on korostettuna. Klikkaamalla "Asenna" lataat pelin tietokoneellesi.

Jos peli on jo kokoelmassasi, saat siitä ilmoituksen etkä pysty lisäämään sitä.

Jos peli ei ole kokoelmassasi, saat ponnahdusikkunaviestin, joka vahvistaa toimintasi. Jos sinulla on jo pelikopio, sinulle ilmoitetaan, ettetvoi saada lisäkopioita, kuten alapuolen esimerkissä:

Extra copies

Saat alla olevan virheilmoituksen, jos yrität lisätä kokoelmaasi peliä, joka vaatii lisäosia, joita et vielä omista. Saat myös virheilmoituksen:

No base game

Lahjojen antamiseen liittyvät kysymykset

Vanhenevatko lahjat, jos niitä ei ole lunastettu tietyssä ajassa?

Kun lahja on toimitettu kaverille, hänellä on kolmekymmentä päivää aikaa hyväksyä lahja. Kun lahja on hyväksytty, peli lisätään pysyvästi Steam-tilille, jolta se lunastettiin.

Kuinka kerron toiselle, miten hän voi antaa minulle lahjan Steamissä?

Steam-lahjan antamiseksi luo Steam-tili verkossa, minkä jälkeen osta lahjasi Steamin kaupasta. Lisätietoja saat lukemalla tästä oppaasta, kuinka ostat pelejä Steamistä.

Älä anna kenenkään muun käyttää Steam-tiliäsi lahjaostosten tekemiseen.

Mitä kaverini näkevät, jos lähetän heille Steam-lahjan?

Kun lähetät lahjan kaverille, hän saa sähköpostiviestin ja ilmoituksen Steam-ohjelman yläkulmaan saadusta lahjasta,

Voinko lähettää lahjoja muiden alueiden Steam-käyttäjille?

Aluerajoitukset on ilmoitettu Steamin kauppasivuilla.

Steam-tuki ei voi tehdä muutoksia alue- tai kielirajoituksiin.

Voinko antaa lahjaksi pelipaketteja?

Kyllä. Voit antaa pelipaketteja samaan tapaan kuin yksittäisiä pelejä lahjaksi. Neljää pelipakettia ei voi antaa lahjana.

Mistä tiedän, omistaako kaverini jo pelin/-t, jonka/ jotka tahtoisin antaa lahjaksi?

Jos kaverisi ovat kaverilistallasi Steamissä, saat selville, omistavatko he jo pelin, jonka tahtoisit lahjoittaa heille. Tämän pelin omistavat Steam-kaverisi suodatetaan automaattisesti pois saajien luettelosta. Voit myös käydä kaverisi Steam-yhteisön profiilissasi ja klikata linkkiä "Näytä kaikki pelit", jotta näet kaverisi omistamat Steamin pelit, ennen kuin ostat hänelle lahjan.

Voinko antaa useita lahjoja samaan aikaan?

Voit lähettää kerralla niin monta lahjaa kuin tahdot, mutta vain yhdelle kaverille.

Voinko antaa kavereilleni lahjaksi pelejä, joita en enää pelaa?

Et voi antaa lahjaksi pelejä, jotka olet aikaisemmin ostanut Steam-tilisi kautta kavereille.

Miksi lahjani peruttiin?

Luethan tarkemmat tiedot tästä oppaasta.

Voinko myydä lahjatilauksia?

Steam-lahjaostoksia ei voi myydä. Niiden myyntiyritys rikkoo Steam-tilaussopimusta, mistä voi seurata, että tilisi voidaan sulkea lopullisesti.

Kuinka voin jakaa neljän pelin paketin [L4D, L4D2, Borderlands]  kolmelle kaverille?

Näin tehdäksesi osta yksinkertaisesti neljän pelin paketti Steamistä ja viittaa tähän oppaaseen, jotta voit jakaa Steam-ohjelmassa lisäkopiot.

Kuinka näen lahjahistoriani?

Voit nähdä lahjahistoriasi menemällä Steam-tavaraluetteloosi > Klikkaa Lunastamattomat lahjat > Näytä lahjahistoria:

Gift history

Saanko hyvityksen lahjastani?

Jos lahjan vastaanottaja on pelannut alle 2 tuntia saatua peliä ja sen ostosta on kulunut korkeintaan 14 päivää, sen voi hyvittää. Lisätietoja lahjojen hyvittämisestä löytyy täältä.

Ongelma Steamin kanssa?

Haluan apua ongelmaani
Liittyviä artikkeleita
Steam-lahjat Ylimääräiset kopiot
Steam-lahjat Peruutetut/Poistetut lahjat
Steam-lahjat Lahjojen ostaminen ja hyvittäminen