Huvudmeny

Vanliga frågor om Gemenskapsmarknaden

Allmänna frågor

Restriktioner

Avgifter

Skatter och begränsning på 200 sålda föremål

Köpbeställningar

Kreditkortsverifiering

Allmänna frågor

Hur lägger jag ut ett föremål till salu?

Giltiga föremål kan antingen säljas på gemenskapsmarknadens startsida eller från ditt förråd.

Hur köper jag ett föremål?

Klickar du på knappen "Köp nu" vid ett föremål påbörjas köpprocessen. Kom ihåg att alla köp är slutgiltiga.

Hur tar jag bort en annons?

Alla dina nuvarande annonser visas högst upp på gemenskapsmarknadens startsida. Alla annonser kan avbrytas/tas bort innan de köps genom att klicka på knappen "Ta bort".

Hur lägger jag till pengar i min Steam-plånbok?

Kolla in Vanliga frågor om plånbokspengar. Pengar kan läggas till i din Steam-plånbok från din sida för kontodetaljer i Steam-butiken.

Hur kan jag ångra eller avbryta en genomförd transaktion på gemenskapsmarknaden och/eller få en återbetalning?

Alla köp är slutgiltiga, och du är inte berättigad en återbetalning eller ett ångrande för någon transaktion i gemenskapsmarknaden så fort den genomförts.

Vilka kan använda gemenskapsmarknaden?

Kontot måste ha genomfört ett köp som gjordes minst 7 dagar tidigare, men inte mer än ett år tidigare. Dessutom måste Steam Guard ha varit aktiverat i 15 dagar. Observera att lösa in en Steam-gåva inte ger tillgång till gemenskapsmarknaden.

För en fullständig lista över marknadsrestriktioner och krav för att använda gemenskapsmarknaden, kolla in de vanliga frågorn om marknads- och bytesrestriktioner och de vanliga frågor om begränsade användarkonton.

Varför ser jag inte alla mina föremål när jag försöker sälja något?

När du väljer ett föremål att sälja i gemenskapsmarknaden, dyker endast föremål som kan säljas upp. Steam Support kan inte modifiera föremål i ditt förråd för att de ska kunna säljas på gemenskapsmarknaden.

Hur hanteras transaktioner mellan olika valutor i gemenskapsmarknaden?

Säljare kommer alltid att lägga ut föremål till salu i den valuta som är kopplad till deras Steam-plånbok, och köpare kommer alltid att se priser på marknaden i den valuta som är kopplad till deras Steam-plånbok. För föremål som utannonserats i en annan valuta än den för köparens Steam-plånbok, tillämpar vi en valutakurs som vi uppdaterar dagligen. Du måste vara inloggad till ditt Steam-konto för att se korrekt valuta. Om du inte ser din lokala valuta på gemenskapsmarknaden är det troligtvis för att du aldrig satt in pengar på din Steam-plånbok på kontot. Du kan läsa mer om hur du sätter in pengar genom att kolla in de vanliga frågorna om Steam-plånboken.

Var kan jag se mina transaktioner i gemenskapsmarknaden?

Din historik för gemenskapsmarknaden kan nås högst upp på gemenskapsmarknadens startsida, samt från din sida för kontodetaljer i Steam-butiken. Ett kvitto för varje transaktion kommer även att mejlas till dig.

Restriktioner

Vilka restriktioner appliceras för Steam-plånboken och föremålsannonser?

För tillfället begränsar vi saldon i Steam-plånboken till 2000 dollar. I andra valutor är gränsen satt till ett värde nära 2000 dollar. Vi begränsar även det maximala priset för en annons på marknaden till 1800 dollar (eller liknande för andra valutor). Du kommer begränsas från att annonsera ut föremål till salu om det befintliga saldot i din Steam-plånbok tillsammans med försäljningspriset från föremålet tillsammans skulle överstiga 2000-dollarsgränsen. Vi kan komma att justera saldogränsen för Steam-plånboken, eller på annat vis ändra restriktionen, i framtiden. Ifall du har flera konton, observera att saldona för alla Steam-plånböcker som tillhör alla dina konton kommer att räknas ihop för att applicera denna gräns.

Finns det några minsta och högsta säljpriser på artiklar i gemenskapsmarknaden?

För tillfället finns inget minsta säljpris, men vi kan komma att tillämpa ett minimipris i framtiden. Maxpriset för ett enskilt föremål är för tillfället 1800 dollar.

Varför krävs Steam Guard?

Vi kräver att Steam Guard har varit aktiverat i 15 dagar för att hjälpa dig skydda dina föremål och pengar i Steam-plånboken från att missbrukas av någon som olovligen fått åtkomst till ditt konto.

Kan jag ta ut eller föra över pengar från mina sålda föremål/transaktioner i gemenskapsmarknaden?

Nej. Alla försäljningar och köp på gemenskapsmarknaden genomförs med Steam-plånboken. Pengarna kan inte tas ut eller föras över till andra Steam-konton eller till en bank/tredjepartskonto. Du kan använda pengarna för att köpa gåvor på Steam och skicka till andra användare.

Varför kan jag inte lägga ut vissa föremål till salu?

Nyligen köpa Dota 2-skatter kan inte säljas på gemenskapsmarknaden under den bestämda tiden som står på dess butikssida. Tidsrelaterade föremålsfynd från Dota 2 kommer aldrig att kunna säljas. Föremål i vissa tredjepartsspel kanske inte kan säljas på marknaden efter köp. Du kan markera föremålet i ditt Steam-förråd och läsa dess beskrivning för att se när det kan säljas.

Varför finns inte alla spel på gemenskapsmarknaden?

Det är upp till spelutvecklaren att avgöra om de vill delta i gemenskapsmarknaden eller inte.

Var kan jag se alla restriktioner som hindrar mig från att använda gemenskapsmarknaden?

Läs de vanliga frågorna om bytes- och marknadsrestriktioner för en detaljerad lista över restriktioner.

Avgifter

Vad är "Steams transaktionsavgift"?

Steams transaktionsavgift tas av Steam och används för att skydda mot nominella bedrägerier samt täcka utvecklingskostnaden för den här och andra funktioner i Steams ekonomi. Avgiften är för nuvarande 5% (med en minimiavgift på 0,01 dollar). Avgiften kan komma att ökas eller minskas i framtiden.

Vem betalar "Steams transaktionsavgift"?

Köparen betalar Steams transaktionsavgift. Steams transaktionsavgift räknas ut baserat på föremålets kostnad och visas i bekräftelserutan innan köpet.

Vad är "Team Fortress 2-avgiften"?

Team Fortress 2-avgiften är en spelspecifik avgift som bestäms och tas av spelets utgivare. Avgiften är för nuvarande 10%.

Vad är "Dota 2-avgiften"?

Dota 2-avgiften är en spelspecifik avgift som bestäms och tas av spelets utgivare. Avgiften är för nuvarande 10%.

Vad är "Counter-Strike: Global Offensive-avgiften"?

CS:GO-avgiften är en spelspecifik avgift som bestäms och tas av spelets utgivare. Avgiften är för nuvarande 10%.

Vad är "Artifact-avgiften"?

Artifact-avgiften är en spelspecifik avgift som bestäms och tas av spelets utgivare. Avgiften är för nuvarande 10%.

Skatter och begränsning på 200 sålda föremål

Kommer ni vilja se mina skatteuppgifter, och/eller kommer ni ge mig 1099-formulär baserade på mina transaktioner i gemenskapsmarknaden?

Tidigare krävde vi att amerikanska medborgare och invånare delade med sig av viss information, så som namn, adress och personnummer, innan de översteg 200 separata försäljningstransaktioner inom ett kalenderår. Vi har beslutat att denna information inte krävs och vi kommer inte längre att fråga dig efter denna information för att delta i gemenskapsmarknaden. Vi kommer inte heller att ge ut 1099-formulär från IRS med hänsyn till försäljningsaktivitet i gemenskapsmarknaden.

Måste jag betala inkomstskatt på vinsten från det jag säljer i gemenskapsmarknaden?

Olika länder har olika regler när det gäller taxering av digitala transaktioner. I slutändan ligger ansvaret för att avgöra om du har eventuella skyldigheter att betala inkomstskatt eller inte, hos dig. Om du är osäker på din skyldighet, var god kontakta en skatterådgivare.

Har jag någon skyldighet att samla in eller betala moms eller annan transaktionsskatt baserat på transaktioner jag deltar i på gemenskapsmarknaden?

Olika länder har olika regler när det gäller taxering av digitala transaktioner. De flesta statliga domstolar kräver inte att individer registrerar sig för, samlar in, eller betalar vinstskatt, moms eller förbrukningsskatt i anslutning till oregelbundna försäljningar där de inte klassas som "professionella" säljare. Däremot ligger det slutgiltiga ansvaret för att avgöra om det finns eventuella skattekrav som kan appliceras på försäljningar du gör i gemenskapsmarknaden hos dig. Om du är osäker eller har ytterligare frågor gällande ämnet, var god kontakta en privat skatterådgivare. Obs: Med hänsyn till vår administrativa avgift, om några vinstskatter, moms, eller andra skatter gäller för betalningen, är vi ansvariga för att betala den skatten.

Köpbeställningar

Vad är allmänna föremål?

Ett allmänt föremål är ett slags föremål där alla föremål är identiska, och kan bytas fram och tillbaka. Det finns inga individuella annonser för allmänna föremål på marknaden; istället lägger du en beställning för att köpa, och ett föremål väljs ut till dig. Det här är hjälpsamt när man försöker köpa föremål som byts väldigt frekvent, och föremålsannonser kan dyka upp och försvinna väldigt fort.

Vad är en köpbeställning?

Vid köp av ett allmänt föremål anger du priset som du vill betala, och när ett föremål blir tillgängligt för det priset genomförs köpet. Om det inte finns ett föremål tillgängligt direkt för det priset, kommer efterfrågan att köpa förbli aktiv tills ett föremål utannonseras till rätt pris. Denna efterfrågan för att köpa kallas en köpbeställning. Köpbeställningens pris är den maximala summan som kommer att spenderas; om ett föremål läggs ut till ett billigare pris, kommer du endast att betala det billigare priset.

Hur många aktiva köpbeställningar kan jag ha?

Du kan ha aktiva köpbeställningar upp till ett värde av 10 gånger ditt nuvarande plånbokssaldo. Detta så att du kan lägga köpbeställningar med låga kostnader på många föremål du är intresserad av. Om du inte har tillräckligt med pengar för att genomföra en köpbeställning kommer den att avbrytas automatiskt.

Hur kan jag se mina köpbeställningar?

Du kan se listan med alla dina aktiva köpbeställningar på startsidan för Steams gemenskapsmarknad - http://steamcommunity.com/market/. Du kan avbryta alla dina aktiva köpbeställningar därifrån.

Hur länge förblir köpbeställningar aktiva?

Köpbeställningar kan avbrytas av systemet när som helst inklusive men inte enbart av följande anledningar:

• om föremålet förändras på något sätt
  • om det finns problem med ditt plånbokssaldo
  • om det finns problem vid försök att genomföra ett köp
  • om något på ditt Steam-konto ändras
  • om köpbeställningen resulterar i ett köp

Du kan se statusen för dina köpbeställningar när som helst genom att besöka http://steamcommunity.com/market/.

Vilken nytta har jag av köpbeställningar?

Köpbeställningar är hjälpsamma för att lättare köpa föremål - eftersom du inte behöver välja individuella annonser, kan du välja ditt pris, och du kan ange hur många av föremålet du vill köpa varje gång.

Köpbeställningar hjälper vid försäljning, eftersom du kan se vad andra användare är villiga att betala för ett föremål, och du kan välja om du vill sälja till ett lägre pris för att sälja direkt; eller välja ett högre pris och vänta.

Hur väljer köpbeställningar vilken annons som ska köpas?

När du lägger en köpbeställning kollar marknaden först på alla de billigaste föremål som kan genomföra din beställning. Sedan väljs och köps den äldsta annonsen (d.v.s. säljaren som väntat längst). Om föremålen annonseras i flera valutor, konverteras summorna först till din valuta innan de väljs (t.ex. har en annons för 0,03 RUB ingen prioritet över en annons för 0,03 USD).

Om flera köpbeställningar gäller för en ny marknadsannons, vilken köpbeställning går igenom?

Vi har ändrat hur detta fungerar mars 2017, och igen juli 2017, för att försöka vara mer rättvisa mot användare av alla valutor.

Den äldsta matchande köpbeställningen kommer att väljas. Tidigare valdes köpbeställningen för högst summa efter valutakonvertering, men det var orättvist mot användare av vissa valutor eftersom den maximala summan skiljer sig från valuta till valuta. Nu gäller följande: om flera köpbeställningar kan genomföra ett nyligen utannonserat föremål kommer den äldsta köpbeställningen att väljas.

Kreditkortsverifiering

Vad är kreditkortsverifiering?

Kreditkortsverifiering låter dig ta bort marknadsrestriktioner som kommer med att använda ett nytt kreditkort. Efter att verifieringen genomförts kommer du kunna använda marknaden igen.

Hur verifierar jag mitt nyligen använda kreditkort?

Efter du använt ett kreditkort på Steam för att lägga till pengar i plånboken, gå till sidan för kreditkortsverifiering och välj det kort du vill verifiera. Två pågående auktoriseringsbelopp kommer att skickas till ditt bankkonto. Auktoriseringarna kan ta en eller två dagar för att dyka upp på ditt kontoutdrag. Så fort de dykt upp, måste du ange de exakta icke-konverterade beloppen i de två fälten på verifieringssidan. Var god observera att du endast har tre försök att ange rätt belopp på verifieringssidan.

Vad händer om jag förbrukar alla tre försök att verifiera mitt kreditkort?

Om du misslyckas med att verifiera kortet efter tre försök måste du vänta den sedvanliga tredagarsperioden för att använda gemenskapsmarknaden. Steam Support kan inte överskrida eller ta bort denna restriktion.

När kommer auktoriseringarna att försvinna från mitt kreditkortsutdrag?

Auktoriseringarna kommer att tas bort från ditt kreditkortsutdrag inom 5-10 affärsdagar, oavsett om du lyckats verifiera kreditkortet eller ej.

I vilken valuta måste summorna anges och hur får jag de ursprungliga icke-konverterade summorna?

Auktoriseringsbeloppen för verifiering skickas till din bank i den valuta som gäller för din Steam-plånbok. Om banken konverterar detta till din lokala valuta, måste du kontakta dem för att begära det ursprungliga beloppet innan några avgifter togs av dem eller banken konverterade beloppet. Telefonnumret till de flesta banker står på baksidan av ditt kreditkort.

Stöds virtuella onlinekreditkort?

Verifieringsprocessen har för tillfället inte stöd för virtuella kreditkort. Du måste vänta ut tredagarsperioden för att använda gemenskapsmarknaden varje gång du använder ett virtuellt kort på Steam.

Vad gör jag om jag använde PayPal för att sätta in pengar i min plånbok? Kan jag verifiera PayPal?

PayPal kan inte verifieras genom detta system. Om du satte in pengar i din plånbok med ett PayPal-konto måste du vänta ut tredagarsperioden för att använda pengarna på gemenskapsmarknaden.

Vad gör jag om jag bara ser en verifieringsavgift?

Du ser troligtvis bara det ursprungliga beloppet som drogs för att sätta in pengar i din Steam-plånbok. Detta är inte verifieringsbeloppet. Det kan hända att din bank inte stödjer vårt verifieringssystem eller att beloppet inte dykt upp ännu.

Vad gör jag om min bank inte kan hjälpa till att konvertera eller tillhandahålla verifieringsavgifterna? Kan ni hjälpa mig hitta dem?

Om din bank inte kan erbjuda eller hjälpa dig hitta rätt verifieringsbelopp måste du vänta ut tredagarsperioden för att använda gemenskapsmarknaden. Steam Support kan inte hjälpa med att verifiera pengarna eller tillhandahålla dig verifieringsbeloppen.

När mitt kreditkort har verifierats genom verifieringsverktyget, kommer jag nånsin stöta på denna restriktion igen?

När du har lyckats verifiera ditt kreditkort genom vårt verktyg kommer du aldrig att lösa ut denna restriktion på ditt konto igen, såvida du inte använder en ny icke-verifierad betalmetod eller ett PayPal-konto för att sätta in pengar i din Steam-plånbok.

Vilka betalmetoder kommer att lösa ut den tre dagar långa betalningsrestriktionen?

Endast kreditkort och PayPal löser för tillfället ut denna restriktion. Vi rekommenderar att använda en annan betalmedot för att sätta in pengar i plånboken om du inte vill påverkas av denna restriktion, speciellt om du inte kan verifiera ditt kreditkort.

Varför fortsätter tredagarsrestriktionen att lösas ut när jag lägger till pengar i min plånbok?

Detta kan hända om kreditkortet du använder inte har verifierats på ditt konto än. Om du inte lyckas verifiera ditt kreditkort, rekommenderar vi att använda en annan betalmetod för att sätta in pengar i din plånbok, t.ex. Steam-presentkort/plånbokskoder. Du kan läsa mer om dem i artikeln om Steam-plånboken.

Kommer mitt kreditkort och/eller PayPal-konto att 'verifieras' när tredagarsrestriktionen tar slut?

Nej, det enda sättet att verifiera ditt kreditkort är genom vårt verifieringsverktyg. Om du inte lyckas verifiera ditt kreditkort genom detta verktyg kan du stöta på restriktionen igen i framtiden.

Hur verifierar jag ett presentkort som har en begränsad summa pengar?

För att kunna slutföra kreditkortsverifieringen måste du ha mellan 3 och 4 dollar kvar på kortet. Inom 5-10 affärsdagar kommer pengarna att återbetalas till kortet. Om du inte kan slutföra kreditkortsverifieringen, måste du vänta tre dagar tills restriktionen tas bort automatiskt.

Har du fler frågor?

Kolla in gemenskapsmarknadens grupp med användardiskussioner och officiella tillkännagivanden.

Problem med Steam?

Kontakta Steam Support