Főmenü

Közösségi Piac GyIK

Általános kérdések

Korlátozások

Díjak

Adók és 200 tárgyas eladási korlát

Vételi ajánlatok

Bankkártya-hitelesítés

Általános kérdések

Hogyan tudok tárgyat eladásra felkínálni?

Az alkalmas tárgyak eladhatók vagy a Közösségi Piac főoldaláról, vagy a raktáradból.

Hogyan tudok tárgyat venni?

Bármelyik felkínált tárgy „Megveszem” gombjára kattintva elindul a vásárlási folyamat. Ne feledd, hogy minden vásárlás végleges.

Hogyan tudok felkínált tárgyat eltávolítani?

Minden jelenlegi felkínálásod látható a Közösségi Piac főoldalának tetején. Megvásárlásuk előtt bármelyik felkínálás visszavonható / törölhető az „Eltávolítás” gombjukra kattintva.

Hogyan tudok pénzt adni Steam Pénztárcámhoz?

Nézd meg a Steam Pénztárca GyIK-et. A Steam Pénztárcához a Steam Áruházban a Fiókrészletek oldaladról adhatsz pénzt.

Hogyan tudok egy befejeződött közösségi piaci tranzakciótól elállni, vagy azt visszavonni és/vagy visszatérítést kapni?

Minden vásárlás végleges – annak befejeződése után nem lesz jogod semmilyen közösségi piaci tranzakció visszatérítésére vagy visszavonására.

Ki jogosult a Közösségi Piac használatára?

A fióknak rendelkeznie kell egy 7 napnál régebbi, de egy évnél nem régebbi sikeres vásárlással. Továbbá, a Steam Guardnak 15 napja bekapcsolva kell lennie. Vedd figyelembe, hogy egy Steames ajándék beváltása nem ad hozzáférést a közösségi Piachoz.

A piaci korlátozások és a Közösségi Piac használati feltételeinek teljes listájáért nézd meg a Csere- és piaci korlátozások GyIK-et és a Korlátozott felhasználói fiók GyIK-et.

Miért nem látom az összes tárgyamat, mikor eladni próbálok valamit?

Amikor tárgyat választasz a Közösségi Piacon történő eladáshoz, csak az eladásra alkalmas tárgyak lesznek láthatók. A Steam Támogatás nem tudja módosítani a raktáradban levő tárgyakat azok Közösségi Piacon való eladhatóvá tételéhez.

Hogyan kezeli a Közösségi Piac a pénznemek közti tranzakciókat?

Az eladó mindig saját Steam Pénztárcájának alapértelmezett pénznemében kínálja eladásra a tárgyakat, a vevő pedig mindig saját Steam Pénztárcája alapértelmezett pénznemében kifejezve látja a Közösségi Piac árait. A vevő Steam Pénztárcájáétól eltérő pénznemben eladásra kínált tárgyak esetében naponta frissített átváltási rátát használunk. Be kell jelentkezned Steam fiókodba, hogy a helyes pénznemet lásd. Ha nem helyi pénznemedet látod a Közösségi Piacon, az valószínűleg azért van, mert sosem adtál pénzt a fiók Steam Pénztárcájához. Megtudhatod, hogyan adj pénzt Steam Pénztárcádhoz, megnézve a Steam Pénztárca GyIK-et.

Hol láthatom közösségi piaci tranzakcióimat?

Közösségi piaci előzményeid elérhetők a Közösségi Piac főoldalának tetejéről, valamint a Steam Áruházban a Fiókrészletek oldaladról. Minden tranzakcióról kapsz nyugtát is e-mailben.

Korlátozások

Milyen Steam Pénztárcával és tárgyfelkínálással kapcsolatos korlátozások vannak érvényben?

A Steam Pénztárca egyenlege jelenleg 2000 USD-re van korlátozva. Más pénznemekben a korlát egy, a 2000 USD-hez közeli értékre lesz állítva. Ezen kívül az egyes tárgyak piaci felkínálási árát 1800 USD-ben (illetve más pénznemekben ehhez hasonló értékben) maximalizáltuk. Nem fogsz tudni tárgyakat eladásra kínálni a Közösségi Piacon, ha a Steam Pénztárcádban már meglevő összeg és a tárgy(ak) eladási ára együttesen meghaladná a 2000 USD-s korlátot. Lehet, hogy a jövőben változtatunk a Steam Pénztárca egyenlegkorlátján, vagy más módon megváltoztatjuk ezt a korlátozást. Vedd figyelembe, hogy ha több fiókod van, akkor az összes fiókodhoz tartozó összes Steam Pénztárca egyenlege összeadásra kerül ennek a korlátnak az alkalmazásához.

Van a tárgyaknak minimális vagy maximális eladási ára a Közösségi Piacon?

Jelenleg nincs minimális eladási ár, de lehetséges, hogy úgy döntünk, a jövőben bevezetünk egy minimális árat. Jelenleg bármely tárgy maximális eladási ára 1800 USD.

Miért van szükség a Steam Guardra?

Azért követeljük meg, hogy a Steam Guard 15 napja be legyen kapcsolva, hogy segítsünk megvédeni tárgyaidat és Steam Pénztárcádat az olyanok általi visszaéléstől, akik esetleg jogtalanul megszerezték a fiókodat.

Ki tudom venni / át tudom utalni a közösségi piaci eladásaimból / tranzakcióimból származó pénzt?

Nem. A Közösségi Piacon minden eladás illetve vásárlás a Steam Pénztárcáddal történik. A pénz nem vehető ki vagy utalható át másik Steam fiókba, bankba vagy külső számlára. A pénzt használhatod más felhasználóknak küldendő ajándék vásárlására.

Miért nem felel meg némely tárgyam eladásra?

Az újonnan vásárolt Dota 2 kincsek az áruházi oldalukon jelzett adott ideig nem adhatók el a Közösségi Piacon. A Dota 2-ben időalapú tárgydobásként kapott tárgyak véglegesen nem értékesíthetőek. Egyes külső fejlesztésű játékok tárgyai esetleg nem lesznek értékesíthetőek a megvásárlásuk után. A tárgyat Steam raktáradban kiválasztva elolvashatod a leírását, hogy megnézd, mikor lehet értékesíteni.

Miért nem szerepel az összes játék a Közösségi Piacon?

A játékok fejlesztőinek döntésén múlik, hogy szeretnének-e megjelenni a Közösségi Piacon.

Hol láthatom az összes olyan korlátozást, mely meggátolhat a Közösségi Piac használatában?

Nézd meg a Csere- és piaci korlátozások GyIK-ünket a korlátozások részletes listájáért.

 

Díjak

Mi az a „Steam tranzakciós díj”?

A Steam tranzakciós díjat a Steam szedi be, és névértéki csalási incidensek elleni védelemre, valamint ennek és bármely jövőbeli Steames piaci funkciónak a fejlesztésére használja. A díj jelenleg 5% (0,01 USD minimális díjösszeggel). Ez a díj a jövőben növekedhet vagy csökkenhet.

Ki fizeti a „Steam tranzakciós díjat”?

A Steam tranzakciós díjat a vásárló fizeti. A Steam tranzakciós díj a tárgy ára alapján kerül kiszámításra, és megjelenik a vásárlás előtti megerősítő oldalon.

Mi az a „Team Fortress 2 díj”?

A Team Fortress 2 díj egy játékspecifikus díj, melyet a játék kiadója határoz meg és szed be. A díj jelenleg 10%-ra van állítva.

Mi az a „Dota 2 díj”?

A Dota 2 díj egy játékspecifikus díj, melyet a játék kiadója határoz meg és szed be. A díj jelenleg 10%-ra van állítva.

Mi az a „Counter-Strike: Global Offensive díj”?

A CS:GO 2 díj egy játékspecifikus díj, melyet a játék kiadója határoz meg és szed be. A díj jelenleg 10%-ra van állítva.

Mi az az „Artifact díj”?

Az Artifact díj egy játékspecifikus díj, melyet a játék kiadója határoz meg és szed be. A díj jelenleg 10%-ra van állítva.

Adók és 200 tárgyas eladási korlát

Kérni fogtok, hogy adjak adóinformációkat, illetve adni fogtok 1099-est a Közösségi Piaci tranzakcióim alapján?

Korábban az amerikai állampolgároknak és az USA területén élőknek bizonyos információkat kellett szolgáltatniuk nekünk, köztük nevüket, címüket, és társadalombiztosítási számukat, mielőtt átlépték volna a 200 különálló piaci eladási tranzakciót egy naptári évben. Arra jutottunk, hogy ez az információ nem szükséges, és mostantól nem fogjuk kérni ezeket a Közösségi Piacon való részvételhez. Az IRS 1099 formanyomtatványt sem fogjuk biztosítani a Közösségi Piacon folytatott tevékenység alapján.

Kell jövedelemadót fizetnem a Közösségi Piaci eladásaim bevétele után?

A különböző országoknak különböző szabályai vannak a digitális tranzakciók adóztatásával kapcsolatban. Végső soron a te felelősséged megállapítani, vannak-e jövedelemadózási kötelezettségeid vagy sem. Ha kétségeid vannak kötelezettségeiddel kapcsolatban, kérjük, konzultálj adótanácsadóval.

Van bármilyen kötelezettségem kereskedelmi adók, áfa, vagy egyéb tranzakciós adó beszedésére vagy megfizetésére a Közösségi Piacon végrehajtott tranzakcióim után?

A különböző országoknak különböző szabályai vannak a digitális tranzakciók adóztatásával kapcsolatban. A legtöbb joghatósági területen nem követelik meg a magánszemélyektől kereskedelmi adók, áfa vagy egyéb alkalmi eladásokkal kapcsolatos adók regisztrációját, beszedését, megfizetését vagy használatát, amennyiben nem minősülnek „hivatásos” eladónak. Azonban a végső felelősség annak megállapításában, van-e bármilyen alkalmazandó adózási követelmény a Közösségi Piacon végrehajtott eladásaiddal kapcsolatban a te felelősséged. Ha aggaszt ez a dolog, vagy további kérdéseid vannak róla, kérjük, konzultálj saját adószakértőddel. Megjegyzés: ha a mi adminisztrációs költségeink tekintetében bármilyen kereskedelmi adó, áfa, vagy egyéb adó esedékes azzal a kifizetéssel kapcsolatban, azok megfizetése a mi felelősségünk lesz.

Vételi ajánlatok

Mi az a tömegcikk?

A tömegcikk olyan tárgy, melynek egyes példányai egyformák, és egyenértéken cserélhetők. A tömegcikkek nem ajánlhatók fel egyedileg a piacon, ehelyett vételi ajánlatot teszel, és egy tárgy kiválasztásra kerül számodra. Ez nagyon hasznos, mikor olyan tárgyat próbálsz vásárolni, amivel nagyon gyakran kereskednek, és a felkínált tárgyak nagyon gyorsan jelenhetnek meg és tűnhetnek el.

Mi az a vételi ajánlat?

Tömegcikk vásárlásakor megadod az árat, amit fizetni akarsz, és mikor elérhetővé válik egy tárgy azon az áron, a vásárlás végrehajtódik. Ha azonnal nem érhető el tárgy azon az áron, akkor az a vásárlási kérés aktív marad, míg fel nem bukkan egy, a megfelelő áron felkínált tárgy. Ezt a vásárlási kérést vételi ajánlatnak nevezzük. A vételi ajánlati ár a maximális kifizetett ár; ha egy olcsóbb árú tárgy bukkan fel, csak azt az alacsonyabb árat fogod fizetni.

Hány aktív vételi ajánlatrom lehet?

Egy adott pillanatban legfeljebb a Pénztárca-egyenleged tízszeresének megfelelő értékű vételi ajánlatod lehet aktív. Ez azért van így, hogy alacsony árazású vételi ajánlatokat tehess sok téged érdeklő tárgyra. Ha nincs elég pénzed a Steam Pénztárcádban egy vételi ajánlat teljesítéséhez, az a vételi ajánlat automatikusan törlésre kerül.

Hogyan láthatom a vételi ajánlataimat?

Az összes aktív vételi ajánlatod listáját a Steam Közösségi Piac főoldalán láthatod - http://steamcommunity.com/market/. Innen bármelyik aktív vételi ajánlatodat törölni tudod.

Mennyi ideig maradnak aktívak a vételi ajánlatok?

A rendszer bármikor törölheti a vételi ajánlatokat, például, de nem kizárólag az alábbi okokból:

  • Ha valami megváltozik a tárggyal kapcsolatban.
  • Ha bármi probléma van a Pénztárca-egyenlegeddel.
  • Ha probléma van egy vásárlás végrehajtásával.
  • Ha valami megváltozik a Steam fiókoddal kapcsolatban.
  • Ha a vételi ajánlat vásárlást eredményez.

Vételi ajánlataid állapotát bármikor ellenőrizheted a http://steamcommunity.com/market/ meglátogatásával.

Hogyan segítenek a vételi ajánlatok?

A vételi ajánlatok könnyebbé teszik a tárgyvásárlást, mivel nem kell egyedi felkínálást választanod, megadhatod az árat, és hogy hány darabot akarsz venni a tárgyból az egyes vásárlásokkal.

A vételi ajánlatok segítenek az eladásnál, mert láthatod, más felhasználók mennyit hajlandók fizetni egy tárgyért, és eldöntheted, alacsonyabb árat adsz-e meg, és azonnal eladod, vagy magasabbat, és vársz.

Hogyan döntik el a vételi ajánlatok, hogy melyik felkínálást vegyék meg?

Mikor vételi ajánlatot teszel, a piac először megnézi az összes legolcsóbb tárgyat, melyek megfelelnek az ajánlatodnak. Eztán a legrégebbi felkínálás (vagyis az az eladó, aki a leghosszabb ideje várt) kerül kiválasztásra a vásárláshoz. Ha a tárgyak különféle pénznemekben vannak felkínálva, az összegek előbb a te pénznemedre konvertálódnak, mielőtt kiválasztásra kerülnének (pl. egy 0,03 RUB felkínálás nincs elsőbbségben egy 0,03 USD felkínálással szemben).

Ha egy új piaci ajánlat több vételi ajánlatnak is eleget tesz, melyik vételi ajánlat lesz elfogadva?

2017 márciusában, majd 2017 júliusában ismét, néhány módosítást végeztünk ennek működésében, hogy igazságosabbá tegyük a különböző pénznemmel rendelkező felhasználóknak.

A legrégebbi megfelelő vételi ajánlat kerül kiválasztásra. Régen úgy működött, hogy a pénznemátváltás utáni legmagasabb vételi ajánlat volt kiválasztva, de az igazságtalan volt bizonyos pénznemek használóival szemben, mivel a maximális érték pénznemenként változik. Így most, ha több vételi ajánlat felelne meg egy újonnan felkínált tételnek, a legrégebbi vételi ajánlat lesz kiválasztva.

Bankkártya-hitelesítés

Mi az a bankkártya-hitelesítés?

A bankkártya-hitelesítés lehetővé teszi azon korlátozások eltávolítását, melyek új bankkártya használatakor lépnek életbe. Sikeres hitelesítés után visszakapod a Piac használhatóságát.

Hogyan tudok hitelesíteni egy nemrég használt bankkártyát?

Miután új bankkártyát használtál a Steamen a Pénztárca feltöltésére, menj a Bankkártya-hitelesítő oldalra és válaszd ki a hitelesíteni kívánt kártyát. Két felhatalmazás kerül elküldésre bankszámládra. Egy-két napig is tarthat, míg e felhatalmazások megjelennek kivonatodon. Miután megjelentek, a pontos, átváltatlan összeget kell megadnod a hitelesítő oldal két mezőjében. Vedd figyelembe, hogy csak három próbálkozásod van a helyes összegek megadására a hitelesítő oldalon.

Mi történik, ha mindhárom bankkártya-hitelesítési próbálkozásomat felhasználom?

Ha három próbálkozásból nem tudod hitelesíteni a kártyádat, ki kell várnod a szokásos három napot a Közösségi Piac használatához. A Steam Támogatás nem tudja felülbírálni vagy eltávolítani ezt a korlátozást.

Mikor kerülnek eltávolításra a felhatalmazások a bankkártyám kivonatáról?

A felhatalmazások 5-10 munkanap múlva kerülnek eltávolításra bankkártyakivonatodról, akár sikeresen hitelesítetted azt, akár nem.

Milyen pénznemben kell megadni az összegeket, és hogyan kapom meg az eredeti, átváltás előtti összegeket?

A hitelesítési felhatalmazásokat a Steam Áruházban használt pénznemben küldjük el bankodnak. Ha a bank ezeket átváltja a helyi pénznemedre, fel kell venned velük a kapcsolatot, hogy megkapd az eredeti, a bank által felszámolt bármilyen díj és átváltás előtti összeget. A legtöbb banknál a telefonszám megtalálható a kártya hátulján.

Támogatottak a virtuális online bankkártyák?

A hitelesítési folyamat jelenleg nem támogatja a virtuális bankkártyákat. Valahányszor virtuális kártyát használsz a Steamen, ki kell várnod a három napot a Közösségi Piac használatához.

Mit tegyek, ha PayPalt használtam Pénztárcám feltöltéséhez? Tudom hitelesíteni a PayPalt?

A PayPal ezen a rendszeren keresztül nem hitelesíthető. Ha PayPal fiókkal töltöd fel Pénztárcádat, ki kell várnod a három napot a Közösségi Piac használatához.

Mit tegyek, ha csak egy felhatalmazási terhelést látok?

Valószínűleg azt a terhelést látod, amit Steam Pénztárcád feltöltéséhez használtál. Ez nem a hitelesítő összeg. Lehet, hogy bankod nem támogatja hitelesítési rendszerünket, vagy a terhelések még nem jelentek meg.

Mit tegyek, ha bankom nem tud segíteni az átváltatlan összeg megadásában vagy megadni a hitelesítő terheléseket? Tudtok segíteni a megtalálásukban?

Ha bankod nem tudja megadni a helyes hitelesítő összegeket, vagy nem tud segíteni azok megtalálásában, ki kell várnod a három napot a Közösségi Piac használatához. A Steam Támogatás nem tud segíteni az összegek hitelesítésében vagy a hitelesítő összegek megadásában.

Miután bankkártyám sikeresen hitelesítésre került a hitelesítő eszközzel, máskor is újra életbe fog lépni ez a korlátozás?

Miután sikeresen hitelesítetted bankkártyádat eszközünkkel, ez a korlátozás soha többé nem fog életbe lépni fiókodon, hacsak nem használsz új, hitelesítetlen fizetési módot vagy PayPal fiókot Steam Pénztárcád feltöltésére.

Mely fizetési módok eredményezik ezt a háromnapos fizetési korlátozást?

Jelenleg csak a bankkártyák és a PayPal eredményezi ezt a korlátozást. Javasoljuk, használj más fizetési módot, ha nem akarod elszenvedni ezt a korlátozást, főleg, ha nem tudod sikeresen hitelesíteni bankkártyádat.

Miért kapom folyton ezt a háromnapos fizetési korlátozást, mikor pénzt adok a Pénztárcámhoz?

Ez akkor fordulhat elő, ha még nem hitelesítetted fiókodon a használt bankkártyát. Ha nem tudod sikeresen hitelesíteni bankkártyádat, más fizetési mód használatát javasoljuk Pénztárcád feltöltésére, mint például a Steam Ajándékkártyák, illetve Pénztárcakódok. Használatukról a Steam Ajándékkártyák cikkben olvashatsz többet.

Hitelesítetté fog válni a bankkártyám és/vagy PayPal fiókom a háromnapos korlátozás végén?

Nem, bankkártyád hitelesítésének egyetlen módja a hitelesítő eszközünk használata. Ha nem hitelesíted sikeresen bankkártyádat ezzel az eszközzel, a jövőben újra találkozhatsz ezzel a korlátozással.

Hogyan hitelesíthetek egy korlátozott mennyiségű összeggel rendelkező ajándékkártyát?

A bankkártya-hitelesítés befejezéséhez 3 és 4 USD közötti kártyán maradt összegre lesz szükséged. A pénz 5-10 munkanapon belül visszakerül a kártyára. Ha magad nem tudod befejezni a bankkártya-hitelesítést, várnod kell három napot, míg a korlátozás automatikusan eltávolításra kerül.

További kérdésed van?

Nézd meg a Steam Community Market csoportot felhasználói témákért és hivatalos bejelentésekért.

Kapcsolódó cikkek
Közösségi Piac GyIK Steam Csere
Közösségi Piac GyIK Csere- és piaci korlátozások