Hoofdmenu

Veelgestelde vragen communitymarkt

Algemene vragen

Beperkingen

Kosten

Belastingen en verkooplimiet van 200 voorwerpen

Aankooporders

Creditcardverificatie

Algemene vragen

Hoe bied ik een voorwerp te koop aan?

Voorwerpen die in aanmerking komen kunnen vanaf de startpagina van de communitymarkt of je voorwerpinventaris worden verkocht.

Hoe koop ik een voorwerp?

Door op de knop "Nu kopen" bij een vermelding te klikken start je het aankoopproces. Let op dat alle aankopen definitief zijn.

Hoe verwijder ik een vermelding?

Al je huidige vermeldingen worden bovenaan de startpagina van de communitymarkt getoond. Elke vermelding kan worden geannuleerd/verwijderd voordat het voorwerp is gekocht door op de knop "Verwijderen" te klikken.

Hoe voeg ik saldo aan mijn Steam-portemonnee toe?

Bekijk de veelgestelde vragen over portemonneesaldo. Steam-portemonneesaldo kan worden toegevoegd vanaf de pagina Accountgegevens in de Steam-winkel.

Hoe kan ik een voltooide communitymarkttransactie terugdraaien of annuleren en/of een terugbetaling krijgen?

Alle aankopen zijn definitief. Je hebt geen recht op een terugbetaling of herroeping van een communitymarkttransactie zodra deze is voltooid.

Wie komt er in aanmerking om aan de communitymarkt deel te nemen?

Het account moet een succesvolle aankoop hebben die ouder is dan 7 dagen, maar niet ouder dan een jaar. Daarnaast moet Steam Guard minimaal 15 dagen ingeschakeld zijn. Let op dat het inwisselen van een Steam-geschenk geen toegang tot de communitymarkt geeft.

Voor een volledige lijst van marktbeperkingen en vereisten om de communitymarkt te kunnen gebruiken, bekijk je onze veelgestelde vragen over ruil- en marktbeperkingen en onze veelgestelde vragen over beperkte gebruikersaccounts.

Waarom zie ik niet al mijn voorwerpen wanneer ik iets probeer te verkopen?

Wanneer je een voorwerp wilt kiezen om op de communitymarkt te verkopen, zijn alleen de voorwerpen die in aanmerking komen om te worden verkocht zichtbaar. Steam Support kan voorwerpen in je inventaris niet aanpassen zodat ze wel op de communitymarkt kunnen worden verkocht.

Hoe worden transacties tussen verschillende valuta op de communitymarkt verwerkt?

Verkopers bieden voorwerpen die ze willen verkopen altijd aan in de valuta van hun Steam-portemonnee en kopers zien prijzen op de communitymarkt altijd in de valuta van hun Steam-portemonnee. Bij voorwerpen die in een andere valuta dan die in de Steam-portemonnee van de koper worden aangeboden passen we een wisselkoers toe die we dagelijks bijwerken. Je moet ingelogd zijn bij je Steam-account om de juiste valuta te zien. Als je je lokale valuta niet op de communitymarkt ziet, komt dit waarschijnlijk doordat je nog nooit saldo in je Steam-portemonnee op dat account hebt gestort. Je vindt meer informatie over het toevoegen van saldo aan je Steam-portemonnee in de veelgestelde vragen over de Steam-portemonnee.

Waar kan ik mijn communitymarkttransacties bekijken?

Je communitymarktgeschiedenis is toegankelijk vanaf de bovenkant van de startpagina van de communitymarkt en vanaf de pagina Accountgegevens in de Steam-winkel. Bij elke transactie zal er een bevestiging naar je worden gemaild.

Beperkingen

Wat voor soort beperkingen gelden er op Steam-portemonnees en voorwerpvermeldingen?

We beperken Steam-portemonneesaldo's momenteel tot $ 2000. In andere valuta zal de limiet rond de $ 2000 liggen. We beperken de maximale prijs van een enkele vermelding op de markt tevens tot $ 1800 (of soortgelijk in andere valuta). Je wordt beperkt om voorwerpen op de communitymarkt te koop aan te bieden als het saldo in je Steam-portemonnee plus de verkoopprijs van het voorwerp/de voorwerpen bij elkaar de limiet van $ 2000 zou overschrijden. In de toekomst kunnen we dit saldolimiet aanpassen of deze beperking op een andere manier aanpassen. Let op dat saldo's van Steam-portemonnees van andere accounts die je hebt bij elkaar worden opgeteld om aan deze beperking te voldoen.

Zijn er minimale of maximale verkoopprijzen voor voorwerpen op de communitymarkt?

Er is momenteel geen minimale verkoopprijs, hoewel we er in de toekomst nog steeds voor kunnen kiezen een minimale prijs op te leggen. De maximale prijs voor een voorwerp is momenteel $ 1800.

Waarom is Steam Guard vereist?

We eisen dat Steam Guard minimaal 15 dagen is ingeschakeld om je te helpen je voorwerpen en Steam-portemonneesaldo te beschermen tegen misbruik door iemand die illegaal toegang tot je account heeft verkregen.

Kan ik saldo van mijn communitymarktverkopen/-transacties opnemen of overdragen?

Nee. Alle verkopen en aankopen op de communitymarkt worden met de Steam-portemonnee voltooid. Het saldo kan niet worden opgenomen of naar een ander Steam-account of rekening van een bank of derde worden overgedragen. Je kunt het saldo gebruiken om Steam-geschenken te kopen om naar andere gebruikers te versturen.

Waarom komen sommige van mijn voorwerpen niet in aanmerking?

Onlangs gekochte Dota 2-schatten kunnen gedurende de tijd die op de winkelpagina staat vermeld niet op de communitymarkt worden verkocht. Voorwerpen die zo nu en dan in Dota 2 worden gevonden zijn permanent niet-verhandelbaar. Een aantal voorwerpen van derden kunnen na aankoop niet-verhandelbaar zijn. Je kunt het voorwerp in je Steam-inventaris selecteren en de bijbehorende beschrijving lezen voor meer informatie over wanneer het wel verhandelbaar is.

Waarom zijn niet alle spellen op de communitymarkt beschikbaar?

Het is aan de spelontwikkelaar om te bepalen of ze aan de communitymarkt willen deelnemen.

Waar kan ik alle beperkingen zien die het gebruik van de communitymarkt kunnen blokkeren?

Lees onze veelgestelde vragen over ruil- en marktbeperkingen voor een gedetailleerde lijst met beperkingen.

 

Kosten

Wat zijn de 'Steam-transactiekosten'?

De Steam-transactiekosten worden door Steam geïnd en gebruikt om tegen nominale fraude-incidenten te beschermen en de kosten van de ontwikkeling van deze en toekomstige Steam-economiefuncties te dekken. De kosten bedragen momenteel 5% (met een minimumbedrag van $ 0,01). Dit kan in de toekomst worden verhoogd of verlaagd.

Wie betaalt de 'Steam-transactiekosten'?

De koper betaalt de Steam-transactiekosten. De Steam-transactiekosten worden op basis van de voorwerpkosten berekend en op de bevestigingspagina voor aankoop getoond.

Wat zijn de 'Team Fortress 2-kosten'?

De Team Fortress 2-kosten zijn spelspecifieke kosten die door de spelontwikkelaar worden vastgesteld en geïnd. De kosten bedragen momenteel 10%.

Wat zijn de 'Dota 2-kosten'?

De Dota 2-kosten zijn spelspecifieke kosten die door de spelontwikkelaar worden vastgesteld en geïnd. De kosten bedragen momenteel 10%.

Wat zijn de 'Counter-Strike: Global Offensive-kosten'?

De CS:GO-kosten zijn spelspecifieke kosten die door de spelontwikkelaar worden vastgesteld en geïnd. De kosten bedragen momenteel 10%.

Wat zijn de 'Artifact-kosten'?

De Artifact-kosten zijn spelspecifieke kosten die door de spelontwikkelaar worden vastgesteld en geïnd. De kosten bedragen momenteel 10%.

Belastingen en verkooplimiet van 200 voorwerpen

Zullen jullie me op basis van mijn transacties op de communitymarkt om belastinggegevens vragen en/of belastingformulier 1099 verschaffen?

Eerder moesten burgers en inwoners van de VS ons voor het overschrijden van 200 verkooptransacties in een kalenderjaar bepaalde gegevens verstrekken, waaronder naam, adres en BSN. We hebben geconcludeerd dat deze gegevens niet vereist zijn en we zullen je als onderdeel van je deelname aan de communitymarkt niet meer om deze gegevens vragen. We zullen je ook geen IRS-formulieren 1099 meer verschaffen betreffende de verkoopactiviteit op de communitymarkt.

Moet ik inkomstenbelasting betalen over de inkomsten van verkopen die ik op de communitymarkt voltrek?

Verschillende landen hebben verschillende regels als het gaat om de belasting op digitale transacties. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid voor het bepalen van verplichtingen tot inkomstenbelasting, die je mogelijk wel of niet hebt, bij jou. Neem contact op met een belastingadviseur als je bezorgd bent over je verplichtingen.

Ben ik verplicht omzetbelasting, btw of een andere transactiebelasting te innen of betalen op basis van transacties waar ik op de communitymarkt bij betrokken ben?

Verschillende landen hebben verschillende regels als het gaat om de belasting op digitale transacties. In de meeste rechtsgebieden hoeven individuen zich niet te registreren voor verkoopbelastingen, btw of gebruiksbelastingen in verband met incidentele verkopen waar ze niet als 'professionele' verkoper te boek staan en hoeven ze deze ook niet te innen of betalen. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid voor het bepalen van eventuele verplichtingen tot belasting over verkopen die je op de communitymarkt voltrekt bij jou. Raadpleeg je eigen belastingadviseur als je bezorgd bent over dit probleem of er verdere vragen over hebt. Let op: Als het onze administratieve kosten betreft en er verkoopbelasting, btw of andere belastingen over die betaling moeten worden betaald, dan zijn wij verantwoordelijk voor het betalen van die belastingen.

Aankooporders

Wat is een standaardvoorwerp?

Een standaardvoorwerp is een soort voorwerp waarvan alle voorwerpen identiek zijn en die onderling uitwisselbaar zijn. Er zijn geen individuele vermeldingen voor standaardvoorwerpen op de markt. In plaats daarvan plaats je een aankooporder en wordt er een voorwerp voor je geselecteerd. Dit is erg handig wanneer je voorwerpen probeert te kopen die vaak worden verhandeld en waarvan voorwerpvermeldingen snel kunnen verschijnen en verdwijnen.

Wat is een aankooporder?

Wanneer je standaardvoorwerpen koopt, geef je de prijs aan die je wilt betalen. Zodra er een voorwerp voor die prijs beschikbaar komt, wordt de aankoop voltooid. Als er niet direct een voorwerp voor die prijs beschikbaar is, dan blijft dat verzoek om te kopen actief totdat er een voorwerp met de juiste prijs wordt vermeld. Dit verzoek om te kopen wordt een aankooporder genoemd. De prijs van de aankooporder is het maximale bedrag dat zal worden uitgegeven. Als er een voorwerp voor een lagere prijs beschikbaar komt, zul je alleen die lagere prijs betalen.

Hoeveel actieve aankooporders kan ik hebben?

Je kunt maximaal 10 keer je huidige portemonneesaldo tegelijk aan aankooporders actief hebben. Zo kun je aankooporders met lage prijzen plaatsen op veel voorwerpen waar je in geïnteresseerd bent. Als je niet genoeg geld in je Steam-portemonnee hebt om een aankooporder te voldoen, zal die aankooporder automatisch worden geannuleerd.

Hoe kan ik mijn aankooporders bekijken?

Je kunt de lijst met alle actieve aankooporders op de startpagina van de Steam-communitymarkt bekijken - http://steamcommunity.com/market/. Je kunt je actieve aankooporders daar annuleren.

Hoelang blijven aankooporders actief?

Aankooporders kunnen te allen tijde door het systeem worden geannuleerd, inclusief maar niet beperkt tot de volgende redenen:

  • als er iets aan dat voorwerp verandert
  • als er problemen met je portemonneesaldo zijn
  • als er problemen met het voltooien van een aankoop zijn
  • als er iets aan je Steam-account verandert
  • als de aankooporder in een aankoop resulteert

Je kunt de status van je aankooporders altijd controleren door http://steamcommunity.com/market/ te bezoeken.

Hoe helpen aankooporders mij?

Aankooporders maken het makkelijker om voorwerpen te kopen. Aangezien je geen individuele vermeldingen hoeft te kiezen, kun je gewoon je prijs kiezen en aangeven hoe vaak je het voorwerp per aankoop wilt kopen.

Aankooporders helpen je ook met het verkopen, omdat je kunt zien wat andere gebruikers voor een voorwerp willen betalen. Je kunt ervoor kiezen om voor een lagere prijs te gaan om direct te verkopen of voor een hogere prijs gaan en wachten.

Hoe bepalen aankooporders welke vermelding ze kopen?

Wanneer je een aankooporder plaatst, zoekt de markt eerst naar de goedkoopste voorwerpen die aan je order kunnen voldoen. De oudste vermelding (d.w.z. de verkoper die het langst heeft gewacht) wordt vervolgens geselecteerd en gekocht. Als de voorwerpen in meerdere valuta vermeld staan, worden de bedragen eerst in je valuta omgezet voordat ze geselecteerd worden (een vermelding van bijv. 0,03 RUB heeft geen prioriteit boven een vermelding van 0,03 USD).

Als meerdere aankooporders aan een nieuwe marktvermelding voldoen, welk aankooporder wordt dan verwerkt?

We hebben in maart 2017 een aantal wijzigingen doorgevoerd aan hoe dit werkt, en nogmaals in juli 2017 om eerlijker te zijn voor gebruikers van andere valuta.

De oudste overeenkomende aankooporder wordt geselecteerd. Eerder werd de aankooporder met het hoogste bedrag na valutaomzetting geselecteerd, maar dat was oneerlijk voor gebruikers van bepaalde valuta - het maximale bedrag per valuta wisselde namelijk. Als meerdere aankooporders een onlangs vermeld voorwerp kunnen vervullen, dan wordt de oudste aankooporder nu geselecteerd.

Creditcardverificatie

Wat is creditcardverificatie?

Met creditcardverificatie kun je marktbeperkingen die gepaard gaan met het gebruik van een nieuwe creditcard opheffen. Na een succesvolle verificatie krijg je weer toegang tot de marktfuncties.

Hoe verifieer ik mijn recent gebruikte creditcard?

Ga na het gebruik van een creditcard op Steam om portemonneesaldo toe te voegen naar de pagina Creditcardverificatie en kies daar de kaart die je wilt verifiëren. Er zullen twee openstaande machtigingsbedragen naar je bankrekening worden verstuurd. Het kan een of twee dagen duren voordat deze machtigingen op je afschrift verschijnen. Zodra ze verschijnen moet je de exacte bedragen vóór omzetting in de twee velden op de verificatiepagina invoeren. Let op dat je slechts drie pogingen hebt om de juiste bedragen op de verificatiepagina in te voeren.

Wat gebeurt er als ik alle drie de pogingen om mijn creditcard te verifiëren gebruik?

Als je de kaart na drie pogingen niet hebt weten te verifiëren, moet je de normale periode van drie dagen wachten voordat je de communitymarkt kunt gebruiken. Steam Support kan deze beperking niet overschrijven of verwijderen.

Wanneer worden de machtigingen van mijn creditcardafschrift verwijderd?

De machtigingen worden binnen 5 tot 10 werkdagen van je creditcardafschrift verwijderd, ongeacht of je je creditcard succesvol hebt geverifieerd of niet.

In welke valuta moeten de afschrijvingen worden ingevoerd en hoe weet ik de oorspronkelijke kosten voordat deze zijn omgezet?

De verificatiemachtigingen worden in de valuta van je Steam-portemonnee naar je bank verstuurd. Als de bank deze naar je lokale valuta omzet, dien je contact met hen op te nemen voor het oorspronkelijke bedrag, vóór eventuele door hen vastgestelde kosten of een omzetting door de bank. Het telefoonnummer van de meeste banken staat op de achterkant van je creditcard.

Worden virtuele online creditcards ondersteund?

Het verificatieproces ondersteunt momenteel geen virtuele creditcards. Elke keer dat je een virtuele kaart op Steam gebruikt moet je drie dagen wachten om de communitymarkt te kunnen gebruiken.

Wat moet ik doen als ik PayPal heb gebruikt om mijn saldo aan te vullen? Kan ik PayPal verifiëren?

PayPal kan niet via dit systeem worden geverifieerd. Als je je portemonnee met een PayPal-rekening met saldo aanvult, moet je drie dagen wachten om het saldo op de communitymarkt te kunnen gebruiken.

Wat moet ik doen als ik slechts een verificatieafschrijving zie?

Je ziet waarschijnlijk de eerste afschrijving die is gemaakt om je Steam-portemonneesaldo aan te vullen. Dit is niet het verificatiebedrag. Het kan zijn dat je bank ons verificatiesysteem niet ondersteunt of dat de afschrijvingen nog niet zijn verschenen.

Wat moet ik doen als mijn bank de verificatieafschrijvingen niet kan omzetten of doorgeven? Kunnen jullie me helpen ze te vinden?

Als je bank de juiste verificatiebedragen niet kan doorgeven of je niet kan helpen deze te vinden, moet je drie dagen wachten om de communitymarkt te kunnen gebruiken. Steam Support kan je niet helpen bij het verifiëren van de bedragen en kan je de verificatiebedragen niet verschaffen.

Kan ik deze beperking later nog activeren als mijn creditcard succesvol via de verificatietool is geverifieerd?

Zodra je je creditcard succesvol via onze tool hebt geverifieerd zal deze beperking nooit meer opnieuw op je account worden geactiveerd, tenzij je een nieuwe ongeverifieerde betaalmethode of PayPal-rekening gebruikt om je Steam-portemonnee met saldo aan te vullen.

Welke betaalmethoden zullen deze betaalbeperking van drie dagen activeren?

Momenteel activeren enkel creditcards en PayPal deze beperking. We raden het gebruik van een andere betaalmethode aan om portemonneesaldo te kopen als je deze beperking niet wilt oplopen, vooral als je je creditcard niet succesvol kunt verifiëren.

Waarom blijf ik deze betaalbeperking van drie dagen activeren wanneer ik saldo aan mijn portemonnee toevoeg?

Dit kan gebeuren als de creditcard die je gebruikt nog niet op je account is geverifieerd. Als je je creditcard niet succesvol kunt verifiëren, raden we het gebruik van een andere betaalmethode aan om je portemonnee met saldo aan te vullen, zoals Steam-cadeaukaarten of -portemonneecodes. Je vindt meer informatie over het gebruik daarvan in het artikel Steam-portemonnee.

Wordt mijn creditcard en/of PayPal-rekening 'geverifieerd' zodra de beperking van drie dagen afloopt?

Nee, de enige manier om je creditcard te verifiëren is via onze verificatietool. Als je je creditcard niet succesvol via deze tool verifieert, kun je deze beperking in de toekomst opnieuw oplopen.

Hoe verifieer ik een cadeaukaart met een beperkt saldo?

Om de creditcardverificatie te voltooien, dien je tussen de $ 3 en $ 4 op de kaart te hebben. Binnen 5 tot 10 dagen wordt het geld naar de kaart teruggestuurd. Als je de creditcardverificatie niet zelf kunt voltooien, moet je drie dagen wachten totdat de beperking automatisch wordt opgeheven.

Heb je nog meer vragen?

Bezoek de communitymarktgroep met gebruikersdiscussies en officiële aankondigingen.

Verwante artikels
Veelgestelde vragen communitymarkt Steam Trading
Veelgestelde vragen communitymarkt Ruil- en marktbeperkingen