Hoofdmenu

Probleemoplossing Windows Vista, 7 en 8

Wat zijn enkele bekende problemen bij het gebruiken van Steam en Steam-spellen op Windows Vista of Windows 7?

Belangrijk:

Wanneer u nog recent drivers voor Windows 7 of Vista heeft geupdate of gereïnstalleerd, verzeker u erzelf dan van dat u Alle drivers heeft geupdate (Video, Audio, etc.), voordat één van de volgende oplossingen uitprobeert.

Windows 7 and Vista hebben hogere systeemeisen dan voorafgaande versies van het Windows besturingssysteem. Wanneer u uw software naar een van deze recentere versies heeft geupgrade, maar niet uw hardware, is de kans groot dat uw lagere prestaties zult ervaren. Kijkt u alstublieft naar de Probleemoplossing voor spelbeleving en prestaties pagina/'s voor suggesties om voor deze veranderde prestaties te compenseren.

Houdt rekening met het volgende:

Laat u Steam alstublieft niet in compitabiliteitsmodus laten lopen.

Windows Vista Service Pack 2

Voordat u verdere problemen op probeert te lossen voor Windows Vista, verzeker uzelf ervan dat u het meest recente Service Pack heeft geïnstalleerd:

Vista Service Pack 2

Nadat u SP2 succesvol heeft geïnstalleerd,  verzeker uzelf ervan dat uw machine up-to-date blijft door deze te laten zoeken naar nieuwere updates.

Steam als Administrator uitvoeren

Wanneer u problemen met Steam en Steam games ervaart, probeert u dan een van de volgende oplossingen:

• Sluit Steam af.
  • Klik met uw rechtermuis op Steam.exe, te vinden in C:\Program Files\Steam of een door uzelf ingestelde standaardlocatie en kies de "Voer uit als Administrator" optie  om Steam te starten . Deze mogelijkheid is er misschien niet voor snelkoppelingen, dus verzeker uzelf ervan dat u met het orignele Steam.exe werkt.

Deze oplossing werkt echter tijdelijk.  Wanneer voorafgaande uw problemen heeft opgelost, kunt u Steam.exe op deze manier blijven uitvoeren of  kunt u uw Windows User account naar Administrator status opwaarderen voor een permanente oplossing.

Gebruikers Account Controle uitschakelen in Windows Vista

Het uitschakelen van tit proces wordt alleen maar aanbevolen als een stap in de zoektocht naar de herkomst van uw probleem. Wanneer uw problemen met Steam zijn opgelost, kunt u Gebruikers Account Beheer weer inschakelen.

• Ga naar het Windows Controle Paneel
  • Kies voor gebruikers accounts
  • Kies "Schakel Gebruikers Account Beheer aan of uit"
  • Vink "Gebruik Gebruikers Account Bheer om uw computer te helpen beschermen" af
  • Klik op OK en start uw computer opnieuw op
  • Controleer of uw probleem met Steam nog steeds aanwezig is

Gebruikers Account Controle uitschakelen in Windows 7

Het uitschakelen van tit proces wordt alleen maar aanbevolen als een stap in de zoektocht naar de herkomst van uw probleem. Wanneer uw problemen met Steam zijn opgelost, kunt u Gebruikers Account Beheer weer inschakelen.

• Klik op Start > Voer uit... (of Windows Key + R) en typ in wscui.cpl en klik op OK.
  • Klik op Wijzig Gebruikers Account Beheer Instellingen , te vinden in het linker menu.
  • Beweeg het balkje naar de Breng mij nooit op de hoogte optie.
  • Klik op OK en start uw computer opnieuw op
  • Controleer of uw probleem met Steam nog steeds aanwezig is

Geen OpenGL Modus voor GoldSrc-engine Games

Veel fabrikanten van video kaarten ondersteunen OpenGl binnen Windows 7 of Vista niet - dit veroorzaakt een Failed to set video mode foutmelding wanneer GoldSrc-engine games op proberen te starten in OpenGL modus.

Als u deze foutmelding tegenkomt bij het opstarten van GoldSrc-engine spellen, (denk aan Counter-Strike, Half-Life), kijkt u dan naar het Reset Video Opties en Forceer een Video Modus artikel voor instructies om de game opstart opties -soft (software modus) of -d3d (betere prestaties dan software modus, maar minder grafische details) te gebruiken ter omzeiling van dit probleem.

Installatie Problemen

Wanneer u problemen ervaart bij het installeren van Steam, een Steam game of een ander programma wat een Steam Game benodigd, verzeker uzelf er dan van dat de "Windows Installer Service" loopt, te vinden onder Systeemeigenschappen, "Services" Tab.

Verdere Problemen

Wanneer u recent Windows 7 of Vista heeft geïnstalleerd en nu techische mankementen ervaart die u eerder niet ervoer in het verleden, kijkt u dan naar het Contact opnemen met Steam Betalingen en Ondersteuning artikel voor instructies voor het contact opnemen met Steam Ondersteuning voor assistentie. Plaatst u alstublieft een verwijzing naar Windows Vista in de onderwerpsbalk voor uw zaak, om uzelf te verzekeren van juiste probleem verwijzing.

Verwante artikels
Probleemoplossing Windows Vista, 7 en 8 Hoe neem ik contact op met Steam Support?
Probleemoplossing Windows Vista, 7 en 8 Het oplossen van gameprestatieproblemen - software
Probleemoplossing Windows Vista, 7 en 8 Gold Source (GoldSrc) Games Crash During Loading on Windows 7 or Vista