Főmenü

Mi az a bankkártya-hitelesítés?

A bankkártya-hitelesítés lehetővé teszi számodra azon korlátozások eltávolítását, melyek új bankkártya Steamen történő használatakor lépnek életbe.

Hogyan tudom hitelesíteni új bankkártyámat?

Miután új bankkártyát használtál a Steamen, menj a Bankkártya-hitelesítő oldalra és válaszd ki a hitelesíteni kívánt kártyát. Két kis függő felhatalmazás kerül elküldésre bankszámládra. Eltarthat egy ideig, míg e felhatalmazások megjelennek a kivonatodon. Miután megjelentek, megadhatod a pontos, átváltatlan összeget a hitelesítő oldal két mezőien. Vedd figyelembe, hogy csak három próbálkozásod van.

Mi történik, ha mindhárom bankkártya-hitelesítési próbálkozásomat felhasználom?

Ha 3 próbálkozásból nem tudod hitelesíteni a kártyádat, ki kell várnod a szokásos 3 napot a Piac használatához. A Steam Támogatás nem tudja ezt felülbírálni.

Mikor kerülnek eltávolításra a felhatalmazások a bankkártyám kivonatáról?

A felhatalmazások 5-10 munkanap múlva kerülnek eltávolításra bankkártyakivonatodról, akár sikeresen hitelesítetted azt, akár nem.

Milyen pénznemben kell megadni az összegeket, és hogyan kapom meg az eredeti, átváltás előtti összegeket?

A hitelesítési felhatalmazásokat a Steam Áruházban használt pénznemben küldjük el bankodnak. Ha a bank ezeket átváltja a helyi pénznemedre, fel kell venned velük a kapcsolatot, hogy megkapd az eredeti, a bank által felszámolt bármilyen díj és átváltás előtti összeget. A telefonszám a kártya hátulján lesz.

Támogatottak a virtuális online bankkártyák?

Az önhitelesítés jelenleg nem támogatja a virtuális bankkártyákat. Valahányszor virtuális kártyát használsz a Steamen, ki kell várnod a 3 napot a Piac használatához.

 

Nem látod itt a kérdésed? Nézd meg a Community Market csoportot felhasználói témákért és hivatalos bejelentésekért.

 

Fontos:

A Steam Támogatás nem tud cserére vagy a Steam Közösségi Piac használatára vonatkozó korlátozást módosítani, függetlenül fiókod korlátozottá válásának körülményeitől.