Huvudmeny

Steam Guard

Vad är Steam Guard? Hur aktiverar jag den och får e-postmeddelandet med behörighetskoden?

Vad är Steam Guard och hur påverkar det mig?

Steam Guard är ytterligare en säkerhetsnivå som kan tillämpas på ditt Steam-konto. Den första säkerhetsnivån är dina inloggningsuppgifter: ditt Steam-kontos namn och lösenord. Med Steam Guard läggs en andra säkerhetsnivå till på ditt konto, som gör det svårare för ditt Steam-konto att hamna i fel händer.

När Steam Guard är aktiverat på ditt konto, måste den som försöker logga in på ditt Steam-konto från en okänd dator förse med ytterligare bekräftelse. En speciell åtkomstkod kommer att skickas till din e-postadress, och denna kod måste anges i Steam innan din inloggning slutförs.

När du har verifierat din e-postadress med Steam, kommer Steam Guard att bli tillgänglig för dig att använda. När den är aktiverad, kommer du behöva komma åt din e-post och förse med den speciella åtkomstkoden från Steam Support när du loggar in på Steam på en dator som vi inte känner igen.

Vad behöver jag göra för att dra fördel av denna extra nivå av kontosäkerhet?

1. Uppdatera Steam
    Steam brukar uppdatera sig självt automatiskt men du kan tvinga den till att uppdatera genom att klicka på "Sök efter Steam-klientuppdateringar"
  2. Kontrollera att din e-postadress är verifierat med Steam.
    Du måste verifiera din e-postadress med Steam. Du kan kontrollera om din e-postadress redan är verifierad genom att kontrollera Steam-kontoinställningarna. En verifierad adress kommer att markeras som "Verifierat." För att verifiera din e-postadress, följ dessa instruktioner.
  3. Starta om Steam

Det var det! Med Steam Guard aktiverat, kommer du bli tillfrågad att ange den speciella åtkomstkod som skickas till din e-postadress varje gång du loggar in på Steam på en okänd dator.

Finns det en gräns på antalet maskiner som kan vara auktoriserade samtidigt?

Nej, det finns ingen gräns. Steam Guard avser att skydda det som är ditt, inte begränsa din åtkomst till dina grejer. Som alltid, kan du komma åt ditt Steam-konto och bibliotek från så många maskiner som du skulle vilja.

Hur får jag en ny åtkomstkod?

Avsluta Steam, starta om din dator, och logga tillbaka på ditt konto. Detta kommer att skapa ett nytt verifieringsmeddelande.

Se till att du anger den senaste koden som skickades till dig - äldre koder kommer inte att fungera.

Vad gör jag om jag inte får ett e-brev från Steam Guard när jag tillfrågas efter åtkomstkoden?

Vänligen kontrollera att du har tillgång till e-postadressen som är registrerat på ditt Steam-konto.

Om du inte alls får e-brevet, kontrollera och se till att den inte filtreras bort som skräppost.

Vänligen pröva att lägga till "support@steampowered.com" till din kontaktlista eller lista över tillförlitliga avsändare i din e-postklient och begär en ny åtkomstkod.

Även om Steam genast skickar ett e-brev, kan du drabbas av en försening med vissa e-postleverantörer beroende på deras serverbelastning och behandlingstiden. Vänligen kontakta oss om du inte har fått verifieringsmeddelandet efter 3 timmar.

Varför blir jag ombedd om att autentisera en ny dator varje gång jag loggar in på samma dator?

För att lösa detta problem gör du följande:

På Windows

1. Starta om Steam
  2. Om problemet kvarstår, avsluta Steam, döp om din ClientRegistry.blob, och starta om Steam. ClientRegistry.blob kan lokaliseras i din Steam-installationskatalog. C:\Program\Steam som standard.
  3. Om problemet fortfarande kvarstår, så kan du har problem med dina lokala Steam-filer. Du kan återskapa dessa filer utan att radera dina spelfiler. Vänligen följ denna process för att återskapa dina Steam-filer:
    • Avsluta Steam
    • Navigera till din Steam-installationskatalog. (C:\Program\Steam\ som standard.)
    • Radera allting i den katalogen FÖRUTOM följande:
      • steam.exe
      • steamapps-katalogen (Alla Steams spelfiler finns här.)
    • Starta om Steam för att testa problemet

På Mac

1. Starta om Steam
  2. Om problemet kvarstår, avsluta Steam, döp om din ClientRegistry.blob, och starta om Steam. ClientRegistry.blob kan lokaliseras i din Steam-installationskatalog. ~/User/[användarnamn]/Library/Application Support/Steam som standard.
  3. Om problemet fortfarande kvarstår, så kan du har problem med dina lokala Steam-filer. Du kan återskapa dessa filer utan att radera dina spelfiler. Vänligen följ denna process för att återskapa dina Steam-filer:
    • Avsluta Steam
    • Navigera till din Steam-installationskatalog: ~/User/[användarnamn]/Library/Application Support/Steam
    • Ta bort allting i den katalogen
    • Starta om Steam för att testa problemet

Webbläsare på PC eller Mac

Detta problem kan hänföras till din webbläsares säkerhetsinställningar. Om dina ‘Sektretess’-inställningar är för högt inställda, kommer din webbläsare inte kunna lagra webb-cookies. Kontrollera dina webbläsarinställningar för att se till att cookies tillåts.

Att köra program som rensar internethistoriken, raderar övriga oanvända filer, eller som rensar upp överblivna registerposter kan ha en inställning som rensar cookies också. Inaktivering av denna funktion kommer att förhindra detta problem från att uppstå när du loggar in på Steam via din webbläsare.

Jag behöver hjälp! Hur kontaktar jag Steam Support för hjälp med kontoåtkomst när Steam Guard är aktiverat?

Besök Steam Support och skapa ditt supportkonto eller logga in på ditt befintliga supportkonto om du har frågat efter hjälp från vårat supportteam tidigare. Skicka in ett ärende med "[Steam Guard]" som dess Ämne, kategoriserad som "Kontofrågor" och sedan "Steam Guard/E-postverifiering." Om du inte har tillgång till e-postadressen som för nuvarande tillhör ditt Steam-konto, vänligen förse oss med inköpsbevis i ditt ärende.

Kommer Steam Guard förbjuda mig från att logga in på Steam på min PlayStation 3? Hur är det med partnersajter som loggar in genom Steam?

Nej, Steam Guard kommer inte komma i vägen för dig när du kommer åt ditt Steam-konto genom Portal 2 på PS3, inte heller genom partnersajter som aktiverat inloggning via dina Steam-inloggningsuppgifter.

Drar Steam Guard fördel av Intel® Identity Protection-tekniken som Valve och Intel nyligen tillkännagav?

Nej, inte i den aktuella utgåvan. Vi hoppas dock kunna erbjuda ytterligare former av autentisering snart, så du kommer kunna välja sekundära autentiseringsmetoder med Steam Guard.

Problem med Steam?

Kontakta Steam Support