Päävalikko

Mikä on Steam Guard ja mitä apua siitä on?

Steam Guard on ylimääräinen turva-aste Steam-tilillesi. Ensimmäisen turva-asteen muodostavat kirjautumistietosi: Steam-tilisi nimi ja salasana. Steam Guardin avulla tilisi saa uuden turva-asteen, jonka ansiosta sen on vaikeampi päätyä vääriin käsiin.

Kun Steam Guard on käytössä tililläsi, täytyy sinun syöttää pääsykoodi henkilöllisyytesi varmistamiseksi, kun kirjaudut tilillesi tunnistamattomalta laitteelta. Saat tämän pääsykoodin joko sähköpostin tai Steam-mobiilisovelluksen kautta riippuen Steam Guard -asetuksistasi.

Miten otan Steam Guardin käyttöön sähköpostini avulla?

Steam Guard on automaattisesti käytössä tililläsi, jos sähköpostiosoitteesi on vahvistettu ja olet käynnistänyt Steamin uudelleen vähintään kaksi kertaa vahvistuksen jälkeen. Jos olet poistanut Steam Guardin käytöstä ja haluat laittaa sen takaisin päälle, noudata seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että sähköpostiosoitteesi Steamissä on vahvistettu.
    Sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi. Voit tarkistaa Steam-tilin asetuksista, onko osoitteesi jo vahvistettu. Vahvistettu osoite merkitään "Vahvistettu"-merkinnällä. Opi vahvistamaan sähköpostiosoitteesi.
  2. Ota Steam Guard käyttöön Steamin asetuksista.
    Kun olet kirjautuneena Steam-sovellukseen, voit ottaa Steam Guardin käyttöön klikkaamalla  "Steam" sovelluksen vasemmassa ylänurkassa. Siirry sen jälkeen kohtaan "Asetukset" ja napsauta Tili-välilehden kohdalla  "Hallinnoi Steam Guardin suojausasetuksia".

Se oli siinä! Nyt kun Steam Guard on käytössä, sinulta kysytään sähköpostiisi lähetetty pääsykoodi joka kerta, kun kirjaudut Steamiin tunnistamattomalta laitteelta.

Miten otan Steam Guardin käyttöön älypuhelimeni avulla?

Steam Guard -koodien saaminen älypuhelimeesi tarjoaa parhaan suojan Steam-tilillesi, koska valtuutat silloin kirjautumisesi fyysiseltä laitteelta, jonka omistat. Sinun tulee ladata ja asentaa puhelimeesi ilmainen Steam-mobiilisovellus.

Onko valtuutettavien laitteiden määrä rajoitettu?

Ei, rajaa ei ole. Steam Guardin tarkoitus on suojella omaisuuttasi, ei rajoittaa käyttöoikeuksia. Voit päästä käsiksi Steam-tiliisi ja kokoelmaasi niin monelta koneelta kuin haluat.

Miten poistan laitteen valtuutuksen?

Kun poistat laitteen valtuutuksen, näyttää se uudelta laitteelta seuraavan kerran, kun kirjaudut sillä sisään tilillesi. Tällöin vaaditaan myös Steam Guard -koodi.

Jos olet erehdyksessä rastittanut "muista minut" -kohdan kirjautuessasi sisään julkiselta tietokoneelta tai jos tilillesi on murtauduttu, tulisi sinun poistaa valtuutus tietokoneilta, jotka olet aiemmin valtuuttanut Steam Guardilla. Tämän voit tehdä Tilitiedoista > Hallinnoi Steam Guardia ja valitsemalla sivun alalaidasta "Poista kaikkien muiden laitteiden valtuudet". Tämä poistaa valtuudet kaikilta tietokoneilta ja laitteilta paitsi siltä, jota sillä hetkellä käytät.

Miten saan uuden Steam Guard -koodin?

Sähköpostitse – Poistu Steamistä ja kirjaudu takaisin tilillesi. Näin saat uuden vahvistusviestin.

Puhelimitse – Mobiilivarmenne tuottaa uuden koodin automaattisesti 30 sekunnin välein.

Muista aina käyttää tuoreinta koodia – vanhemmat koodit eivät toimi!

En saa Steam Guard -sähköpostia…

Varmista, että olet siinä sähköpostissa, joka on rekisteröity Steam-tiliisi. Ehkäpä käytit eri sähköpostiosoitetta?

Jos et saanut sähköpostia lainkaan, varmista, ettei se päätynyt roskapostikansioon.

Kokeile lisätä "support@steampowered.com" ja "noreply@steampowered.com" luotettujen kontaktien listaan sähköpostiohjelmassasi ja pyydä uutta pääsykoodia.

Vaikka Steam lähettää sähköpostin välittömästi, saatat törmätä joillakin sähköpostintarjoajilla mahdolliseen viiveeseen riippuen heidän palvelimiensa lataus- ja käsittelyajoista. Ota meihin yhteyttä, jos et ole saanut varmistuspostia kolmen tunnin kuluessa.

Miksi minua pyydetään valtuuttamaan "uusi laite" joka kerta, kun kirjaudun sisään samalta laitteelta?

Tämä voi johtua selaimesi turvallisuusasetuksista. Jos verkkoselaimesi yksityisyysasetukset ovat liian korkeat, ei selaimesi voi tallentaa evästetietoja. Tarkista selaimesi asetukset varmistaaksesi, että evästeet on sallittu.

Myös ohjelmat, jotka tyhjentävät internet-historian, poistavat käyttämättömiä tiedostoja, estävät evästeiden luonnin tai siivoavat rekisteriarvoja, voivat aiheuttaa tämän ongelman. Voit välttää ongelmaa poistamalla tällaiset ohjelmat käytöstä, kun kirjaudut Steamiin verkkoselaimen kautta.

Lisätietoja...

Entä jos en pysty kirjautumaan sisään, kun Steam Guard on käytössä?

Saat apua Steamiin kirjautumiseen täältä: https://help.steampowered.com

Estääkö Steam Guard minua kirjautumasta kolmannen osapuolen sivuille, joihin kirjaudutaan Steamin kautta?

Ei, Steam Guard ei rajoita pääsyä Steam-tilillesi kumppanisivustojen kautta, joihin kirjaudutaan Steam-tilin kirjautumistiedoilla.

Miten Steam Guardia käyttävät tilit voidaan varastaa?

Steam Guard suojaa Steam-tiliäsi vaatimalla, että pääset vahvistettuun sähköpostiisi. Tämä toinen turva-aste riippuu myös sähköpostitilisi turvallisuudesta. Voit lukea alta yleisimmät menetelmät, joilla Steam Guardia käyttävät tilit varastetaan:

1. Sähköpostin kautta: Jos vahvistettu sähköpostitilisi varastetaan, voi kaappaaja päästä Steam-tilillesi, jos hän tietää sen kirjautumisnimen. Hänen ei tarvitse tietää Steam-tilisi salasanaa, sillä sen voi nollata sähköpostin kautta. Älä koskaan käytä samaa salasanaa sekä sähköpostiisi että Steamiin kirjautumiseen.
  2. Steam Guard -tiedoston avulla: Steam ei koskaan pyydä sinulta Steam Guard -tiedostoja. Jos annat jollekulle Steam Guard .SSFN -tiedostosi, voi hän päästä tilillesi, vaikkei hän pääsisi sähköpostiisi. Hänen täytyy kuitenkin tietää Steam-tilisi salasana ja käyttäjänimi käyttääkseen tiedostoa.
  3. Haittaohjelmat: Kaappaajat voivat käyttää haittaohjelmia päästäkseen tietokoneellesi ja kirjautuakseen tilillesi valtuutetulta laitteelta. Koska Steam-tilisi voi olla avattuna tai kirjautumistietosi tallennettuina, kaappaajan ei tarvitse tietää mitään tilistäsi päästäkseen siihen käsiksi. Voit estää haittaohjelmien päätymistä järjestelmääsi käyttämällä asianmukaista, reaaliaikaista virustorjuntaohjelmaa ja välttämällä vaarallisia verkkosivuja ja tiedostoja.

Miksi Steam ilmoittaa, että "Steam Guard ei ole käytössä", kun Steam Guard -painike puuttuu?

Näin voi tapahtua sen jälkeen, kun Steamin tuki on palauttanut tilisi. Jos Steam Guardin käyttöönottava ja sen asetuksia muuttava painike puuttuu, täytyy sinun käynnistää Steam uudelleen.

Steam-sovelluksen asetusikkuna näyttää silloin tältä:

Steam Guard Not Enabled

Ongelma Steamin kanssa?

Haluan apua ongelmaani
Liittyviä artikkeleita
Steam Guard Tilin turvallisuussuositukset
Steam Guard Sähköpostin vahvistaminen
Steam Guard Miksi minun täytyy syöttää Steam Guard -koodi jokaisen kirjautumisen yhteydessä?
Steam Guard Steam Guard -mobiilivarmenne