Hoofdmenu

Wat is Steam Guard en hoe kan het mij helpen?

Steam Guard is een extra beveiligingsniveau dat op je Steam-account kan worden toegepast. Het eerste beveiligingsniveau van je account bestaat uit je inloggegevens: je Steam-accountnaam en -wachtwoord. Met Steam Guard wordt er een tweede beveiligingsniveau op je account toegepast, waardoor het lastiger wordt om je Steam-account in de verkeerde handen te laten vallen.

Wanneer Steam Guard op je account is ingeschakeld, moet je een speciale toegangcode opgeven om te verifiëren dat het jouw account is wanneer je met je Steam-account inlogt op een apparaat dat niet wordt herkend. Afhankelijk van je Steam Guard-instellingen ontvang je een e-mail met de speciale code of krijg je deze code van de mobiele Steam-app op je smartphone.

Hoe schakel ik Steam Guard in via e-mail?

Steam Guard wordt standaard ingeschakeld op je Steam-account als je e-mail geverifieerd is en je Steam twee keer hebt herstart sinds je je e-mail hebt geverifieerd. Volg onderstaande instructies als je Steam Guard hebt uitgeschakeld en het weer wilt inschakelen:

1. Zorg ervoor dat je e-mailadres voor Steam geverifieerd is.
    Je moet je e-mailadres voor Steam verifiëren. Je kunt controleren of je e-mailadres al geverifieerd is door de accountinstellingen van Steam te bekijken. Een geverifieerd adres wordt ook als zodanig aangegeven. Meer informatie over het verifiëren van je e-mailadres.
  2. Schakel Steam Guard in in de instellingen van Steam.
    Als je bij de Steam-client bent ingelogd, kun je Steam Guard inschakelen door op 'Steam' in de linkerbovenhoek van de client te klikken. Ga daarna naar 'Instellingen' en klik op 'Steam Guard-accountbeveiliging beheren' onder het tabblad 'Account'.

Klaar! Nu Steam Guard is ingeschakeld, word je elke keer dat je bij Steam inlogt vanaf een apparaat dat niet wordt herkend gevraagd om de speciale toegangscode die naar je e-mailadres wordt gestuurd.

Hoe schakel ik Steam Guard in via mijn smartphone?

Als je Steam Guard-codes via je smartphone ontvangt, wordt de beste beveiliging voor je Steam-account geboden, omdat je elke inlogpoging met een fysiek apparaat dat jij zelf bezit machtigt. Hiervoor moet je de gratis mobiele Steam-app op je telefoon downloaden en installeren.

Is er een limiet aan het aantal apparaten dat gemachtigd kan zijn?

Nee, er is geen limiet. Steam Guard is erop gericht om te beschermen wat van jou is en niet om de toegang tot je zaken te beperken. Zoals altijd heb je toegang tot je Steam-account en -bibliotheek vanaf zo veel apparaten als je zelf wilt.

Hoe kan ik de machtiging van een apparaat intrekken?

Bij het intrekken van de machtiging van een apparaat, wordt dat apparaat de volgende keer dat je het gebruikt om in te loggen als een nieuw apparaat gezien en moet je een Steam Guard-code opgeven.

Als je per ongeluk het vakje 'Onthoud mij' aanvinkt wanneer je op een openbare computer inlogt of als je account gecomprommiteerd is, dan dien je de machtigingen van computers die je eerder met Steam Guard hebt beveiligd in te trekken. Je kunt dit doen vanaf Accountgegevens > Steam Guard beheren. Kies daar 'Machtiging van alle andere apparaten intrekken' onderaan de pagina. De machtigingen van alle computers of apparaten anders dan degene waar je de handeling vanaf uitvoert worden daarmee ingetrokken.

Hoe krijg ik een nieuwe Steam Guard-code?

Via e-mail - Sluit Steam af en log opnieuw in op je account. Dit genereert een nieuwe verificatiemail.

Via telefoon - De mobiele authenticator genereert elke 30 seconden een nieuwe code.

Zorg er altijd voor dat je de meest recente verzonden of gegenereerde code invoert. Oudere codes werken niet!

Ik ontvang geen e-mail voor Steam Guard…

Let op dat je de Postvak IN voor het e-mailadres bekijkt dat met je Steam-account geassocieerd is. Misschien heb je een ander e-mailadres gebruikt?

Controleer je spamfilters en spammap als je de e-mail niet lijkt te ontvangen.

Probeer 'support@steampowered.com' en 'noreply@steampowered.com' aan je contacten of vertrouwde afzenders in je e-mailclient toe te voegen en vraag daarna een nieuwe code aan.

Hoewel Steam direct een e-mail stuurt, kun je vertragingen met sommige e-mailaanbieders ondervinden, afhankelijk van hun serverbelasting en verwerkingstijden. Neem contact met ons op als je de verificatiemail na 3 uur nog niet hebt ontvangen.

Waarom word ik elke keer dat ik op hetzelfde apparaat inlog gevraagd om een 'nieuw apparaat' te machtigen?

Dit kan door de beveiligingsinstellingen van je browser worden veroorzaakt. Als de privacyinstellingen van je browser te hoog zijn ingesteld, kan je browser geen gegevens van (internet)cookies opslaan. Controleer je browserinstellingen om er zeker van te zijn dat cookies toegestaan zijn.

Als je programma's draait die internetgeschiedenis wissen, andere ongebruikte bestanden verwijderen, het aanmaken van cookies blokkeren of registervermeldingen opschonen, kan dat ook voor dit probleem zorgen. Door zulke programma's uit te schakelen, zal dit probleem niet meer optreden wanneer je bij Steam inlogt via je webbrowser.

Meer informatie...

Wat als ik niet meer kan inloggen wanneer Steam Guard is ingeschakeld?

Bezoek https://help.steampowered.com voor hulp bij het inloggen bij Steam.

Zal Steam Guard voorkomen dat ik kan inloggen op andere sites van derde partijen die inloggen via Steam?

Nee, Steam Guard beperkt de mogelijkheid om toegang tot je Steam-account te krijgen via sites van derde partijen waarbij je kunt inloggen met je Steam-accountgegevens niet.

Hoe worden door Steam Guard beveiligde Steam-accounts gestolen?

Steam Guard beschermt je Steam-account door toegang tot je geverifieerde e-mailaccount te vereisen. Deze tweede beveiligingslaag hangt af van de beveiliging van je e-mailaccount. Hieronder vind je vaak voorkomende methodes die worden gebruikt om accounts te stelen terwijl Steam Guard ingeschakeld is:

1. Via e-mail: Als je geverifieerde e-mailaccount gestolen wordt of gecompromitteerd raakt, kan een gebruiker je account zonder problemen binnenkomen als ze je accountnaam ook kennen. Het wachtwoord van je Steam-account hoef je daarbij niet te weten, aangezien je deze opnieuw in kunt stellen met toegang tot je e-mailaccount. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor zowel je e-mail- als Steam-account.
  2. Een Steam Guard-bestand verkrijgen: Steam zal je nooit om Steam Guard-bestanden vragen. Als je je .SSFN-bestand van Steam Guard uploadt of aan een gebruiker geeft, heeft deze toegang tot je account zonder toegang tot je e-mailaccount. Om dit bestand te kunnen gebruiken, moet hij de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Steam-account weten.
  3. Malware: Kapers kunnen malware gebruiken om toegang tot je computer te krijgen en op je account in te loggen met een apparaat dat al door jou gemachtigd is. Aangezien je Steam-account open kan staan of je je inloggegevens hebt opgeslagen, hoeft de kaper niets over je account te weten om toegang te krijgen. Het gebruik van goede antivirussoftware met realtimebescherming en het vermijden van onveilige websites en bestanden kan voorkomen dat malware je systeem binnendringt.

Waarom zegt Steam 'Steam Guard is niet ingeschakeld' terwijl de Steam Guard-knop ontbreekt?

Dit kan gebeuren nadat Steam Support je account heeft hersteld. Als de knop om de instellingen van Steam Guard in te schakelen of te wijzigen ontbreekt, moet je Steam opnieuw opstarten.

Het instellingenvenster van de Steam-client zal dan als volgt verschijnen:

Steam Guard niet ingeschakeld

Verwante artikels
Steam Guard Aanbevelingen voor accountbeveiliging
Steam Guard E-mailverificatie
Steam Guard Why do I have to enter a Steam Guard code every time I log in?
Steam Guard Mobiele Steam Guard-authenticator