Päävalikko

Steam-ohjelman vianratkaisu

Mitä minun tulisi tehdä jos Steam kaatuu, ei avaudu kunnolla tai sulkeutuu välittömästi avauduttuaan?

Johtuen moninaisista erityislaitteista ja ohjelmistoasetuksista, Steamin kaatuminen voi johtua monesta eri syystä. Tässä artikkelissa luetelluilla vianmääritysvinkeillä pyrimme varmistamaan, että Steam-asennuksesi ja laiteympäristösi toimivat hyvin ja Steam voi toimia, kuten se on suunniteltu toimimaan.

Tietokoneen kaatuminen ei aina ole kytköksissä käyttäjän asetuksiin. Steamin kehittäjien täytyy käsitellä kaatuiluja ohjelmistopäivitysten avulla. Me keräämme automaattisesti tietoja kaatumisista niiltä käyttäjiltä, joita tämä koskee. Näin voimme lisätä mahdollisimman nopeasti korjauksia Steamin päivityksiin.

Jos olet ollut yhteydessä Steamin tukeen, myös he saattavat kysyä sinulta lisätietoja, jotta he voivat testata ja rajata ongelman aiheuttajaa.

Voit aina ladata Steam-ohjelman viimeisimmän version suoraan Steamin sivuilta.

Perustason vianmääritys

Seuraavassa osuudessa varmistamme, että Steam-asennus on kunnossa. Tähän tarvitaan vain hyvin vähän teknistä tuntemusta.

Käynnistä tietokone uudelleen

Niin itsestäänselvältä kuin se kuulostaakin, aina on hyvä aloittaa käynnistämällä niin Steam kuin koko tietokone uudelleen.

Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen tyhjentää välimuistin ja vapauttaa monenlaisia toisten ohjelmien mahdollisesti varaamia resursseja takaisin käyttöjärjestelmän käyttöön.

Asenna Steam uudelleen

Voit ladata Steamin asennusohjelman täältä: (http://store.steampowered.com/about/). Asenna se samaan sijaintiin kuin nykyinen asennus.

Jos ongelma oli Steamissa tai sen aputiedostoissa, se korjaantuu tällä. Asentamalla vanhan asennuksen päälle pysyvät jo asennetut ohjelmistot ennallaan.

VAROITUS! Steamin asennuksen poistaminen millä tahansa muulla tavalla poistaa sekä asennetut ohjelmistot että niiden henkilökohtaiset tiedostot ja asetukset.

Vaativampi vianmääritys

Jos ongelma ei poistu edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen, on todennäköistä, että aiheuttaja on jokin Steamin ulkopuolinen asia.

Koska seuraavat vaiheet voivat vaatia erilaisilla kokoonpanoilla yksilöllisiä toimintatapoja, suosittelemme ottamaan yhteyttä paikalliseen IT-alan ammattilaiseen, joka kykenee auttamaan näiden toimenpiteiden suorittamisessa.

Poista ulkoiset laitteet

Jokin ulkoinen laite voi olla vastuussa Steamin toimimattomuudesta. Ulkoiset syöttölaitteet vaativat joskus ajureita, joiden toiminta estää Steamia toimimasta oikein. Suosittelemme irrottamaan kaikki ulkoiset syöttölaitteet, jotka eivät ole välttämättömiä koneen toiminnan kannalta, jotta voimme rajata pois niistä aiheutuvat mahdolliset ongelmat.

Uudelleenkäynnistä verkkolaitteet

Tämä vaihe sisältää kaikki modeemit ja reitittimet. Verkkolaitteet voivat joutua tilanteeseen, jossa niiden toiminta hidastuu merkittävästi tai ne menevät vikatilaan ollessaan käynnissä yhtäjaksoisesti pitkiä aikoja. Tämä voi aiheuttaa päivitys- ja sisäänkirjausvaiheessa ongelmia, kuten Steam ei käynnisty lainkaan tai ohjelma lakkaa toimimasta.

Päivitä käyttöjärjestelmä ja ajurit

Varmista, että käyttöjärjestelmäsi ja kaikkien laitteiden ajurit on päivitetty viimeisimpiin versioihinsa.

Windows: Käynnistä → etsi "päivitä" → suorita "Tarkista päivitykset"

Mac: ajureita ei voi päivittää erikseen. Vain koko käyttöjärjestelmä voidaan päivittää.

Virustorjuntaohjelman ilmoitukset

Virustorjuntaohjelmisto asentuu niin olennaiseksi osaksi käyttöjärjestelmää, että voi joissain tilanteissa aiheuttaa Steamille ongelmia kiintolevyjen tai verkon käytössä. Lisäksi joissain peleissä on käytössä kopiosuojausjärjestelmiä, joita jotkin virustorjuntaohjelmat voivat virheellisesti luulla haittaohjelmiksi ja aiheuttavat väärän hälytyksen.

Voi olla hyödyksi ottaa yhteyttä asiantuntijaan selvittääksesi, ettei käyttämäsi virustorjuntaohjelmisto häiritse Steamin toimintaa. Voit joutua poistamaan virustorjuntaohjelmiston väliaikaisesti pois käytöstä vianhakua suorittaessasi. Virustorjuntaohjelmiston asetuksiin voi olla tarpeen lisätä poikkeuksia Steamia varten.

Muut ohjelmat ja palvelut

Mikä tahansa ohjelmisto, mikä muokkaa tai tarkkailee järjestelmää, levyjä tai verkonkäyttöä voi aiheuttaa ongelmia Steamin käynnistämisessä. Nämä ohjelmat ja palvelut voivat olla käynnissä taustalla ja liittyvät yleensä esimerkiksi virustorjuntaohjelmistoihin, mainostenpoisto-ohjelmiin, palomuureihin, järjestelmän puhdistusohjelmiin, tallennus- tai seurantaohjelmiin, välityspalvelimiin, järjestelmän suorituskyvyn optimointiohjelmiin tai muihin näiden kaltaisiin ohjelmistoihin.

Voi olla hyödyksi ottaa yhteyttä asiantuntijaan selvittääksesi, etteivät mitkään käyttämäsi ohjelmistot häiritse Steamin toimintaa. Voit joutua poistamaan näitä ohjelmia väliaikaisesti pois käytöstä vianhakua suorittaessasi.

Palomuurin asetukset

Jotkin palomuurit voivat estää Steamin yhteyden internetissä oleviin palvelimiin. Voi olla hyödyksi ottaa yhteyttä asiantuntijaan selvittääksesi, ettei käyttämäsi palomuuri häiritse Steamin toimintaa. Voit joutua poistamaan palomuurin väliaikaisesti pois käytöstä vianhakua suorittaessasi. Palomuurin asetuksiin voi olla tarpeen lisätä poikkeuksia Steamia varten, jos ongelma johtuu palomuurista.

Poista ylikellotukset käytöstä

Jotkut käyttäjät ylikellottavat laitteistojaan saadakseen enemmän suorituskykyä ja voivat joutua käyttämään järjestelmäänsä valmistajan suosittelemien rajojen ulkopuolella. Tästä voi aiheutua muisti- tai tiedostovirheitä ja siksi ylikellotukset tulisi poistaa käytöstä. Yleensä tämä tapahtuu BIOSin kautta.

Kokeile online-yhteyden toimivuutta

Jotkut internetyhteyden palveluntarjoajat käyttävät tiedostojen pakkausta tai muuta menetelmää säästääkseen yhteyden kaistaleveyttä. (Tämä koskee enemmän matkapuhelinverkossa tapahtuvaa liikennettä.) Tämä voi aiheuttaa ongelmia Steamin kanssa. Jos mahdollista, kokeile kokonaan toista internetyhteyttä, mielellään jopa eri palveluntarjoajalta, vian selvittämiseksi.

Tarkista kiintolevysi virheiden varalta

Mihin tahansa tiedontallennusvälineeseen voi tulla tiedostovirheitä. Riski suurenee, mitä vanhempi tai mitä suuremmalla käytöllä kyseinen laitteisto on. Voi olla hyödyksi ottaa yhteyttä asiantuntijaan selvittääksesi hajoamassa olevan kiintolevyn mahdollisuus.

Windows: Tietokone → klikkaa hiiren oikealla painikkeella Asema → Asetukset → Työkalut → Virheen tarkistus

Mac OSX: Levytyökalu → valitse käynnistyslevy taltioluettelosta → avaa Korjaus-välilehti (Vanhemmissa OSX-versioissa valitse Tarkista levyn oikeudet)

Tarkista RAM-muistin kunto

Muistiongelmat voivat aiheuttaa ongelmia niin Steamin asennusvaiheessa kuin pelattaessakin. Voi olla hyödyksi ottaa yhteyttä asiantuntijaan selvittääksesi mahdollisia ongelmia järjestelmämuistin kanssa.

Windows : Käynnistä -> etsi "mdsched" ja suorita Windows memory Diagnostic-ohjelma

Ongelma Steamin kanssa?

Haluan apua ongelmaani
Liittyviä artikkeleita
Steam-ohjelman vianratkaisu Steamin toimintaa mahdollisesti häiritsevät ohjelmat
Steam-ohjelman vianratkaisu Vakoilu-, haitta-, mainosohjelma tai virus häiritsee Steamin toimintaa