Päävalikko

Mikä on vaihtotarjous?

Vaihtotarjous on ennalta määritelty kaverille lähetettävä vaihto. Tarjoukseen voit valita tavaraluettelostasi esineitä, joista tahdot luopua sekä listata esineitä, jotka tahdot kaveriltasi vaihdossa. Valinnan jälkeen voit lähettää vaihtotarjouksen. Kaverisi voi sitten joko hyväksyä tai hylätä tarjouksen, tai tehdä vastatarjouksen. Toisin kuin normaalissa vaihdossa molempien osanottajien ei tarvitse olla paikalla samanaikaisesti. Tämän lisäksi vaihtotarjouksia voi lähettää ja ottaa vastaan nettiselaimen kautta.

Miten lähetän vaihtotarjouksen?

Voit luoda ja lähettää vaihtotarjouksen kahdesta eri paikasta: tavaraluettelostasi löytyvästä vaihtotarjoukset-sivulta tai kaverisi profiilisivulta.

Lähetä tarjous omalta vaihtotarjoussivultasi:

1. Avaa Steam ja kirjaudu sisään tilillesi (joko ohjelman tai nettisivun kautta)
  2. Vie hiiren kursori julkisen nimesi ylle ruudun ylälaidassa
  3. Klikkaa Tavaraluettelo
  4. Klikkaa Vaihtotarjoukset
  5. Klikkaa Uusi vaihtotarjous
  6. Valitse kaveri, jolle tahdot lähettää vaihtotarjouksen
  7. Klikkaa ja vedä vaihtoon haluamasi esineet sekä sinun että kaverisi tavaraluettelosta vaihtoikkunoihin
  8. Klikkaa vahvistusruutua vahvistaaksesi vaihdon sisällön
  9. Klikkaa Tee tarjous.

Lähetä tarjous kaverisi profiilisivulta näin:

1. Avaa Steam ja kirjaudu sisään tilillesi (joko ohjelman tai nettisivun kautta)
  2. Vie hiiren kursori julkisen nimesi ylle ruudun ylälaidassa
  3. Klikkaa Kaverit
  4. Klikkaa sen kaverin nimeä, jolle tahdot lähettää vaihtotarjouksen
  5. Klikkaa Lisää
  6. Klikkaa Tarjoa vaihtoa
  7. Klikkaa ja vedä vaihtoon haluamasi esineet sekä sinun että kaverisi tavaraluettelosta vaihtoikkunoihin
  8. Klikkaa vahvistusruutua vahvistaaksesi vaihdon sisällön
  9. Klikkaa Tee tarjous.

Tämän jälkeen sinun tulee vielä vahvistaa vaihtotarjous. Jos käytät Steam-mobiilisovelluksen kautta käytettävää mobiilivarmennetta tilisi suojana, voit vahvistaa tarjouksen sovelluksen kautta. Muissa tapauksissa saat sähköpostitse pyynnön vaihdon vahvistamiseen.

Vahvistettuasi vaihdon joko mobiilisovelluksen tai sähköpostin kautta lähetetään tarjous eteenpäin kaverillesi.

En tahdo vahvistaa vaihtotarjouksiani sähköpostitse. Voinko olla osallistumatta vahvistuksiin?

Kaikki vaihtotarjoukset tulee vahvistaa, jotta varmasti olet se henkilö, joka tekee nämä vaihdot. Vaihtotarjousten vahvistusta ei voi ohittaa.

Kenelle voin lähettää vaihtotarjouksen?

Voit lähettää vaihtotarjouksia kenelle tahansa kaverillesi, jonka tavaraluettelo on katseltavissasi tai joka on lähettänyt sinulle suoran vaihtolinkin. Löydät oman muille lähetettävän vaihtolinkin Kuka voi lähettää minulle vaihtotarjouksia? sivun alaosasta.

Mitä voin tarjota?

Mitä tahansa vaihdettavissa olevia tavaraluettelosi esineitä.

Huomaathan, että Steam-lompakkovarat eivät ole vaihdettavissa normaalin vaihdon saati vaihtotarjousten kautta. Jos joku lähettää sinulle vaihtotarjouksen, jossa he väittävät tarjoavansa sinulle lompakkovaroja, on tämä mitä luultavimmin huijausyritys. Voit ilmoittaa huijareista käyttämällä "Ilmoita rikkomuksesta" -linkkiä huijausepäillyn profiilissa.

Mistä näen vaihtotarjoukset?

Kun otat vaihtotarjouksen vastaan, Steamin oikeassa yläkulmassa näkyvä kirjekuorikuvake muuttuu vihreäksi. Näet tarjouksen klikkaamalla kirjekuorta ja valitsemalla “odottava vaihtopyyntö”. Voit myös tarkastella odottavia vaihtotarjouksia sekä aiempia vaihtotarjouksiasi tavaraluettelosi vaihtotarjoukset-sivulta.

Poistetaanko vaihtotarjoukseen asetetut esineet väliaikaisesti tavaraluettelostani samalla tavalla kuin myydessäni esineitä kauppapaikalla?

Ei. Vaihtotarjouksessa olevat esineet pysyvät tavaraluettelossasi kunnes vaihto hyväksytään.

Voinko lähettää samoja esineitä useammassa kuin yhdessä vaihtotarjouksessa?

Kyllä. Voit lähettää useamman kuin yhden vaihdon, joka sisältää samoja esineitä. Kun vaihto hyväksytään, kaikkien muiden saman esineen sisältävien odottavien vaihtojen tila otetaan pois käytöstä, ja vaihto siirtyy Vaihtotapahtumiisi.

Mitä tapahtuu vaihdolle, jos esine ei ole enää saatavilla?

Jos vaihtotarjouksessa on pois vaihdettu esine tai esine on jo myyty kauppapaikan kautta, otetaan vaihto pois käytöstä eikä sitä voi enää ottaa vastaan. Kyseinen vaihtotarjous lähetetään menneisiin vaihtotapahtumiisi.

Miten muutan tarjousta tai lähetän vastatarjouksen?

1. Siirry tavaraluetteloosi ja valitse sieltä vaihtotarjoukset
  2. Valitse Saapuneet tarjoukset
  3. Valitse Vastaa tarjoukseen
  4. Valitse Muuta tarjousta
  5. Lisää tai poista esineitä jomman kumman tai molempien tavaraluettelosta
  6. Valitse Vahvista vaihdon sisältö
  7. Valitse Lähetä vastatarjous.

Vastatarjous lähetetään uutena vaihtotarjouksena.

Miten peruutan lähettämäni vaihtotarjouksen?

1. Siirry tavaraluetteloosi ja valitse vaihtotarjoukset
  2. Valitse joko Saapuneet tarjoukset tai Lähetetyt tarjoukset ja hae se vaihto, jonka tahdot peruuttaa
  3. Valitse kyseisen vaihdon oikeasta alareunasta Peruuta vaihtotarjous.

Voit peruuttaa vahvistusta odottavan vaihtotarjouksen Lähetettyjen tarjousten kautta. Se löytyy Vaihtotarjoukset-sivultasi.

Entä jos en ole tyytyväinen tekemääni vaihtoon?

Kaikki vaihdot ovat lopullisia. Käytä vahvistusvaiheita tarkistaaksesi vaihtosi ja varmista ennen sen vahvistusta, että olet tyytyväinen siinä vaihdettaviin esineisiin.

Kuinka kauan ovat vaihtotarjoukset voimassa?

Vaihtotarjoukset vanhenevat automaattisesti kahdessa viikossa. Näet jokaisen vaihtoa odottavan tarjouksen alalaidassa tarjouksen päättymispäivän.

Mistä näen vaihtohistoriani?

Voit tarkistaa menneet vaihtotapahtumasi Vaihtotarjoukset-sivultasi tai sitten tavaraluettelosi pudotusvalikosta valitsemalla “Lisää”.

Ongelma Steamin kanssa?

Haluan apua ongelmaani