Hoofdmenu

Integriteit van spelbestanden controleren

Ik zie paarse damborden, modellen van wapens of delen van de wereld ontbreken of het spel crasht tijdens het spelen. Hoe kan ik verifiëren dat mijn spelbestanden correct zijn geïnstalleerd?

Als je problemen hebt met missende modellen, video-artefacten (paars-zwarte schaakborden) of onverwachte crashes, volg dan de onderstaande stappen om de spelcache op integriteit te controleren om corrupte Steam-bestanden te vinden en te vervangen.

Waarschuwing:

Gebruik deze functie niet als je andere intensieve taken uitvoert op je computer, zoals het defragmenteren van je harde schijf of scannen op virussen.

Gebruik deze functie niet voor meerdere spellen tegelijkertijd.

Integriteit van spelcache controleren

1. Start Steam op
  2. Rechtsklik in de Spellenlijst op het spel en selecteer Eigenschappen uit het menu.
  3. Ga naar het tabblad Lokale bestanden en klik op de knop Integriteit van spelcache controleren...
  4. Steam controleert nu de spelbestanden - dit kan enkele minuten duren.
  5. Als het proces klaar is sluit het venster automatisch.

Spelbestanden opnieuw uitpakken bij Valve-spellen

Belangrijk:

Dit gedeelte geldt alleen voor spellen die in een specifieke gebruikersmap worden opgeslagen, zoals de Half-Life-serie, Orange Box en Counter-Strike.

Als je de integriteit van je spelcache hebt gecontroleerd, kan je ook controleren of je uitgepakte spelbestanden correct zijn door naar je Steam-gebruikersmap te gaan: ..\Steam\steamapps\[GEBRUIKERSNAAM]\ en daar de naam van de spelmap te wijzigen of de spelmap te verwijderen.

Opmerking: Als je een singeplayer-spel speelt en je savegames wilt bewaren, wijzig dan de naam van de spelmap.

De volgende keer dat je het spel uitvoert zal het de bestanden opnieuw uitpakken uit je spelcachebestanden. Als je je savegames wilt herstellen, kopieer je de SAVE-map van je oude spelmap naar je nieuwe.