Főmenü

Fontos:

A Steam Támogatás nem tud cserére vagy a Steam Közösségi Piac használatára vonatkozó korlátozást módosítani, függetlenül fiókod korlátozottá válásának körülményeitől.

Korlátozási fajták:

Csere- és piaci várakoztatás

A tételvisszatartás nem gátolja a fiókod a cserélésben vagy a Közösségi Piac használatában, de késlelteti a tárgyak más fiókokra történő áthelyezését, ha nem tudod Steam Guard mobilhitelesítővel védeni a fiókodat.

A csere- és piaci várakoztatások védik a tárgyakat, ha egy felhasználó fiókjának biztonsága megsérül. Még ha egy fiókeltérítőnek sikerül is hozzáférnie fiókodhoz, meggátolhatod őt tárgyaid ellopásában a várakoztatásban levő tranzakciók törlésével.

Egy elfogadott csere közelmúltbeli visszavonása

Ha bármelyik cserevárakoztatás alatt álló elfogadott cseréd visszavonása mellett döntesz, fiókod a védelmed érdekében 7 napra el leszel tiltva a cserétől.

Korlátozott felhasználói fiók

A korlátozott felhasználók a Steam több funkciójához nem férhetnek hozzá. Azért döntöttünk bizonyos funkciók korlátozása mellett, hogy védjük felhasználóinkat azoktól, akik spammelés és adathalászat céljával visszaélnek a Steammel.

Nézd meg a Korlátozott felhasználói fiók cikket, ha többet akarsz megtudni.

Újonnan engedélyezett eszköz

Ha olyan eszközről jelentkezel be a Steambe, ami korábban nem volt Steam Guarddal engedélyezve (e-mailben megerősített bejelentkezés), arról az eszközről hét napig nem fogsz tudni cserélni és a Közösségi Piacot használni. Az összes többi eszköz, mely már legalább hét napja hitelesítve van, továbbra is tud cserélni és használni a Közösségi Piacot.

Webböngésződ sütijeinek törlése, új webböngésző használata, a Steam újratelepítése vagy a merevlemez formázása újnak fogja láttatni azt az eszközt a Steamnek, és életbe lépteti ezt a korlátozást.

Kivételek: Ha legalább 7 napja Steam Guard mobilhitelesítő van a fiókodon, új eszközök / számítógépek használatáért nem lesz csere- vagy piaci korlátozás. Ez azért van, mert a cseréket és piaci ajánlatokat a mobilalkalmazásból fogod megerősíteni.

Nincs bekapcsolva a Steam Guard

A Steam Guardnak (e-mailes vagy mobilhitelesítős módon) 15 napja bekapcsolva kell lennie, hogy segítsen védeni tárgyaidat és Steam Pénztárcád tartalmát valakitől, aki esetleg jogtalanul fért hozzá jelszavadhoz. Ha a Steam Guard nem volt bekapcsolva 15 napig, nem fogsz tudni cserélni vagy a Közösségi Piacot használni. Az olyan fiókok, melyeken ki van kapcsolva a Steam Guard, nem tudnak cserélni és a Közösségi Piacot használni.

A Steam Guard csak nemrég lett bekapcsolva

Ha nemrég kapcsoltad be a Steam Guardot a fiókodon e-mailen keresztül, a Steam Guard bekapcsolásának idejétől számított 15 napig nem fogod tudni használni a Közösségi Piacot. A Steam Guard eltávolítása, vagy kikapcsolása majd visszakapcsolása szintén életbe lépteti ezt a korlátozást.

Közelmúltbeli jelszó-visszaállítás

Ha elfelejted a jelszavad és vissza kell állítanod (megjegyzés: ez más, mint a jelszómódosítás), 5 napig el leszel tiltva a cserétől és a Közösségi Piac használatától. Ha fiókodon több mint két hónapig semmilyen aktivitás nem volt, 30 napig leszel eltiltva a cserétől. Ezt azért tesszük, hogy megvédjük az olyan felhasználókat, akik elvesztik hozzáférésüket e-mail-fiókjukhoz.

Jelszavadat a Steam kliens Beállítások menüjében módosíthatod. Ez a korlátozás csak a jelszó-visszaállításokra vonatkozik, pl. a https://help.steampowered.com oldalon keresztül vagy a Steam Támogatás által végrehajtva.

Hozzáadott mobilhitelesítő

A Steam Guard mobilhitelesítő további védelmet biztosít a fiókodnak. A hitelesítő hozzáadása nem távolítja el azonnal az érvényben levő korlátozásokat. A hitelesítő hozzáadása utáni első 7 napban létrehozott cserék továbbra is várakoztatva lesznek legfeljebb 15 napig. Ez biztosítja tárgyaid védelmét, és időt ad fiókod visszaszerzésére, ha rossz szándékú személy hitelesítőt adna ahhoz.

Ha a fiókodat már védte a Steam Guard e-mailen keresztül, nem lesznek új, a csere vagy a Közösségi Piac használatát érintő korlátozások. Ha a fiókod nem volt Steam Guarddal védve e-mailen, vagy mobilalkalmazáson keresztül, 15 napig nem fogod tudni használni a cserét és a Közösségi Piacot, mert a Steam Guard nemrég lett bekapcsolva.

Eltávolított mobilhitelesítő

A Steam Guard mobilhitelesítő eltávolítása csökkenti a fiókod védelmét. Tárgyaid védelme érdekében 15 napig nem fogsz tudni cserélni, vagy használni a Közösségi Piacot. Abban az esetben, ha fiókod veszélybe került, ez a türelmi idő elég időt ad fiókod visszaszerzéséhez és a védelem helyreállításához tárgyaid elvesztése nélkül.

Újonnan hozzáadott fizetési mód

A megbízható fizetési móddal vásárolt játékok és tárgyak esetlegesen türelmi idővel rendelkezhetnek a csere és a Közösségi Piaci használat tekintetében. Ez a türelmi idő a játéktól függ, és különböző lehet. Az olyan fizetési eszközök, melyek hitelesítésre kerültek a Steam kártyabirtokos-hitelesítő eszközével, megbízhatónak minősülnek. Hitelesítsd itt bankkártyádat, hogy hozzáférj a Közösségi Piachoz. A hitelesítési összegek olyan pénznemben kerülnek elküldésre bankodnak, amilyen a Steam Áruházadban látható. Ha bankod átváltja az összeget a helyi pénznemedre, vedd fel velük a kapcsolatot az átváltás előtti összegekért.

A nem hitelesített fizetési módok háromnapos türelmi időt aktiválnak, mielőtt vásárolhatnál a Közösségi Piacon.

Nincs 7 napnál régebbi vásárlás

Fiókodon kell lennie egy hét napnál régebbi, de egy évnél nem régebbi sikeres vásárlásnak ahhoz, hogy hozzáférhess a Közösségi Piachoz. Pénztárca-összeg, játékok, DLC-k és szoftverek vásárlása kielégíti ezt a követelményt. Steam Pénztárcakód vagy Ajándékkártya aktiválása fiókodon összeg Steam Pénztárcádhoz adásához szintén kielégíti ezt a követelményt. Dobozos CS-kulcs aktiválása és ajándékvásárlás nem elégíti ki ezt a követelményt.

Fiókod bármely visszaterhelt vásárlása visszaállítja ezt a korlátozást. Csak a legutóbbi visszaterhelés utáni vásárlások lesznek figyelembe véve e korlátozás szempontjából.

Fennálló csere- vagy közösségi eltiltás

Az is lehet, hogy azért nem tudsz cserélni vagy a piacot használni, mert fiókodat a Steam Támogatás eltiltotta a cserétől. A szabályszegés súlyosságától függően kaphatsz átmeneti, vagy végleges csere-eltiltást.

VAC-kitiltás

Ha VAC-kitiltás, eltiltás vagy őrség-kitiltás kerül a fiókodra, a továbbiakban nem fogsz tudni hozzáférni a CS:GO Áruházhoz, sem CS:GO tárgyakat cserélni, és tárgyak sem fognak többé esni.

A Steam Támogatás nem tud VAC-kitiltást eltávolítani.

Nézd meg a VAC GYIK-et és a VAC-kitiltást kaptam cikket, hogy többet tudj meg a VAC-kitiltásokról.

E-mail változtatás

Fiókod e-mail-címének megváltoztatása öt napig korlátozni fogja a cserét.

Egyebek

  • A játékban vagy a Közösségi Piacon vásárolt tárgyak nem lesznek cserélhetők vagy értékesíthetők a Raktáradban a tárgyon jelzett dátumig.
  • Dota 2 - Az időalapú tárgydobások nem cserélhetők vagy értékesíthetők.

 

Kapcsolódó cikkek
Csere- és piaci korlátozások Steam Csere
Csere- és piaci korlátozások Közösségi Piac GYIK