Huvudmeny

Bytes- och marknadsrestriktioner

Det finns flera anledningar till varför du kanske inte kan utföra ett byte eller använda Marknaden. Orsaken visas oftast när du försöker inleda ett byte eller utföra en handling på Marknaden.

Vänligen notera att Steam Support inte kan ta bort dessa restriktioner från ett konto.

Viktigt:

Steam Support kan inte modifiera restriktioner gällande byteshandel eller Gemenskapsmarknaden, oavsett omständigheterna som gjorde att ditt konto begränsades.

Typer av restriktioner

Reservering av föremål

Reservering av föremål förhindrar inte ditt konto från att genomföra byten eller använda Gemenskapsmarknaden, men kommer fördröja föremål som överförs till andra konton om du inte kan skydda ditt konto med en Steam Guard Mobile Authenticator.

Reservering skyddar föremål ifall en användares konto skulle kapas. Även om en kapare lyckas få tillgång till ditt konto, kan du förhindra att de stjäl dina föremål genom att avbryta väntande transaktioner.

Nyligen avbrutit ett godkänt byte

Om du väljer att avbryta en av dina godkända byten som är under reservation, kommer ditt konto för säkerhets skull att begränsas från byteshandel i 7 dagar.

Begränsade användarkonton

Begränsade användare hindras från att använda flera funktioner på Steam. Vi har valt att begränsa tillgången till dessa funktioner som ett sätt att skydda våra användare från de som missbrukar Steam i syfte att t.ex. spamma eller för nätfiske.

Läs artikeln om Begränsade användarkonton för mer information.

Nyligen auktoriserad enhet

Om du loggar in på Steam med en enhet som inte haft Steam Guard aktiverat i 7 dagar, så kommer du inte kunna byta eller använda Gemenskapsmarknaden på enheten på 7 dagar. Andra enheter som redan auktoriserats i sju dagar kan fortfarande byta och använda Gemenskapsmarknaden.

Åtgärder som t.ex. att rensa din webbläsares cookies, använda en ny webbläsare, ominstallera Steam, och omformatera din dator kommer utlösa denna restriktion.

Undantag: Om du har haft Steam Guard Mobile Authenticator på ditt konto i åtminstone 7 dagar, så kommer det inte uppstå några restriktioner för byteshandel eller Gemenskapsmarknaden när du använder nya enheter/datorer. Detta beror på att du kan bekräfta byten och marknadsannonser från mobilappen.

Steam Guard ej aktiverad

Vi kräver att Steam Guard är aktiverad i 15 dagar för att hjälpa dig skydda dina föremål och plånbokspengar på Steam från att missbrukas av någon som kan ha kommit över ditt lösenord. Om du inte har haft Steam Guard aktiverad i 15 dagar, kommer du inte kunna byta eller använda Gemenskapsmarknaden. Konton som för närvarande har Steam Guard inaktiverad kommer inte att kunna byta eller använda Gemenskapsmarknaden.

Steam Guard nyligen aktiverad

Om du nyligen har aktiverat Steam Guard på ditt konto, kommer du inte kunna använda Gemenskapsmarknaden på 15 dagar fr.o.m. tillfället då Steam Guard aktiverades. Att avauktorisera Steam Guard, eller inaktivera och sedan aktivera Steam Guard kommer också att utlösa denna restriktion.

Nyligen återställt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord och måste återställa den (OBS: Detta är inte samma sak som lösenordsändringar), kommer du att begränsas från byteshandel och Gemenskapsmarknaden i 5 dagar. Om ditt konto inte har haft någon aktivitet i mer än 2 månader, kommer dessa restriktioner att att gälla i 30 dagar. Vi gör detta för att skydda användare som har förlorat tillgången till sina e-postkonton.

Du kan ändra ditt lösenord från inställningspanelen i Steam-klienten. Denna restriktion gäller endast lösenordsåterställningar som exempelvis görs via https://help.steampowered.com eller av Steam Support.

Mobile Authenticator tillagd

En Steam Guard Mobile Authenticator ger ytterligare säkerhet för ditt konto. Byten som skapas inom de första 7 dagarna från att ha lagt till autentiseraren kommer att reserveras i 15 dagar. Detta skyddar dina föremål och ger dig tid att återställa ditt konto ifall en bedragare skulle lägga till en autentiserare på ditt konto.

Om ditt konto redan skyddades av Steam Guard via e-post, kommer du inte få nya restriktioner för byteshandel eller Gemenskapsmarknaden. Om ditt konto inte skyddades av Steam Guard via e-post eller mobilappen, kommer du begränsas från byteshandel och Gemenskapsmarknaden i 15 dagar eftersom Steam Guard nyligen aktiverades.

Mobile Authenticator borttagen

Att ta bort en Steam Guard Mobile Authenticator minskar din kontosäkerhet. För att hjälpa till att skydda dina föremål kommer du inte kunna byta eller använda Gemenskapsmarknaden i 15 dagar. Ifall ditt konto kapades ger detta dig tid att återställa ditt konto och återupprätta säkerheten utan att förlora dina föremål.

Nyligen tillagda betalningsmetoder

Artiklar som köpts med betrodda betalningsmetoder kan ha en väntetid innan de kan bytas eller användas i Gemenskapsmarknaden. Denna väntetid varierar och baseras även på spel. En betalningsmetod som har verifierats med Steams verifieringsverktyg för kortägarskap räknas som betrodd. Verifiera ditt kreditkort här och få tillgång till Gemenskapsmarknaden. Verifieringssummorna skickas till din bank i valutan som syns i Steam-butiken. Om din bank konverterar kostnaderna till din lokala valuta, vänligen kontakta dem för de förkonverterade summorna.

Overifierade betalningsmetoder måste vänta 3 dagar innan de kan användas för att köpa artiklar på Gemenskapsmarknaden.

Inget köp äldre än 7 dagar

För att kunna komma åt Gemenskapsmarknaden måste ditt konto ha ett lyckat köp som är äldre än 7 dagar men inte äldre än ett år. Köp av plånbokspengar, spel, DLC och mjukvara tillgodoser detta krav. Aktivering av CD-nycklar från återförsäljare och gåvoköp tillgodoser inte detta krav.

Ett köp som återbetalas på ditt konto kommer att återställa denna restriktion. Endast köp efter den senaste återbetalningen kommer att övervägas för denna restriktions ändamål.

Nuvarande bytes- eller gemenskapsavstängning

Om du inte kan byta eller använda Gemenskapsmarknaden så kan det även bero på att ditt konto har fått en bytesavstängning från Steam Support. Beroende på allvarligheten i överträdelsen kan du ha fått en temporär eller permanent bytesavstängning.

VAC-avstängning

Om en VAC-avstängning, väntetid eller Overwatch-avstängning har registrerats på ditt konto, kommer du inte längre ha tillgång till CS:GO-butiken, eller kunna byta med CS:GO-föremål, och inte kunna hitta föremål i spelet.

Steam Support kan inte ta bort en VAC-avstängning.

Läs vanliga frågor om VAC och artikeln Jag har blivit avstängd för mer information om VAC-avstängningar.

Ändring av e-postadress

Ändring av kontots e-postadress kommer förhindra byteshandel i 5 dagar.

Övriga

• Artiklar som köpts i spel eller på Gemenskapsmarknaden kommer inte att kunna bytas eller säljas förrän efter det datum som anges på artikeln i ditt förråd.
  • Dota 2 - Tidsrelaterade, hittade föremål kan inte bytas eller säljas.

Problem med Steam?

Kontakta Steam Support