Hoofdmenu

Belangrijk:

Steam Support kan ruil- of communitymarktbeperkingen niet aanpassen, ongeacht de omstandigheden waaronder je account is beperkt. 

Soorten beperkingen

Ruil- of marktblokkering

Wanneer een voorwerp wordt vastgehouden, betekent dit niet dat je niet met je account kunt ruilen of van de communitymarkt gebruik kunt maken. Als je je account niet met een mobiele Steam Guard-authenticator kunt beschermen, zorgt het er wel voor dat voorwerpen vertraagd naar andere accounts worden overgedragen.

Ruil- en marktblokkeringen beschermen voorwerpen als het account van een gebruiker gecompromitteerd raakt. Zelfs als het een kaper lukt toegang tot je account te krijgen, kun je voorkomen dat deze je voorwerpen steelt door vastgehouden transacties te annuleren.

Recente annulering van een geaccepteerde ruil

Als je ervoor kiest om een geaccepteerde ruil die wordt vastgehouden te annuleren, dan zal het ruilen met je account voor je eigen bescherming 7 dagen worden beperkt.

Beperkte gebruikersaccounts

Beperkte gebruikers kunnen een aantal functies op Steam niet gebruiken. We hebben ervoor gekozen om de toegang tot bepaalde functies te beperken om onze gebruikers te beschermen tegen mensen die Steam misbruiken voor spammen en phishing.

Raadpleeg het artikel Beperkte gebruikersaccounts voor meer informatie.

Onlangs apparaat gemachtigd

Als je op Steam inlogt vanaf een apparaat dat niet eerder door Steam Guard is gemachtigd (inloggen bevestigd via e-mail), dan kun je 7 dagen niet vanaf dat apparaat ruilen of van de communitymarkt gebruikmaken. Alle apparaten die al ten minste 7 dagen gemachtigd zijn kunnen nog steeds ruilen of van de communitymarkt gebruikmaken.

Handelingen zoals het verwijderen van je browsercookies, gebruiken van een nieuwe internetbrowser, opnieuw installeren van Steam en opnieuw formatteren van je computer zorgen ervoor dat je apparaat nieuw lijkt voor Steam, waardoor deze beperking wordt geactiveerd.

Uitzonderingen: Als je ten minste 7 dagen een mobiele Steam Guard-authenticator op je account hebt gehad, zullen er geen ruil- of marktbeperkingen zijn bij het gebruiken van nieuwe apparaten/computers. In plaats daarvan zul je ruilen en marktvermeldingen bevestigen vanuit de mobiele app.

Steam Guard niet ingeschakeld

We vereisen dat Steam Guard (via e-mail of mobiele authenticator) 15 dagen ingeschakeld is om je voorwerpen en Steam-portemonneesaldo te beschermen tegen misbruik door iemand die je wachtwoord illegaal heeft bemachtigd. Als je Steam Guard nog niet 15 dagen ingeschakeld hebt gehad, kun je niet ruilen of van de communitymarkt gebruikmaken. Accounts die Steam Guard momenteel hebben uitgeschakeld kunnen niet ruilen of van de communitymarkt gebruikmaken.

Steam Guard slechts onlangs ingeschakeld

Als je Steam Guard onlangs via e-mail op je account hebt ingeschakeld, kun je de communitymarkt 15 dagen nadat Steam Guard is ingeschakeld niet gebruiken. Als je Steam Guard verwijdert of uit- en inschakelt zal deze beperking ook worden geactiveerd.

Recente wachtwoordreset

Als je je wachtwoord vergeet en hem opnieuw moet instellen (let op: dit is anders dan het wijzigen van je wachtwoord), dan kun je 5 dagen niet ruilen of van de communitymarkt gebruikmaken. Als je account meer dan 2 maanden geen activiteit heeft vertoond, dan zullen deze beperkingen 30 dagen gelden. We doen dit om gebruikers die de toegang tot hun e-mailaccount hebben verloren te beschermen.

Je kunt je wachtwoord wijzigen vanuit de instellingen in de Steam-client. Deze beperking geldt alleen bij wachtwoordresets, zoals via https://help.steampowered.com of door Steam Support.

Mobiele authenticator toegevoegd

Een mobiele Steam Guard-authenticator biedt aanvullende bescherming voor je account. Als je een authenticator toevoegt, worden bestaande beperkingen niet direct verwijderd. Ruilen die in de eerste 7 dagen na het toevoegen van de authenticator zijn toegevoegd, hebben nog steeds een ruilblokkering van 15 dagen. Dit zorgt ervoor dat je voorwerpen nog beschermd worden en geeft je de tijd om je account te herstellen in het geval dat een kwaadaardige gebruiker een authenticator aan je account toevoegt.

Als je account al via e-mail door Steam Guard werd beschermd, worden er geen nieuwe beperkingen opgelegd voor ruilen of het gebruik van de communitymarkt. Als je account niet via e-mail of de mobiele app door Steam Guard werd beschermd, kun je 15 dagen niet ruilen of van de communitymarkt gebruikmaken omdat Steam Guard dan onlangs is ingeschakeld.

Mobiele authenticator verwijderd

De verwijdering van een mobiele Steam Guard-authenticator vermindert je accountbeveiliging. Om je voorwerpen te beschermen kun je 15 dagen niet ruilen of van de communitymarkt gebruiken. In het geval dat je account gecompromitteerd is, geeft deze afkoeltijd je tijd om je account en beveiliging te herstellen zonder dat je je voorwerpen verliest.

Onlangs betaalmethode toegevoegd

Voorwerpen die met vertrouwde betaalmethoden worden gekocht, kunnen een afkoeltijd hebben voordat ze kunnen worden geruild of op de communitymarkt kunnen worden gebruikt. Deze afkoelperiode varieert en verschilt per spel. Een betaalmethode die met de verificatietool voor kaarteigendom is geverifieerd wordt als vertrouwd beschouwd. Verifieer je creditcard hier en krijg toegang tot de communitymarkt. Verificatiebedragen worden naar de bank verstuurd in de valuta die in je Steam-winkel verschijnt. Neem contact op met je bank voor de oorspronkelijke bedragen als deze de afschrijvingen in je lokale valuta omzet.

Bij niet-geverifieerde betaalmethoden wordt een wachtperiode van 3 dagen toegepast voordat aankopen op de communitymarkt kunnen worden gedaan.

Geen aankoop ouder dan 7 dagen

Je account dient een succesvolle aankoop te hebben die ouder is dan 7 dagen, maar niet ouder dan een jaar, om toegang tot de communitymarkt te krijgen. De aankoop van portemonneesaldo, spellen, DLC's en software voldoet aan deze vereiste. De activatie van een Steam-portemonneecode of -cadeaukaart op je account om saldo aan je Steam-portemonnee toe te voegen voldoet tevens aan deze vereiste. De activatie van cd-codes en geschenkaankopen voldoet echter niet aan deze vereiste.

Een aankoop die naar je rekening wordt teruggeboekt herstelt de beperking. Enkel aankopen na de meest recente terugboeking zullen voor deze beperking worden overwogen.

Huidige ruil- of communityverbanning

Je kunt mogelijk ook niet ruilen of van de markt gebruikmaken als je account door Steam Support is verbannen om te ruilen. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kun je een tijdelijke of permanente ruilverbanning ontvangen.

VAC-verbanning

Als een VAC-verbanning, afkoelperiode of Overwatch-verbanning op je account wordt geregistreerd, heb je geen toegang meer tot de CS:GO-winkel, kun je CS:GO-voorwerpen niet meer ruilen en kom je niet meer in aanmerking voor voorwerpvondsten.

Steam Support kan een VAC-verbanning niet verwijderen.

Raadpleeg de veelgestelde vragen over VAC en het artikel Ik ben verbannen voor meer informatie over VAC-verbanningen.

E-mailwijziging

Als je het e-mailadres van je account wijzigt, beperkt dit het ruilen voor 5 dagen.

Overig

  • Voorwerpen die in een spel of op de communitymarkt worden gekocht zijn niet ruilbaar of verhandelbaar tot na de datum die op het voorwerp in je inventaris wordt aangegeven.
  • Dota 2 - Tijdsgebonden vondsten zijn niet ruilbaar of verhandelbaar.

 

Verwante artikels
Ruil- en marktbeperkingen Steam Trading
Ruil- en marktbeperkingen Veelgestelde vragen communitymarkt