Hoofdmenu

Steam-geschenken

Steam-geschenkaankopen

Wat is een Steam-geschenkaankoop?

Wanneer je een spel op Steam koopt, geven we je de optie om het product te “schenken” aan een door jou uitgekozen persoon, zelfs als de ontvanger geen lid is van Steam. De ontvanger ontvangt het geschenk dan via een aantrekkelijke e-mail met een persoonlijk bericht van jou en de instructies om het product te ontvangen.

Een Steam-geschenkaankoop is een eenmalige overdracht - nadat de ontvanger het geschenk heeft geactiveerd en geïnstalleerd, is het niet meer mogelijk om je geld terug te krijgen. Denk er ook aan dat je alleen nieuwe geschenken kan geven, je kan daarom ook geen spellen die jij al geactiveerd hebt aan iemand geven. Dat zou hetzelfde zijn als een broodrooster inpakken en aan iemand geven, terwijl je dat broodrooster een jaar lang elke ochtend hebt gebruikt.

Hoe koop ik een Steam-geschenk voor een andere Steam-gebruiker?

Om een vriend of familielid een geschenk te geven moet je eerst een spel uitzoeken uit de Steam-winkel, daarna klik je op de "In winkelwagen"-knop. Bij het uitchecken selecteer je de optie  "Koop als een geschenk" om de producten in je winkelwagen te schenken aan een vriend.

Selecteren van de ontvanger van het geschenk

Je kunt het geschenk naar een e-mailadres sturen of je kunt een van je vrienden in de Steam Community als ontvanger selecteren. Als je een geschenk naar een e-mailadres stuurt, controleer dan of het ingetypte e-mailadres correct is. Als het geschenk geen verrassing is, raden we je aan om het adres van de ontvanger goed te controleren om er zeker van te zijn dat het geschenk goed aankomt.

Hoe  bezorg  ik het geschenk op een later tijdstip?

Als je een abonnement als geschenk wilt kopen maar je wilt dat het pas op een latere datum geleverd wordt, koop het spel dan als een geschenk en verstuur het geschenk  naar je eigen e-mailadres.  Zolang je het geschenk niet inlost, kan je het abonnement op je account doorsturen op elk gewenst moment.

Het toevoegen van een speciaal bericht bij je geschenk

Neem de tijd om een speciaal bericht te typen voor de ontvanger. Wanneer de ontvanger jouw geschenk ontvangt, zal je speciale bericht voor hem of haar worden weergegeven in Steam en via e-mail.

Betalingsmethoden

Steam accepteert op dit moment de volgende betalingsmethoden. Wanneer een betaling eenmaal compleet is, raden we je aan om het ontvangstbewijs uit te printen voor je eigen administratie en het op een veilige plek te bewaren. Je ontvangt ook een ontvangstbewijs per e-mail om je aankoop te verifiëren.

Gift Example

Wat gebeurt er nadat ik een geschenk heb verzonden?

Je vriend zal een e-mail ontvangen, waarin jouw persoonlijke bericht staat, om ze te melden dat ze een geschenk hebben ontvangen. Als je de optie hebt gekozen om je geschenk via Steam te verzenden, dan zal je vriend ook een geschenkbericht in de Steam-applicatie ontvangen.

Hoe weet ik wanneer mijn vriend zijn geschenk heeft ontvangen?

Installeer Steam om de status van je geschenkaankoop te bekijken, en login met je account.  Klik in het hoofdmenu op "Spellen", en selecteer daarna "Geschenken en gastenpassen beheren…". Zodra je vriend eenmaal zijn geschenk geactiveerd heeft in Steam, zal je geschenkstatus veranderen van "verzonden" naar "ingelost."

Hoe gebruik ik een Steam-geschenk dat ik heb gekregen van een vriend?

Als je Steam nog niet hebt, volg dan de link in de e-mail die je gekregen hebt om Steam te downloaden en te installeren. Wanneer je Steam geïnstalleerd hebt, wordt je gevraagd een account aan te maken of in te loggen met een bestaand Steam-account. Als je nog geen account hebt, maak er dan één aan. Een pop-upbericht zal je mededelen dat je een geschenk hebt gekregen. Je moet op "activeren" klikken om je geschenk in te lossen. Wanneer je eenmaal het geschenk geaccepteerd hebt, kan je het spel downloaden via de "Spellenlijst".

Als je geen e-mail of geschenk ziet, log dan in met je Steam-account en ga dan naar het "spellen"-menu en selecteer "Geschenken en gastenpassen beheren…". In dat menu zou het spel moeten staan als "Status: Nog niet geaccepteerd". Als je op "Weergeven" bij dit spel klikt of dubbelklikt, dan zal er een scherm openen waardoor je het geschenk kunt accepteren. Als je op de "Open mijn geschenk"-knop drukt zal je je geschenk activeren.

Als je je geschenk niet ziet staan bij "Geschenken en gastenpassen beheren…", vraag degene die je het geschenk heeft gegeven dan om het geschenk opnieuw te sturen. Controleer of hij of zij je Steam-account of e-mailadres goed heeft ingevuld. Diegene kan dan naar zijn of haar eigen "Geschenken en gastenpassen beheren…"-menu gaan. Via dit menu kan hij of zij het geschenk opnieuw naar jou versturen.

Als hij of zij een bericht krijgt dat jij al het spel dat diegene probeert te versturen hebt, laat hem of haar dan het geschenk naar je e-mailadres sturen in plaats van naar je Steam-account.

Wanneer je geschenk geactiveerd is, zal het geschenk in je Spellenlijst> staan. Selecteer het spel en klik op "Installeren" om het spel naar jouw computer te downloaden.

Schenkvragen

Zullen geschenken verlopen als ze niet geactiveerd worden binnen een bepaalde tijd?

Geschenken verlopen niet totdat ze zijn weggegeven. Zodra het geschenk geactiveerd is, zal het spel permanent gebonden zijn aan het Steam-account waarop het ingelost is.

Hoe leg ik aan iemand anders uit hoe hij of zij mij een geschenk kan geven via Steam?

Om een geschenk te geven via Steam, maak je een Steam-account aan en koop je een geschenk via de Steam-winkel. Voor meer informatie over het kopen van spellen via Steam, zie deze handleiding.

Laat iemand anders niet jouw account gebruiken om een geschenk te kopen.

Wat zien mijn vrienden als ik ze een Steam-geschenk stuur?

Als je vriend nog geen Steam-account heeft, wordt je uitnodiging verstuurt naar zijn of haar e-mailadres met informatie over hoe je Steam installeert en hoe diegene jouw geschenk kan accepteren. Als je hebt gekozen om je geschenk direct naar het Steam-account van je vriend te sturen, zal je vriend een e-mail ontvangen en zal het geschenk onmiddellijk worden toegevoegd aan zijn of haar account.

Mijn vriend woont in een ander land, kan hij of zij het spel op hetzelfde moment installeren als ik?

Niet altijd.  Steam-spellen zijn gebonden aan de beschikbaarheidsdatum in die regio.  Als je vriend een latere beschikbaarheidsdatum heeft dan jij, dan zal je vriend het spel niet eerder kunnen spelen dan die tijd.

Kan ik spelpakketten schenken?

Ja, je kan spelpakketten op dezelfde manier schenken als dat je een individueel spel zou schenken.

Hoe weet ik of mijn vriend het spel dat ik hem wil geven al heeft?

Als jouw vriend in jouw Steam-vriendenlijst staat, dan kan je zien of hij of zij het spel dat je wilt geven al heeft. Je Steam-vrienden die dit spel al hebben worden automatisch uit de lijst van potentiële ontvangers gefilterd. Je kan ook het Steam Community-profiel van je vriend bekijken en op de link "Alle spellen weergeven" klikken om een lijst met de spellen die je vriend heeft te zien voordat je het spel als geschenk koopt.

Ik heb een Steam-geschenk verstuurd naar een vriend, maar diegene heeft hem nooit ontvangen. Wat nu?

Je kunt het geschenk opnieuw verzenden als je vriend zijn e-mail met zijn geschenkbericht verloren heeft. Wanneer je het geschenk opnieuw stuurt naar een nieuw (of gecorrigeerd) e-mailadres, dan zou je het geschenk meteen opnieuw moeten kunnen versturen. Als je de mail opnieuw probeert te verzenden naar hetzelfde e-mailadres, dan zal het Steam-systeem je verplichten om 24 uur te wachten, om zo het veelvoudig versturen van e-mails te voorkomen. Wanneer je het geschenk opnieuw verstuurt zal de oude e-mail ongeldig worden en zal de “bevestigingslink” niet meer werken. Je vriend moet de laatst verstuurde e-mail gebruiken om het geschenk te accepteren.

Als de ontvanger de e-mail niet ziet, is de kans groot dat zijn of haar e-mailprovider onze mail blokkeert. Probeer een ander e-mailadres te gebruiken van een andere e-mailprovider.

Je kan ook het geschenk naar je eigen e-mailadres proberen te versturen en dan door te sturen naar het e-mailadres van je vriend.

Als je het geschenk naar je eigen e-mailadres stuurt, moet je niet op de link in de e-mail die je ontvangt klikken! Als je ingelogd bent op Steam dan activeer je je geschenk op je eigen account.

Ik heb een Steam-geschenk naar het e-mailadres van een vriend gestuurd, maar diegene heeft het spel al. Kan ik het geschenk dan aan iemand anders geven?

Ja, mits je vriend het geschenk nog niet heeft geactiveerd via een ander Steam-account. Om het geschenk aan een andere vriend te geven, installeer Steam als je dat nog niet hebt gedaan. Nadat je ingelogd bent, klik op het "Spellen"-menu en selecteer "Geschenken en gastenpassen beheren…". Vanuit het geschenken en gastenpassen-venster kan je het geschenk selecteren en op "opnieuw versturen" klikken om het geschenk aan een nieuwe ontvanger te geven.

Kan ik meerdere geschenken tegelijkertijd versturen?

Je kan zo veel geschenken tegelijkertijd versturen als je wilt, maar alleen aan één vriend per transactie.

Kan ik spellen die ik niet meer speel aan mijn vrienden schenken?

Je kan spellen die je al eerder gekocht en geactiveerd hebt niet aan vrienden geven.

Het spel dat ik heb gekregen is ingetrokken.

Zie deze handleiding.

Mag ik geschenken verkopen of verhandelen?

Steam-geschenkaankopen mogen niet verkocht of verhandelt worden. Het verkopen of verhandelen van Steam-geschenken is een schending van de Steam Subscriber Agreement en kan een permanente blokkering van je account tot gevolg hebben.

Hoe deel ik het Four Pack van [L4D, L4D2, Borderlands] met drie vrienden?

Om dit te doen, moet je de Four Pack via Steam kopen en dan deze handleiding volgen om extra kopieën te delen via de Steam-client.

Gastenpassen

Voor meer informatie over gastenpassen, zie deze handleiding.

Opnieuw versturen van een geschenk of gastenpassen.

Als de bedoelde ontvanger zijn geschenk of gastenpas uitnodiging niet heeft ontvangen, dan mag je het opnieuw verzenden door steam te installeren als je dat nog niet gedaan hebt, in te loggen met je Steam-account en "Geschenken en gastenpassen beheren…" in het"Spellen"-menu te selecteren.

Je mag een vriend uit je vriendenlijst selecteren, of een e-mailadres invullen om het opnieuw te verzenden.

Verwante artikels
Steam-geschenken Extra exemplaren
Steam-geschenken Revoked Gifts
Steam-geschenken Purchasing and Refunding Gifts