Huvudmeny

Vad är Familjevy:

Vi förstår att varje familj har sin egna sätt att hantera regler och sätta gränser när det gäller media, underhållning och spel. Vi hoppas att de flesta familjer pratar igenom dessa ämnen tillsammans och kommer överens om vad som är realistiskt och rättvist. Med Familjevy introducerar Steam ett nytt sätt för föräldrar och familjer att etablera sina egna regler tillsammans.

Huruvida ett Steam-konto tillhör dig eller ditt barn, så kan du använda Familjevy för att begränsa ett kontos tillgång till en delmängd av dess innehåll och funktioner. Med Familjevy kan tillgången till innehåll och funktioner med Steam-butiken, Biblioteket, Gemenskapen och Vänner skyddas bakom en PIN-kod.

Ställa in alternativ för Familjevy:

Vi uppmuntrar dig att skapa ett Steam-konto med ditt barn. Om du och dina barn tycker att Steam är lite för överväldigande när föräldrarna inte är i närheten för att hjälpa till, så kan du nu hantera tillgången till innehåll och funktioner med Familjevy. Du kan även välja att aktivera Familjevy på ditt egna Steam-konto om du hellre vill använda ditt egna Steam-konto för stunden.

För att aktivera Familjevy:

1. Logga in på Steam-kontot som ditt barn kommer använda.
  2. Klicka på Steam -menyn i den övre menyraden.
  3. Öppna alternativet "Inställningar".
  4. Gå till fliken "Familj" på den vänstra sidan av föstret som öppnas.
  5. Klicka på "Familjevy" för att starta Familjevyguiden.
  6. Gå igenom guiden och välj innehållet och funktionerna som du skulle vilja skydda med PIN-kod i Familjevy.
  7. Välj och bekräfta din nya PIN-kod.

Familjevy:

Ett konto med Familjevy aktiverad kommer att vara inställd på Famljevy som standard. I detta läge kommer innehåll och funktioner som du har begränsat att vara otillgängliga. För att få tillgång till ytterligare Steam-funktioner, klicka på Familjevyknappen i Steam-klienten och ange din PIN-kod. Detta kommer växla ditt konto ut ur Familjevy, och förblir så tills du återvänder till Familjevy (via samma knapp) eller loggar ut.

Familjens spelbibliotek:

Om du har valt att endast tillåta tillgång till en delmängd av kontots bibliotek, kommer ditt kontos bibliotek att inkludera en ny grupp som kallas Familjespel. Familjespel är spel som du har gett tillåtelse att använda i Familjevy.

För att lägga till och ta bort spel från denna lista:

1. Logga in på kontot.
  2. Klicka på Familjevyikonen.
  3. Ange din PIN-kod för Familjevy för att avsluta den.

Sedan, antingen:

• Hitta spelet i ditt Bibliotek, högerklicka på det och välj "Lägg till / Ta bort från Familjespel".

Eller

• Gå till Familjefliken i Inställningar och klicka på "Familjevy" för att köra Familjevyguiden igen. Detta kommer ge alternativet att lägga till eller ta bort spel från Familjespelgruppen. När du är klar och redo att återgå till Familjevy, klicka på Familjevyikonen och bekräfta ditt val.

Ändra alternativ för Familjevy:

För att ändra dina alternativ för Familjevy:

1. Logga först in på kontot.
  2. Klicka på Familjevyikonen.
  3. Ange din PIN-kod för att avsluta Familjevy.
  4. Öppna Steams Inställningsmeny.
  5. Gå till fliken "Familj" på den vänstra sidan av fönstret som öppnas.
  6. Klicka på "Familjevy" för att starta Familjevyguiden igen.
  7. Gå igenom Familjevyguiden för att välja nytt innehåll och funktioner för Familjevy. Du kommer också bli ombedd att välja en PIN-kod, som du kan ändra eller låta vara som förut.

Inaktivera Familjevy:

För att ta bort Familjevy från ditt eller ditt barns konto:

1. Avsluta Familjevy.
  2. Öppna Steams Inställningsmeny.
  3. Gå till fliken "Familj" på den vänstra sidan av fönstret som öppnas.
  4. Välj "Inaktivera Familjevy" på den högra sidan av Familjevyfönstret. Bekräfta ditt val i nästa fönster. OBS: Om du använder Storbildsläge, avmarkera rutan på den första sidan av Familjevyguiden.

Detta kommer ta bort alla restriktioner från kontot. Om du vill aktivera Familjevy i framtiden, gå helt enkelt tillbaka till fliken "Familj" i Inställningar och gå igenom Familjevyguiden ännu en gång. Dina valda alternativ kommer att förbli detsamma om du inaktiverar och aktiverar funktionen igen i framtiden.

Återställa din PIN-kod:

Om du har förlorat eller glömt din PIN-kod och en återställningsadress har angivits, så kan du begära ett e-postmeddelande som innehåller en länk för att inaktivera Familjevy på ditt konto här: http://store.steampowered.com/parental/requestrecovery

Om du ännu inte har angett en återställningsadress, så kan du göra det genom att följa denna länk: http://store.steampowered.com/parental/setrecovery

Om du har förlorat din PIN-kod och inte har angett en återställningsadress, vänligen kontakta Steam Support

Problem med Steam?

Kontakta Steam Support